Iron Maiden: Hvala Novaku Đokoviću !

0
Reklama

Kada se spomene ime Novaka Đokovića, verovatno je jedna od poslednjih asocijacija hevi metal, jedan od najagresivnijih muzičkih pravaca na svetu, ali su se članovi legendarnog sastava Iron Maiden potrudili da tu granicu izbrišu.

Čuveni Mejdeni su 3. septembra objavili svoj 17. studijski album pod nazivom „Senjutsu“, a pažnju je privukao pogled na imena ljudi kojima je bend zahvalio.

Naime, na odeljku posvećenom ljudima kojima su članovi ovog sastava osnovanog davne 1975. godine u Lejtonu, istočnom delu Londona, basista i lider benda Stiv Haris je, između ostalih, zahvalio – Novaku.

Đoković nije jedini sportista koji se našao među ljudima koje su Mejdeni spomenuli, pošto su tu i fudbalski klub Mejdonijans, neizbežni Vest Hem, čiji grb Haris inače ima na gitari (uz tetovažu), kao i legendarni teniser i jedan od „loših momaka belog sporta“, Pet Keš.

Iako nije poznato šta se krije iza odluke da se Novakovo ime nađe među izabranim ljudima, ipak nije toliko teško razumeti pozadinu. Naime, Đoković je tokom mastersa u Monte Karlu dobio na poklon solo album gitariste Mejdena i rekreativnog tenisera Adrijena Smita, bubnjar Niko Mekbrejn je redovan posetilac Vimbldona, dok je, navodno, i sam Haris u više navrata posećivao ovaj teniski kompleks tokom najprestižnijeg turnira na svetu, i tom prilikom najviše vremena provodio sparingujući sa Đokovićem „iza zatvorenih vrata“.

Mada, znajući za ljubav Iron Maidena prema sportu, i nije toliko iznenađujuće. Harisova ljubav prema Vest Hemu, za koje igra u selekciji veterana, dokumentovana je i u zvaničnoj saradnji na dresovima „čekićara“ u okviru kolekcije „Die with your boots on“, Brus Dikinson, jedan od najboljih pevača u istoriji metal muzike, dugo se bavio mačevanjem, dok je Mekbrejn zbog svoje opsesije golfom bio u opasnosti da propusti deo turneje po Južnoj Americi kada ga je u Kostariki loptica udarila u zglob.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here