IGOR MAROJEVIĆ CD DA SE NE ZAMERI / METROPOLIS MUSIC

0
Reklama

Umetniku, književniku i muzičaru Igoru Marojeviću ovo muzičko CD izdanje – DA SE NE ZAMERI – nije prvo po redu. Naime, ko je pratio muzička dešavanja devedesetih godina, imao je priliku da u radaru mnogobrojnih izdanja primeti i sastav STVARNO KVARNO, koji je Igor Marojević maestralno uspešno predvodio. Tada je singl prepev RADOVAN BACA DASKE bio udarni hit singl i obrada čuvenog hita grupe Queen-“Another One Bites The Dust”.
Danas, evo, imamo 10 songova snimnjenih u studiju Burda, u kojima Igor Marojević poentira, nekad manje, nekad više. Unekoliko su oni lirički i vokalno satirični, sarkastični i ironični, ali u obilju uniformisanosti kojom je domaća muzička scena obojena, ovakvo izdanje se izdvaja za klasu iznad. Ovo je andergraund izdanje i nije za svačiji stomak, ukus i afinitet. Upravo zato je vredno objavljivanja i medijskog spominjanja, poput ovog. Negde je rame uz rame sa Nikola Koja Pejakovićem i njegovim solo albumima i tim i takvim autorskim šmekom.
Hit singlovi svakako su šesti redni zapis DOMAĆINE i uvodni NIKAD BRATE. Posebno je neobična završna numera DA SE NE ZAMERI.
Idejno rešenje i dizajn omota uradio je Aleksandar Ilić. Urednik izdanja je Olga Kepčija.
Igor Marojević je izrazito hrabar umetnik i to se vidi u njegovim tematskim liričkim odabirima. Na kakvu reakciju publike i javnosti će njegova umetnost ostaviti traga ostaje da vidimo i prepustimo vremenu koje je pred nama i njim. Što je do njega, on je uradio!
Milan B. Popović

Izvor: Milan B. Popović / Redakcija

Fotografije: Promo

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here