I dalje u toku otkazivanje predstava po prestonici i Srbiji usled novih mera protiv pandemije

JDP, SNP, NP SOMBOR, ATELJE 212, MADLENIANUM, NARODNO POZORIŠTE, ZVEZDARA TEATAR, POZORIŠTE NA TERAZIJAMA - SVI SU NA LISTI

Ivan Makragić
Ivan Makragić
Diplomirani dramaturg sa Fakulteta dramskih umetnosti, kreativac, umetnik, u šali za sebe voli da kaže da je bedno piskaralo. Ali ne i skriboman.

podeli

popularno

Ulaznice za online koncert Josipe Lisac tražene na tri kontinenta

Prvi virtualni koncert Josipe Lisac, planiran za 14. februar, Valetinovo i njen rođendan, izazvao je velik interes publike iz...

Sarajevski elektro-pop bend BoooX osvaja publiku novim hitom !

BoooX, sarajevski elektro pop bend poznat po specifičnim trakama koje bude emocije, upravo je objavio novi video spot za...

Kali Lago novim singlom “Strah” poručuju – niste sami!

Kali Lago se ovom pesmom priključuje akciji HDS-ZAMPA “Playlista za muzičku školu Sisak” kojom se odriču autorskih stvari za...JDP, SNP, NP SOMBOR, ATELJE 212, MADLENIANUM, NARODNO POZORIŠTE, ZVEZDARA TEATAR, POZORIŠTE NA TERAZIJAMA – SVI SU NA LISTI

Zbog uvođenja novih, strožijih mera protiv Covida-19 Vlade Srbije, koje stupaju na snagu sutradan ujutru i tako narednih deset dana, pozorišta u Beogradu i Srbiji i dalje otkazuju svoje predstave, kako stoji na njihovim sajtovima ili zvaničnim saopštenjima.


    Protekli period 19.  i 20. novembra otkazana su izvođenja mjuzikla “Sa druge strane jastuka” po hit pesmama Bajage, u Pozorištu na Terazijama, mada je bila vest ranije da će biti obustavljeno igranje tog spektakla samo u periodu pre 19. novembra.


   Takođe, JDP ima seriju otkazivanja svojih naslova, i prvi od njih je drama “Mamu mu … ko je prvi počeo” Dejana Dukovskog, koja se neće igrati sutra, 24.11., što važi i za “Putujuće pozorište Šopalović” Ljubomira Simovića, čija su izvođenja bila zakazana za 28. i 29. novembar.
Ipak, za datum 29.11. umesto “Šopalovića” je ubačen komad “Ujka Vanja” A. P. Čehova, u režiji Egona Savina.
  Već je poznato da je najavljena premijera u režiji istog reditelja “Pučina” Branislava Nušića otkazana za ovaj mesec i pitanje je kada će izaći.

  Čak se otkazuju i gostovanja predstava JDP-a u drugim gradovima na festivalima, kao što je “Zašto je poludeo gospodin R?” na festivalu “Desire” u Subotici, zakazana i zatim  otkazana za sredu, 25. novembra.
  I hit predstava “Vrat od stakla” Biljane Srbljanović otkazana je za 30. novembar u JDP-u.  


Opera i teatar Madlenianum u Zemunu otkazuje predstavu “Teško je reći zbogom”, Teatra Vihor, po drami Mire Gavrana, koja je trebalo da se odigra 26. novembra.
   Povraćaj novca za kupljene karte biće moguće od 26.11. do 25. decembra.
  Zato je večeras od 19 časova na Velikoj sceni Madlenianuma odigrana setna komedija Miodraga Ilića “Kazanova protiv Don Žuana”, sa Tihomirom Stanićem, Stevanom Pialeom i Ivonom Kustudić, i tu nije bilo promene. 

  Melodrama “Moja ti” neće se igrati 27. novembra na sceni Ateljea 212, a istu sudbinu čeka i uspešnu predstavu “Korešpodencija” Borislava Pekića, u režiji Gorčina Stojanovića, koja je otkazana za 28. novembar u Zvezdara teatru.


  Narodno pozorište u Beogradu tokom novembra je otkazalo sva tri izvođenja predstave “Nečista krv” Bore Stankovića, Nučićevu “Gospođu ministarku” koja je dve decenije na sceni, kao i “Važno je zvati se Ernest” Oskara Vajlda.  

  Takođe, publika nije mogla da gleda uvek rasprodati komad “Balkanski špijun” Dušana Kovačevića 19.11., ali ni novo delo “Vasa Železnova i drugi” Maksima Gorkog, 20. novembra.
   Ni “Ženski orkestar” Žana Anuja neće biti na repertoaru 26.11., jer je otkazano.

Nečista krv
Ženski orkestar


   Što se tiče situacije van Beograda, Narodno pozorište Sombor je odložilo  premijeru predstave “Ćelava pevačica” Ežena Joneska u režiji Ive Milošević.
  Premijera je bila planirana za Dan pozorišta, 25. novembra, a odlaže se za decembar, čiji će novi datum biti naknadno objavljen. 

 Na isti taj dan, 25.11., samo na sceni “Jovan Đorđević” Srpskog narodnog pozorišta (SNP) u Novom Sadu, otkazano je izvođenje koncerta patriotskih pesama pod nazivom “Pesme slobode”, zbog bolesti više izvođača, a trebalo je da nastupe Muški hor Opere SNP-a i Muški hor Eparhije sremske “Sveti Nikolaj”. 

   Kuplјene ulaznice mogu da se vrate na blagajni SNP-a.

   U četvrtak, 26. novembra, na sceni “Pera Dobrinović” SNP, biće izvedena gostujuća drama “Kiseonik” po tekstu ruskog pisca Ivana Viripajeva, u režiji Milјe Mazarak (koprodukcija NP Sombor, Akademija umetnosti Novi Sad i KC Pančevo).  
  Predstava je trebalo da bude izvedena u subotu, 21. novembra, ali je odložena zbog trodnevne žalosti usled smrti Patrijarha Irineja.
 Ulaznice kuplјene za 21.11. važe i za novi termin izvođenja – 26. novembar.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

Ulaznice za online koncert Josipe Lisac tražene na tri kontinenta

Prvi virtualni koncert Josipe Lisac, planiran za 14. februar, Valetinovo i njen rođendan, izazvao je velik interes publike iz...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!