Iron Maiden nakon šest godina objavili novu muziku – poslušajte “The Writing on the Wall”

0
Reklama

Novu pesmu napisali su frontmen Bruce Dickinson i gitarista Adrian Smith, producent je Kevin Shirley, a kao pomoćni producent pesmi je dodao i basista Steve Harris. Još u oktobru prošle godine Bruce Dickinson izjavio je kako su se Maideni vratili u studio. Tada se i dotaknuo toga koliko im je pandemija poremetila muzičke planove i turneje. Srećom, okolnosti nisu ugasile volju za stvaranjem i snimanjem nove muzike.

Inspiracija za pesmu izvučena je iz biblijske starozavetne knjige Danijela o gozbi babilonskog princa Belšazara, za vreme koje je misteriozna ruka pisala po zidu. Dakako, sama se pesma ne osvrće na ovu biblijsku priču, već ju je Dickinson iskoristio za svoj narativ koji je prikazan u spotu za pjesmu, koji se može tretirati kao epski kratki film.

Bruce Dickinson osmislio je koncept video spota koji je realizovao u saradnji s nekadašnjim animatorima Pixara i fanovima Iron Maidena Markom Andrewskom i Andrewom Gordonom. Ovaj par ima preko pedeset godina iskustva u industriji animacije, a radili su na poznatim animiranim filmovima kao što su “The Incredibles”, “Ratatouille”, “Brave”, “Monsters Inc” i “Finding Nemo”. Svoj doprinos spotu dao je i Nicos Livesey, zahvaljujući kojem je Eddie osvanuo u spektakularnoj 3D formi.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here