Hrvatski pevač optužuje 2Cellos: Masakriraju mi hit, Hauserova poruka je bila nepristojna

0
Reklama

Hrvatski pevač Matko Jelavić tvrdi da je duo 2Cellos, koji čine Stjepan Hauser i Luka Šulić, masakrirao njegov hit “Majko stara”.

Jelavić je u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju kazao da do njega već duže dolaze snimci sa koncerata 2Cellosa na kojima se čuje izvođenje ove pesme i to u aranžmanu kojim je izrazito nezadovoljan.

Dosad su već preko 20 puta izveli ‘Majko stara‘ i uvek je na isti način interpretiraju. Koriste taj moj hit jer dobro znaju da je jedna od najboljih hrvatskih pesama svih vremena. Međutim, to kako oni rade je blago rečeno katastrofa. Pa pogledajte i poslušajte taj snimak, na što vam to liči”, pita Jelavić.

Pomenuta pesma je proglašena za najveći hit bivše Jugoslavije 1988. godine. Jelavić tvrdi da od momaka iz 2Cellosa nikada nije dobio upit za eventualnu dozvolu.

Strane hitove obrade bez greške, a ‘Majko stara‘ doslovno izmasakriraju! Osim toga, nikada mi nisu tražili dozvolu za izvedbu, niti sam dobio prihod od tih silnih izvođenja po svetu, ali to je sad manji problem. Ako još samo jednom izvedu ‘Majko stara‘, ovim putem čvrsto tvrdim da ću ih zbog toga tužiti”, najavljuje Matko da će presaviti tabak.

Dvaput se, kaže Matko, obraćao Hauseru sa zahtevom da – ili naprave kako treba ili uopšte ne izvode pesmu. Ipak…

Odgovor je bio toliko nepristojan i bezobrazan. Bahato, kao da sam ja nešto njima dužan. Moram vam priznati da me nije iznenadio, ne znam zašto, kao da sam očekivao da to neće biti akademski način razgovora”, kazao je Matko.

Jelavić tvrdi da ga je Hauser potom “blokirao”, a nakon te poruke na narednom koncertu 2Cellos pomenutu pesmu nije uvrstio u repertoar.

Duo je, inače, tokom prošle godine saopštio kako prestaje sa radom, pošto su Hauser i Šulić odlučili da se posvete solo karijeri.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here