Ian Curtis mural osvanuo za svetski dan prevencije protiv samoubistva

0
Reklama

U Manchesteru osvanuo je 10. septembra mural Iana Curtisa, za Svetski dan prevencije samoubistva, a rekreiran je na novoj lokaciji, nakon što je original sklonjen prošle godine.

Originalni portret rock ikone iz Manchestera nalazio se na bočnoj strani kuće u Port Streetu od oktobra 2020., međutim, prošlog avgusta zamenjen je reklamom Amazon Musica koji su promovisali debitantski album britanskog repera Aitcha što je izazvalo bes obožavaoca.

Novo umetničko delo naručio je festival Headstock iz Manchestera u saradnji s Aitchevim managementom, a izradio ga je umetnik pod pseudonimom Akse P19.

Mural je otkriven juče, 10. septembra, na Svetski dan prevencije protiv samoubistva uz počast frontmenu Joy Divisiona koji si je oduzeo život 1980.

Bilo je važno da smo odvojili vreme da pronađemo pravu lokaciju kako bismo osigurali dugoročni dom za umetničko delo”, rekao je osnivač Headstocka, Atheer Al-Salim (putem BBC-ja). Takođe je dodao da je “poetično” da se zamena doda jednom od gradskih mesta za indie muziku, a sada je to jedna od prvih stvari koje posetioci vide kada stignu na stanicu Piccadilly.

Aitch, reper čiji je album prethodno doveo do prekrivanja originala, izrazio je svoju radost zbog novog umetničkog djela: “Tako sam srećan što je Akseov mural Iana Curtisa napokon ponovno postavljen u Manchesteru. Izvorni mural bio je kulturna znamenitost za sve, ne samo za stanovnike Mancunije.”

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here