Humanitarna predstava “Balkanski špijun” pomogla ugroženim dramskim umetnicima

Za 200 000 pregleda - 3.525.000 dinara

D.
D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Dave Grohl slavi rođendan uz novu pesmu “Waiting On A War”

Ako se čini da nova pesma “Waiting on a War” ima emotivnu težinu u stihovima, to je zato jer...

BUNT: 18 godina -Bunt i Belgrade Beer Fest, 3. deo

U sredu 13. januara, na RTS2 u 21.45 sledi završni, treći deo specijalnog ciklusa emisija „Bunt“, posvećenog obeležavanju punoletnih...

Objavljeni su Bowiejevi coveri Johna Lennona i Boba Dylana

Ovog meseca David Bowie proslavio bi svoj 74. rođendan, takođe ovog meseca obeležavaju se peta godina izlaska poslednjeg albuma...

Prikupljeno je 3.525.000 dinara za pomoć ugroženim glumcima zahvaljujući humanitarnoj onlajn predstavi “Balkanski špijun” koja je imala više od 200.000 pregleda na Božić, za samo taj dan, na YouTube kanalu kompanije Mozzart, javili su iz Udruženja Dramskih umetnika Srbije (UDUS).
 

  Voja Brajović, predsednik UDUS-a izjavio je da ova plemenita akcija pre svega je imala cilj da se podigne svest o tom problemu da ljudi prepoznaju ugroženost izvođača, koji žive da bi radili svoj posao, a trenutno su sprečeni u tome.

U periodu epidemije, književnik može da piše kod svoje kuće, slikar da slika, ali dramski umetnici su izuzetno pogođeni ovom krizom, bio je jasan Brajović.

 Prvi put je bila realizovana ovakva glumačka postava “Balkanskog špijuna” Dušana Kovačevića – Dragan Bjelogrlić (Ilija Čvorović), Mima Karadžić (Đura), Vesna Trivalić (Danica), Branka Katić (Sonja) Gordan Kičić (Petar Markov Jakovljević), a voditelj Zoran Kesić je kao narator doneo još smeha ovom komadu.


 Brajović je prijatno iznenađen koliko su Bjelogrlić i cela ekipa uspeli da prenesu emociju preko Zoom aplikacije.
U svakom trenutku se videlo da im peva duša i da su počastvovani što učestvuju u akciji. 
Dušan Kovačević mi je rekao da je prvi put posle 47 godina slušao svoj integralni tekst i oduševljen je interpretacijom
, nadahnuto je izjavio predsednik UDUS-a.

 “I Zoran Kesić je uneo mnogo šarma, kompletna postava je toliko savesno prišla celom projektu, o njihovom daru da ne govorim. Videlo se da sa mnogo radosti žele da pomognu i pošalju poruku da je našoj profesiji u ovom trenutku potrebno zajedništvo. Moj utisak je da u predstavi može da se uživa i dok putujete negde kolima. Dovoljno je i sam audio da se pusti, jer je ovo i izvanredna radio drama, i zato veliko hvala svima”, zaključio je Brajović.

  Iznos donacije rastao je sa svakim šerom u prva 24 sata, a zbog velikog interesovanja, ova moderna verzija “Špijuna” biće dostupna i više od planiranih 48 sati, odnosno publika je može gledati još nekoliko dana na YouTube kanalu Mozzarta.

 Svi glumci kao i reditelj onlajn predstave Nemanja Ćipranić su se odrekli honorara, kako bi iznos donacije bio još veći.  

Prva Zoom predstava u Evropi imala je velikog odjeka i van granica Srbije, jer su komentari stizali iz Skoplja, Sarajeva, Pule, Kotora, Holandije.

 Humanitarna akcija prema brojkama premašila je više od 200.000 pregleda, a gledaoci su slali organizaciji na stotine fotografija na kojima se vidi kako se cele porodice smeju i uživaju uz predstavu na Božić.

 Svi učesnici i sama kompanija izrazili su veliko zadovoljstvo što su se mnogi odazvali, šerovali predstavu i što su poslali na Božić lepu zajedničku poruku – da je potrebno da svi misle o kulturi i da je ona neophodna u svakom trenutku.
 

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

ZAYN OBJAVIO TREĆI ALBUM “NOBODY IS LISTENING”

IZDVOJILI SE SINGLOVI “BETTER” I “VIBEZ”Pop zvezda Zayn Malik objavio je u petak, 15. januara novi, treći studijski album...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!