Hvaljeni aktuelni album “IV” dubrovačkog benda Silente dobio je svoje izdanje na ploči

0
Reklama

Hvaljeni aktuelni album “IV” dubrovačkog benda Silente dobio je svoje izdanje na ploči koja je nedavno puštena u prodaju. Vinilno izdanje dolazi u dve varijante – limitedSplatter Baby Blue i regular Black. Ploča je dostupna u Zagrebu u Dirty Old Shopu,Rockmarku, Dancing Bearu i Aquariusu, u Rijeci u Dallas Music Shopu, kao i online nawebshopu benda.

Poslednji studijski album Silentea objavljen je početkom leta, nakon čega je usledionikada bogatiji koncertni raspored promocije novog albuma “IV”. Vinilno izdanje dolazipred kraj godine kao kruna sjajne 2022. i u trenutku kada album zauzima lestvicenajboljih godišnjih izdanja. Mediji pišu da album obiluje odličnim pop pesmama koje suidealne za haranje radijskim prostorom i da je prepun hitova. Takođe kažu da bendstvara dela s određenom umetničkom vrednošću i autentičnim potpisom.

Silente je na albumu “IV” objedinio ukupno deset pesama, a čak njih sedampredstavljeno je kao singl. Retka praksa koju prate sjajni rezultati dubrovačkog benda, asvi singlovi su ušli na top 20 listu najemitovanijih pesama u Hrvatskoj. Čak tri su zauzelaprvo mesto liste u državi, a reč je o “Mene moje uši lažu”, “Nikada ovako” i “Poljubime za kraj”. Uz “Navečer se srca lome”, “Idi”, “Podjela”, singl “Pitanje je ljubavi”zaokružio je priču oko aktuelnog albuma.

Za sve pesme s albuma “IV” tekst potpisuje Sanin Karamehmedović, muziku i aranžmanTibor Karamehmedović, produkciju Nikša Bratoš koji sa Domagojem Perišićem potpisujemix&master. Na albumu su svirali i pevali Doris Kosović kao vokal, Ivana Čuljak kaoprateći vokali i violina, Tibor Karamehmedović kao vokal i gitare, Ivuša Gojan je zabubnjevima i udaraljkama, Sanin Karamehmedović je svirao bas gitaru, a Šimun Končićklavijature.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here