HRVATSKA MUZIČKA SCENA NAPOKON DOBILA UDRUŽENJE ZA IZVOZ MUZIKE !

0
Reklama

Od danas je Hrvatska dobila kancelariju za izvoz muzike (Music Export Office). Reč je o dugo očekivanom udruženju, koji je prisutan u velikom broju zemalja, a koji se bavi distribucijom kvalitetne nacionalne muzike u druge zemlje, povezivanjem s drugim kancelarijama s istom namenom te predstavljanjem odabranih najkvalitetnijih izvođača u aktuelnoj godini na festivalima i prezentacijama.

Kancelarija za izvoz muzike Hrvatska (We Move Music Croatia) je neprofitno udruženje koju su osnovali Hrvatska muzička unija (HGU), Hrvatska udruženje za zaštitu autorskih prava (HUZIP), Hrvatsko udružrnje orkestralnih i komornih muzičara (HUOKU) i Hrvatsko udruženje istaknutih muzičara (HUIG).

Tim Ureda za izvoz muzike Hrvatske čine Dražen Baljak, Mirko Burazer, Davor Drezga, Ante Zvonimir Stamać i Frane Tomašić.

https://www.facebook.com/wemovemusic.hr

IDEJE I CILJEVI

Ideja ureda je da hrvatske izvođače pozicioniramo globalno. Fokusirani smo na mlade i nedovoljno zastupljene umetnike koji izvode originalnu muziku i posvećeni su radu na svojim međunarodnim karijerama. Cilj nam je pružiti dugo očekivanu podršku muzičarima na turnejama i nepristrano predstaviti hrvatsku muzičku scenu muzičkim profesionalcima u inostranstvu. Surađivat ćemo sa svim dionicima hrvatske glazbene industrije za dobrobit umjetnika i cijele glazbene zajednice.Žanrovski smo neutralni i otvoreni za podršku umjetnicima svih glazbenih žanrova neovisno na kojem jeziku stvarali tekstove za pjesme.
KAKO MISLIMO DA RADIMO?

Pružamo finansije, potporu za umetnike koji su odabrani na showcase festivalima. Podržavamo umetnike na turneji. Sudelujemo na muzičkim konferencijama i showcase festivalima u svrhu hrvatske scene.
Nudimo informacije i bazu podataka o svim aktivnim članovima hrvatske muzičke scene za domaću i inostranu profesionalnu publiku (izvođači, klubovi, festivali). Organizujemo radionice za edukaciju umetnika i profesionalaca o brojnim temama muzičkog poslovanja. Umetnicima pružamo pravne savete. Promičemo hrvatsku muziku putem naše web stranice, playlista, društvenih mreža, newslettera i PR aktivnosti. U Hrvatskoj ćemo iduće godine organizovati showcase festival i konferenciju.
Na web stranici wemovemusic.hr sve informacije za zainteresovane izvođače.

U sekciji On The Move izdvojeni su aktivni izvođači koji su samostalno u poslednje četiri godine sudelovali na showcase festivalima, bili na evropskoj turneji ili postigli značajniji uspeh u inostranstvu. Poslušajte ih ovde.

U sekciji Database mogu se videti svi izvođači, klubovi i festivali u Hrvatskoj s kontakt informacijama što će uvelike olakšati svim profesionalcima nove saradnje i kontakte. Baza će se kontinuirano puniti i s vremenom rasti s kontaktima ostalih profesionalaca u Hrvatskoj.

Na ovoj poveznici pronađite showcaseove na koje se već danas možete prijaviti!

Pozivamo sve izvođače koji žele da dostave svoje press materijale (biografije na engleskom jeziku kao i fotografije) na naš mail te će im ti podaci, osim postojećih kontakta, biti uvršteni u sekciju.

Sve novosti pratite na našoj web stranici kao i društvenim mrežama, a javite nam se na hello@wemovemusic.hr.
Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here