Home Vesti Irena Blagojević u zemunskom klubu Fest 22. avgusta

Irena Blagojević u zemunskom klubu Fest 22. avgusta

0
Irena Blagojević u zemunskom klubu Fest 22. avgustaNa koncertu će biti presek sva tri albuma džez-soul muzičarke

BEOGRAD, 7. avgusta (Tanjug) – Poznata džez-pop pevačica Irena Blagojević imaće svoj prvi veći koncert od pojave pandemije 22. avgusta u kultnom klubu Fest u Zemunu.

Za vreme karantina i izolacije, muzičarka je snimala svoj novi, treći studijski album „Pero“ (2021), koji je objavila promotivna koncertna agencija i diskografska kuća “Long Play”.


Sa najnovijeg izdanja izdvojile su se pesme sa spotovima “Milo moje”, “Bolujem ja”, gde joj je gostovao bluz muzičar Dragoljub Crnčević Crnke (Point Blank), kao i obradu u džez aranžmanu – “Jutros mi je ruža procvetala”.


Irena Blagojević, rodom iz Valjeva, diplomac sa Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, uveliko je uspešna džez, soul, pop muzičarka – pevačica, flautiskinja i kantautorka, koja duže vreme, barem dve decenije, živi i stvara u prestonici.


Afirmisala se prethodnim albumima „Jutro bez ljubavi“ (2010), „Blistavi grad“ (2016), a veoma je aktivna u klupskom i kulturnom životu prestonice Srbije. Ranije je sarađivala sa mnogim muzičarima kao što su Filip Žmaher, Vladimir Savčić Čobi, Legende, Haris Džinović, i drugi.


U čuvenoj, kultnoj muzičkoj TV emisiji „3K dur“ pobeđivala je do Velikog finala. Kao pobednik Večeri mladih nada na Beogradskom proleću 2000., učestvuje na festivalu „Slavenski bazar“ u Kijevu gde, takođ je ponovo trijumfovala, a iste godine osvaja i nagradu za interpretaciju na Evrofestivalu u Makedoniji. 


Održala je koncerte u Domu omladine Beograda poslednjih sezona na Svetski dan džeza i kao matine koncert “Tribute Ela Ficdžerald”, a nastupala je i u Sava Centru, prestižnom klubu-restoranu O.U.R. PUB kod Tašmajdana, i na raznim manifestacijama Beograda.


Pevala je na mnogim džez festivalima i imala koncerte širom zemlje i regiona – u Šapcu, Valjevu, Sremskoj Mitrovici, Nišu, Kikindi, Bjelom Polju, Petrovcu, Bitolju, i u inostranstvu.Repertoar koji izvodi je kombinacija autorskih pesama, džez standarda, etno obrada, soul i bluz muzike.


„Na koncertu ću svirati repertoar od džeza, preko soula do fanka, pre svega pesme sa svoja tri albuma na kojima ima i interesantnih obrada.Vidimo se u Festu”, poručila je Irena, koja se veoma uželela nastupa uživo, koje nije mogla imati usled teške situacije sa pandemijom.

Kao gost koncerta u Festu nastupiće 17-godišnji pevač i gitarista Relja Perišić, njen sin.
Mlada nada sviraće svoje autorske pesme kao predgrupa svoje majke Irene Blagojević.


Svaki nastup Irene je pravo uživanje za sva čula, jer ima specifičan prijatan vokal koji uspeva publiku da odnese u neku drugu dimenziju gde vlada samo vrhunska umetnost muzike.


Rok klub Fest u Zemunu, koji ove godine slavi značajan jubilej – 30 godina postojanja, od juna meseca je imao veoma atraktivan program u Letnjoj bašti kada su nastupali mnogi rok muzičari i grupe – Nikola Vranjković, Prljavi inspektor Blaža i Kljunovi, YU Grupa, Dža ili Bu, Nikola Pejaković Kolja, Pero Defformero, Dejan Najdanović Najda (pevač grupa “Smak” i “Generacija 5”) sa projektom – albumom “Smakovanje” i alternativni sastavi “Virvel” i “Logička greška”.

Održan je i ekskluzivan koncert regionalne BiH grupe “Divlje jagode” krajem jula, a redovni su bili Tribute bendovi grupa Depeche Mode, AC/DC, Metallica, Iron Maiden.


U narednom periodu klub Fest priprema Punk festival sa 16 bendova, od 11. do 14. avgusta.


OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

musicpocket