Indie rock bend Rodeo, predstavlja četvrti singl „Eugene”

0
Reklama

Zagreb, 18. februara 2022. – Domaći indie rock, bend Rodeo, predstavlja četvrti singl „Eugene” i njemu pripadajući videospot, u kojem gostuje vokalista Patrik Lovrek. Pesma je smeštena usred sinematične priče o dve suprotnosti koje se sukobljavaju i upotpunjena bogatom simbolikom spota te nas stavlja na korak do njihovog debi albuma.

Novi singl donosi poslednji deo trilogije o maski koja je pokrenula radnju u „Imperatoru” i oslobodila sanjare u „No cigar”. Sukob nevinog i neiskvarenog s ukaljanim i mračnim verodostojno se ocrtava kroz Romanin meki i Patrikov dominantni vokal.

„Eugene” se poigrava elementima amerikane, shoegazea i dream popa kroz prizmu indie rocka, neočekivano ostavljajući saosećanje za svaku borbu koja se ikad odigrala unutar nas samih.

RODEO – „Eugene”

„Eugene, kojeg glumi gostujući vokalista Patrik Lovrek, u spotu je predstavljen usred svog destruktivnog pohoda, a u tome mu se suprotstavlja Romana Pavliša, RO. Svako stablo veće od uobičajenog njemu postaje pretnja, a pretnju se seče u korenu. Ona se ruši kako ne bi postala prevelika za oštricu njegove sekire. Njegov strah je destruktivan, poguban za zbroj i opasan za njegov pohod.“ – objašnjava RODEO.

Singl je snimio Dražen Gavrilović u studiju Pod.room, mix je odradio Marin Hraščanec u studiju Intek Music, a master potpisuje Pavle Miholjević. Videospot je delo Dinka Šimca (Beyond Pines Film), Melanie Krog pomogla je prilikom snimanja i s rasvetom, a scenario su osmislili Dinko Šimac i bend.

RODEO su Romana Pavliša (vokal), Dejan Halusek (bas gitara, gitara), Marko Kuhar (bubanj, perkusije), Luka Osrečak (gitara) i Hrvoje Štefanić (trombon).

Singl „Eugene” dostupan je putem YouTube kanala benda i na svim streaming servisima.

Rodeo je izvođač Dostave Zvuka.

https://rodeoband.bandcamp.com
facebook.com/rodeoperforming/
instagram.com/ro_deo_/
youtube.com/…/UCmxZU857S1DISkW…/channels

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here