Hrvatsko-švajcarski film “Mare” u bioskopima po Srbiji

Mirjana Karanović u jednoj od važnih uloga

Ivan Makragić
Diplomirani dramaturg sa Fakulteta dramskih umetnosti, kreativac, umetnik, u šali za sebe voli da kaže da je bedno piskaralo. Ali ne i skriboman.

podeli

popularno


Mirjana Karanović u jednoj od važnih uloga


Nagrađivani film “Mare” švajcarske rediteljke Andree Štake gde glavne uloge imaju Marija Škaričić, Goran Navojec i Mirjana Karanović, od juče se nalazi u bioskopima širom Srbije, najavio je distributer “Fame Solutions”.

   Hrvatsko-švajcarski film rediteljke i scenaristkinje Štake  doživeo je svetsku premijeru prošle godine na Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu. 

  Marija Škaričić u naslovnoj ulozi dobila je prestižnu nagradu “Srce Sarajeva” za najbolju glumicu na Sarajevo Film Festivalu 2020. i posebno priznanje na Pulskom filmskom festivalu.

Film “Mare” je do sada prikazan na više od 30 festivala i dobio je još nekoliko važnih nagrada. 

 


Ostvarenje prati Mare u svojim četrdesetim godinama, koja živi u malom dalmatinskom mestu u blizini aerodroma, a nikada nije letela avionom.

 Posao je ostavila kad se udala da bi se posvetila mužu i deci i sada kao majka troje tinejdžera ponekad se oseća kao stranac u sopstvenom domu.
  Iako voli svoju porodicu, žudi za promenom i posmatra avione kako lete iznad nje.
  Kada se u susednu kuću useli stranac, njena svakodnevnica će se ozbiljno promeniti, a ceo njen život biće stavljen na probu.

Rediteljka je napisala scenario i snimila film prema glavnoj glumici Mariji Škaričić, koja je nedavno imala premijeru filma “Tereza37” Danila Šerbedžije na 49. FEST-u u Beogradu.


Ovo je film o jednoj ženi, o njenim traganjima, otkrićima, pitanjima nedoumicama, veseljima, radostima, tugama, svakodnevnici, film o jednom životu”, približila je glumica novi film. 

  “ Drago mi je da smo snimile “Mare”.  Mislim da je Andrea uspela da se izrazi onako kako je želela i srećna sam što sam imala priliku da doprinesem tome. Ono čime se ona bavi je vrlo suptilno i intimno, to su pitanja i porivi koji se često doživljavaju kao luksuz”, navela je Škaričić, dramska umetnica poznata srpskoj publici i po crnogorskom filmu i mini seriji “Grudi” Marije Perović, i odličnom mini serijalu “Uspjeh” Danisa Tanovića.   

   Mirjana Karanović ovde tumači ulogu majke glavne junakinje Mare.
   Nedavno je odigrala Miru Marković u mini seriji “Porodica” Bojana Vuletića, a biće aktuelna i sa filmom “Toma” o Tomi Zdravkoviću, u režiji Zorana Lisinca i Dragana Bjelogrlića, ali i u novoj seriji “Advokado” prema scenariju Nikole Pejakovića Kolje.

- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Arhitektura u fokusu Kaleidoskopa kulture – otvoren konkurs za dizajn javnih prostora u Novom Sadu

U sklopu priprema za ovogodišnji Kaleidoskop kulture, koji će biti održan od 2. septembra do 8. oktobra u Novom...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket