IMPALA objavila svoj COVID-19 krizni plan u 10 tačaka i poziva na hitnu akciju delom Evrope

D.
D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Nektar OK Fest karantin koncerti

Nektar OK Fest najvjernijoj festivalskoj publici donosi muziku, zabavu i pozitivne vibracije kako bi što lakše i sa osmjehom...

VREDNI MUZIČARI AKTIVNO STVARAJU I U DOBA KORONE

ODABRANI I NEUMOLJIVI UŽIVAJU U SVOM POZIVU Pandemija se uveliko nezaustavljivo proširila, zamrznula je i dalje...

Placebo sa balkona Londona šalje mnogo ljubavi – Ljudi pazite se međusobno!

Kultni alternativni bend Placebo, koji je najavljen za 24. jun i prvo veče četvorodnevnog Arsenal Festa u...

Impalina Covid-19 radna grupa objavila je paket od 10 preporučenih mera tražeći hitnu akciju na EU, nacionalnom i nivou sektora kulture i kreativnih industrija. Cilj je osigurati pristup u celoj Evropi, kako bi se uticaj krize uzrokovane Covid-19 pandemijom smanjio na najmanju moguću meru.

Muzički sektor jedan je od prvih koji se našao na udaru. Kako ga u najvećem broju čine mikro i mali privatnici, samozaposleni pojedinci i freelenseri, Impalin plan poziva na brz i snažan odgovor na ovu krizu, kako bi se muzičkom i drugim kulturnim sektorima pomoglo da prežive ovu oluju.

Cilj je očuvati izvor egzistencije umetnicima, izvođačima, autorima, samozaposlenim pojedincima, kao i omogućiti nezavisnim kompanijama da ostanu u poslu, te da nastave investirati. Evropski kulturni i kreativni sektor generira 4,4% ukupnog BDP-a Evropske unije i preko 12 miliona stalnih poslova. Raznolikost je snaga ovih sektora, ali istovremeno i njihova ranjivost u vremenima kriza.

U sektoru se već vide neke dobre lokalne inicijative, koje Impala u potpunosti podržava, ali potrebno je puno više od toga. Ovde su na kocki poslovi, kreativnost i kulturna raznolikost. Koordinacija je vrlo važna jer EU i nacionalne vlade reagiraju na različite načine i u različitom obimu. Muzika i kultura moraju biti priznati kao jedan od prioriteta. Impalin plan za krizu traži od EU da nadgleda nacionalne mere i osigura minimalni nivo podrške i novčane podrške u celoj Evropi, koji će pokrenuti rast nakon krize.

Velike kompanije na digitalnom tržištu muzike, kolektivna društva i mediji također se pozivaju da usvoje i provedu posebne mere koje će pomoći muzičkom sektoru da prebrodi krizu. Solidarnost će stvoriti nove prilike i partnerstva koja će, nadamo se, imati pozitivan utecaj na sektor i nakon krize.

Objavu Impalinog plana prati i kontinuirana anketa među članovima koja će pomoći praćenju efekta pojedinih mera pomoći, kao i promovisati najbolje primere sa raznih teritorija. Ova anketa će takođe prikupiti podatke o gubicima koji se beleže u cielom sektoru.

Helen Smith, Izvršna direktorka Impale, ovim je povodom izjavila“Ovo je poziv na hitnu akciju. Mali poduzetnici, kompanije, izvođači, freelanceri i svi drugi usko vezani uz sektor trebaju podršku. Ujedinjeni pristup cele Evrope je od vitalnog značaja. Podrška koja će podstaknuti novi rast su također deo ovog plana.  Nitko ne sme ostati zaboravljen.”

Francesca Trainini, Predsednica UO Impale i Impaline Covid-19 radne grupe dodaje: Kako bi pomogla osigurati učinkovitu sigurnosnu mrežu EU mora nadgledati sve što se događa na nacionalnom nivou. Takođe moramo beležiti rezultate koji se postižu. Italija je samo jedan od primera gde se muzički sektor urušava.’

Dario Draštata, predsednik Runde i član Impaline Covid-19 radne grupe dodaje: ‘Veoma je važno ujediniti sve u sektoru muzike, u sektorima kulture i kreativnih industrija kako bi zajedničkom strategijom i pristupom pomogli svima koji su svojim radom i poslovanjem egzistencijalno vezani uz njih. U krizi moramo biti ujedinjeni i solidarni da bi zajednički pronašli najbolja rešenja da preživimo i izađemo sa što manje štete. Razmena informacija i iskustava između pojedinih teritorija, krovni pristup od strane EU, nužni  su za kreiranje i koordinisanje svih akcija i mera.’

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

Beogradska grupa NBG objavila novi video spot za pesmu “Beži”

Nakon spotova za pesme „Nove godine“ i „Osuđen na bes“, kultna beogradska grupa NBG objavila je još jedan video sa albuma...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Novo u Shop-u

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!