Iskaz i Goblini oduševili Sremsku Mitrovicu. Sledi prvoaprilsko stand-up veče

0
Goblini u beogradskom Domu omladine 2003.
Reklama

Pančevački hard-core bend „Iskaz“ i veterani punk-rock scene, članovi šabačkog sastava „Goblini“, oduševili su sve prisutne u Hrvatskom domu u Sremskoj Mitrovici i time svim okupljenima pokazali zbog čega je vredelo čekati osam godina da ova dva sastava dođu u Sremsku Mitrovicu.

Da je interes za ovaj miks hardcorea i punk-rocka bio velik, govori i činjenica da su ulaznice za ovaj događaj bile rasprodate uoči koncerata, toliko da na ulazu nije bilo da se kupi, osim ako je neko hteo da se igra tapkaroša posle rasprodatih ulaznica. No, šalu na stranu, sastavi „Iskaz“ i „Goblini“ i jesu zapravo došli u Sremsku Mitrovicu posle osam godina od poslednjih nastupa u ovom mestu, upriličenog u sklopu letnjeg festivala kratkog dana „Sirmium Rock Fest“ 2015. godine. Kako je Zoran Stefanov otkrio tokom warm-up nastupa svog benda, poznanstvo muzičara iz Pančeva i Šapca počelo je baš tog leta 2015, i od tada su održali brojne zajedničke nastupe širom zemlje i regiona. Nastup predizvođača u nikad punom Hrvatskom domu počeo je sa 40 minuta zakašnjenja i trajao otprilike toliko koliko su i kasnili. Njihov nastup bio je izuzetno energičan, što smo i navikli od članova tog benda, a još bolja atmosfera je usledela kada su na scenu kročili „Goblini“. Negde na sredini dvočasovnog koncerta ovih energičnih Šapčana videli smo ponovo i glavne vokale „Iskaza“, koji su otpevušili nešto i sa „Goblinima“.

„Goblini“ su svoj nastup započeli kultnom obradom „Anja, volim te“, posle kog su se ređali sve sami hitovi na koje je publika oduševljeno reagovala skakanjem i bacanjem u gledalištu. Neki od tih pesama koje su izazvale brojne reakcije su: „U magnovenju“, „Ona“, „Daleki put“, „Voz“, „Ti si taj“, „Negde pred zoru“, „Roba sa greškom“, sve do samog bisa u kom su odsvirali tri pesme, a poslednje dve bile su „Punk’s not dead“ i nezvanična himna fanova benda „Ima nas“.

Goblini u DOB 2023
Goblini u DOB 2023 — Foto: Wood.rs

U gledalištu je bilo ljudi od 7 do 77, čime se još jednom pokazalo da su stanovnici Sremske Mitrovice uvek bili željni takvih događaja, kakvih jedno vreme nije bilo, i samim tim bili su svesni ugleda u kom „Goblini“ uživaju već dugu 31 godinu. Povod za početak turneje bilo je reizdanje njihovog kultnog albuma iz 1996. „U magnovenju“, koji je za sada izašao samo na kompakt-disku, a u komunikaciji sa fanovima na društvenim mrežama su otkrili da je u pripremi i vinilno reizdanje, kao što su u saradnji sa Metropolisom uradili ranije za albume „Istinite priče, 1. deo“ (1994) i „ReContra“ (1999).

Branko Golubović Golub i ekipa nemaju vremena za sabiranje utisaka, nego ih posle koncerata u Beogradu, Zagrebu i Sremskoj Mitrovici očekuje i koncert u Kraljevu za završetak mini-turneje. Što se tiče organizatora koncerata, članova Udruženja građana „Art front“, ni oni neće puno mirovati jer ih za 1. april čeka organizacija treće stand-up večeri popularnog Srđana Dinčića, kojim će proslaviti 12 godina svog delovanja na stand-up sceni.

NAPOMENA: Nijedna fotka „Goblina“ nije autentična sa koncerta iz Sremske Mitrocice, zvanične će biti objavljene na stranicama „Art fronta“ kada se utisci slegnu!

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here