Impala pokreće novi program
„100 artists to watch“
u saradnji sa YouTube-om

0
Reklama

Program obuhvata 100 izvođača iz cele Evrope, a regiju predstavljaju 21. Vek, Bad Daughter, Buč Kesidi, Dubioza Kolektiv, Koala Voice, Koikoi, Marčelo, Mr. Lee & Ivanesky, Stoned Hedge i Urban & 4.

IMPALA (medjunarodno udruženje nezavisnih diskografa) u partnerstvu sa YOUTUBE-om pokreće novi program za podsticanje raznolikosti u evropskom nezavisnom muzičkom sektoru.


„100 ARTISTS TO WATCH“ donosi listu od 100 izvođača i fokusira se na trenutno ključne, na nezavisnoj muzičkoj sceni cele Evrope. Ovaj novi program zamjenjuje godišnju IMPALA-inu nagradu za evropski indie album godine, koja je imala sjajan niz od 10 godina. Novi popis izvođača,  biće objavljen svakog proleća.


Izvođače koji su se našli na „100 ARTISTS TO WATCH“ predložili su  članovi IMPALA-e i šira mreža njihovih saradnika. Popis od 100 evropskih izvođača osmišljen je kako bi istaknuo umetnike u različitim fazama njihove karijere. Članovi IMPALE mogu da predlože umetnike na temelju različitih činjenica, kao što su raznolikost i inovativnost, ali i komercijalni uspeh.
IMPALA-in prvi popis uključuje umetnike iz 30 zemalja i sadrži više od 30 muzičkih žanrova, od blues-stonera do hip-hopa, jazz-a, dance-a, hiperpopa i alternativnog rocka…
Rezultat je 100 odličnih evropskih izvođača na koje treba obratiti pažnju ove godine. Na listi se između tih 100  našlo i 10 vrhunskih izvođača iz naše regije, koji su svaki na svoj način obeležili prošlu godinu, a koje su predložili članovi Runde (Regionalnog udruženja nezavisnih diskografa) i šireg foruma glasača za Runda nagradu. Regiju predstavljaju 21. Vek, Bad Daughter, Buč Kesidi, Dubioza kolektiv, Koala Voice, KOIKOI, Marčelo, Mr.lee & Ivanesky, Stoned Hedge i Urban & 4.
Helen Smith, izvršna predsednica IMPALA-e komentrisala je: „IMPALA-ina misija je podsticanje raznolikosti cele Evrope, stoga je sjajan osećaj pokrenuti ovaj novi program u saradnji sa YouTube-om. Ideja je bila da se pomogne u rasvetljavanju širokog raspona talenata sa kojima nezavisni sektor radi u Evropi.“
Dan Chalmers sa YouTubea dodaje: „Indie sektor ključni je partner za YouTube i stvarno smo uzbuđeni zbog naše saradnje sa IMPALA-om na programu „100 ARTISTS TO WATCH“ u Evropi. YouTube kreatorima i izvođačima daje platformu da dopru do sveta i omogućava im da budu primećeni preko svih granica“.

Pročitajte više o ovim izvođačima na web stranici ovde.
Žanrovske playliste možete preslušati na linkovima: 

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here