Ispunio mu se san! Matija Cvek u rukama drži album prvenac „Izbirljivo i slučajno“

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Pune tri godine predanog rada i interakcije s publikom, doveden je do vrhunca i jedan san je ispunjen – Matija Cvek predstavlja svoj prvi album „Izbirljivo i slučajno“!

Kada je pre tri godine predstavio pesmu „Visine“, neosporan talenat i velika energija, videla se u mladom pevaču koji je tada tek započinjao svoju karijeru. No, tek će kasnije biti sasvim jasno da u ovom mladom autoru postoji mnogo više od samog potencijala.

Svi su bili saglasni u jednom; Matija Cvek će postići veliki uspeh! I upravo se to dogodilo.

Iza Visina, usledile su pesme koje su se redom postale radijski hitovi. Pesme „Praviš me ludim“, duet s TBFom „Probudi se, pokreni se“„Drama“„Plaža“ bile su pesme koje su pozivale na ples.

Matiju Cveka pratite i na njegovom Instagramu i Facebooku

Za pesmu „Nasloni se“ koju je Matija Cvek snimio sa Matijom Dedićem, mnogi su rekli da je jedna od najlepših domaćih balada ikad snimljenih. Onda je Matija predstavio pesmu „Blizu (69)“ koja je, kao i njena prethodnica, mesecima vladala radijskim eterom, a fanovi su sa nestrpljenem iščekivali nove pesme jer su znali da od Matije mogu očekivati još više.

I onda su se dogodile „Ptice“!

Matija je još jednom dokazao da je nepobedivi majstor balada. Ni nakon 4 meseca od izlaska, „Ptice“ ne silaze sa lista najemitovanijih pesama u radijskom etru. Sa tom je pesmom osvojio titulu hita meseca januara za Muzičku nagradu Cesarica i sa njom će nastupiti i na ovogodišnjem Zagrebačkom festivalu.

Kao sukus svega što se događalo protekle tri godine, Matija danas u rukama drži svoj album prvenac i sa velikim ponosom govori:

„Deluje pomalo nestvarno držati svoj album prvenac u rukama i zatvoriti proces trogodišnjeg, strpljivog i predanog rada.

Ovim putem zahvaliću svojim saradnicima, pre svega Alanu Doviću, producentu i koautoru većine pesama koji je svojom energijom, znanjem i trudom obeležio moj prvi album. Mislav Žabarović koautor je pesama Visine i Blizu(69) za koju je produkciju radio Edin Tahirović. Sinergija i razumevanje obeležilo je naš stvaralački proces i na tome im najviše hvala. Hvala i svim muzičarima, našim prijateljima koji su ostavili tračak svog talenta i znanja na ovom albumu.

Hvala Miji Milovčić na kontroli projekta te ažurnom i pravovremenom vođstvu. Hvala celoj ekipi Menarta na poverenju, ulaganju i ljubavi prema nastalim pesmama i kompletnom albumu. Hvala Peri Vojkoviću na fenomenalnom artworku i odličnom dizajnu albuma.

Imao sam čast raditi sa predivnim ljudima i na tome sam neizmerno zahvalan. Nadam se da će publika ovaj album voleti barem približnom ljubavlju kojom je isti stvaran.“

Kako bi zahvalio svojoj vernoj publici što su ga podržavali od samih početaka, Matija je obećao da će nagraditi prvih 50 fanova tako što im je potpisao album.  No, sama najava izlaska albuma, izazvala je veliki  interes pa je svih 50 potpisanih primeraka rasprodato u samo 10 minuta.  Kao zahvalnicu za veliku podršku, Matija je na kraju potpisao  albume svima koji su CD naručili u nedelji pre službenog izlaska.

Veliki doprinos ovom albumu, doneo je i Alan Dović, koautor većine pesama i producent albuma „Izbirljivo i slučajno“.

Matija je jedan od najboljih pevača svoje generacije, koji uz odlične vokalne sposobnosti ima i veliki talenat za komponovanje. Kroz 3 godine koautorskog i producentskog rada stvarali smo urbani zvuk koji je prihvaćen od publike, a opet odiše kvalitetom. Stoga i naziv “Izbirljivo i slučajno” jer je svaki ton ovog albuma na mestu, a pesme su stvarane bez kalkulacije, iskreno i lično. Imali smo čast da na albumu učestvuju mnogi muzičari, vrhunski profesionalci i naši prijatelji koji su utkali svoju veštinu u pesme.
Verujem da je ovaj album zaokružena celina jedne retke i divne muzičke priče, a opet tek početak i naznaka što sve čeka Matiju Cveka.“ – rekao je Alan Dović.

Spisak pesama sa novog albuma Matije Cveka:

 1. Drama
 2. Volim
 3. Blizu (69)
 4. Plaža
 5. Nasloni se feat. Matija Dedić
 6. Džejms Bond
 7. Ptice
 8. Probudi se feat. Mladen & Saša od TBF-a
 9. Praviš me ludim
 10. Visine *
 11. Generacija

FotoPromo
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Rok klub Fest ima ozbiljno novo pojačanje u julu: Divlje jagode, Kolja, Dža ili Bu

Sezona koncerata se ubrzano zakuhtava Tokom pandemije dok je još bilo dozvole za održavanje koncerata sa svim poratećim merama,...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket