Ida Prester najavljuje novi EP

0
Reklama

Svi će se složiti da je Ida Prester unikatna pojava na muzičkoj sceni, ne samo domaćoj nego i puno šire.

Od samih početaka u Lollobrigidi, svojim neverovatnim optimizmom i pozitivnom energijom, već 18 godina romantičnim plesnim hitovima drma muzičku scenu, radijske postaje i festivalske pozornice. Zanemarujući kritike okoline, neopterećena i uvek verna sebi, krenuvši u samostalne vode pre nekoliko godina, krenula je i njena transformacija iz buntovne pank žena, u mirnije pop indietronica vode, zadržavši i dalje svoju specifičnu originalnost i doslednost u nastupima i tekstovima.

U saradnji s pocket palmom, 2020. godine izbacuje atmosferični pop-synth singl “Luda” kojim se publika odmah zarazila, te ga je Ida ubrzo prepustila domaćim producentima koji su napravili tri svoje verzije, od kojih objavljen prvi, inspirisan Stoogesima, “Luda (Štef’s Dog version)” s pratećim videom, za čiji je nastanak zaslužan Hrvoje Štefotić – Štef, koji je uz muziku i aranžman, zaslužan i za režiju i montažu videa.

U izdanju PDV-a EP “Luda Remixes”, s originalnom pesmom i još 3 nove verzije, “Luda (Ilija Rudman Remix)”“Luda (Time To Sleep Remix)”“Luda (Štef’s Dog Version)”izlazi 18.2., a osim digitalnog formata otvorene su prednarudžbe i za lathe-cut 12″ vinyl.

Izvršni producent izdanja je doajen klupske scene Marijan Felver, koji otkriva pozadinu celog projekta: “Da dugo čekanje ne mora nužno biti loše, dokazuje novi Idin EP. Ideja da se promocija novog singla Luda napravi u neuobičajenom mestu za takve prilike – noćnom klubu potaknula je razne ideje. Prva od njih bila su prikladna prateća izdanja, remixevi koje će napraviti prestižni domaći producenti. S Idom sam oko toga kliknuo na prvu, a izbor muzičara koji će je postaviti na plesni podijum nametnuo se sam od sebe. Emocija koju prepoznajem kod ljudi uvek mi je bila najvažnija, a upravo to, osim u Idinom, nalazim u radu Ilije Rudmana, Karla Pavlovića (Time To Sleep) i Hrvoja Štefotića – Štefa. Bez obzira što je od ideje do objave EP-a s remiksevima prošlo dve godine, sve se skupa nekako ipak dogodilo u pravom trenutku jer osim što je celi projekat spoj izvrsnih ljudi, sve je skupa sjajna najava nadolazećem Idinom albumu.”

Svojim upornim radom i strašću, Idine poletne plesne melodije i minimalizam u pesmama, jezgroviti tekstovi i jedinstvena estetika napravili su od nje jednu od ikona domaće pop scene.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here