Hronike 23. Exita (Dan 3, Vol. 1, 08.07.): Početak treće noći obeležile Kejt, Sajsi MC, Mimi Mercedez

Dominacija četiri dame iz sveta muzike

0
Reklama


Dominacija četiri dame iz sveta muzike

NOVI SAD, 9. jula – Mlade muzičarke Kejt, Sajsi MC i Mimi Mercedez kao predstavnice rep, hip hop, trep žanra i pomalo densa, sinoć (08.07.) su obeležile početak treće noći na 23. Exitu, i to na Glavnoj bini, a kasnije je na scenu izašla i Senidah.

Uvodni program u vidu kraćeg nastupa je imala spomenuta elektro pop pevačica Kejt, čije je pravo ime Katarina Bogićević, poznata od ranije kao glumica u domaćoj TV seriji „Folk“.

Nakon njenog efektnog i dinamičnog nastupa, pozornicu je preuzela poznata reperka Sajsi MC, a iza ovog pseudonima se krije Ivana Rašić Trmčić.

Kejt je imala tu čast da otvori čitavu plejadu ženskih izvodjača ove noći na Main Stage bini.Poznatija kao Sajsi Em-Si,  srpska reperka je pružila skoro sat vremena svirke gde je delom promovisala svoj najnoviji mini album -EP  izdanje sa pet pesama, pod nazivom “IVANARASHIC”, gde je istakla njeno pravo ime.  

Zanimljivo je da su upravo Sajsi MC i Kejt uz koleginicu Tijaru predstavile novu pesmu „Eva“ sa izuzetno atraktivnim video spotom.

Reperka Sajsi MC je publici predstavila mnoge pesme oštrog sadržaja, škakljive tematike, po čemu je uvek prepoznatljiva, koje se nalaze na studijskim albumima “Misi nači naaš” (2009), “Daleko je Dizni” (2010), “Od dvanaest do šest” (2012), “Rad, rad i samo bleja” (2018).  Sajsi MC je publici pružila maksimum svoje energije, izuzetno dinamičan nastup i veoma raspoložena za komunikaciju sa publikom.
SAJSI MC


Milena Janković, poznatija pod umetničkim imenom Mimi Mercedez, ali i pod pseudonimima Guda iz Huda, Sestra Drugarica, Kebasti Koblenc, izašla je na scenu odmah nakon Sajsi MC.

Ova srpska hip hop i trep pevačica takodje u svojim tekstovima ume da šokira i pravi skandale u okviru slobodnijeg izražavanja, a muzikom je počela amaterski da se bavi kada je snimila prvu pesmu 2011. godine pod naslovom „Napucane svinjice“. 

U to vreme Mimi Mercedez se družila sa Darkom Delićem (poznatiji kao Daki BD),  idejnim tvorcem „Bombi Devedesetih“, tako da se 2013. godine pridružila kolektivu, kada je ozbiljnije počela da se bavi repom. Tokom tog perioda snimila je nekoliko pesama, kao otpevana na Exitu „Turbo folk me je naterao“ (duet sa Polom Čarem, jednim od članova „Bombi Devedesetih“). Kolektiv je napustila 2016. godine, kada je karijeru nastavila kao solo izvodjačica, sarađivala je i sa drugim reperima kao – Foks, Đus, Gringo, Mejsi, Roket i Sanek. 

Diskografiju joj čine albumi – „Jedino što znam“ (2013), „Našminkam se i pravim haos“ (2015), „Kuma“ (2018), „Mržnja“ (2019), EP izdanja „Napaljene uličarke“ (2015), „2020“ (2021), odakle su poznati njeni singlovi žestoko predstavljeni na Exitu – „Patike za trčanje“,  „Ne možeš da sediš s nama“, “Porno“,  „MMM“, „Bez sažaljenja“, „Samo keš“,  „Ti me drogiraš“, „Ta spika“, „Džungla“.

MIMI MERCEDEZ – Foto-Goran-Srdanov
Nakon svih njih, Glavnu binu je preuzela Senida Hajdarpašić poznata po umetničkom imenu Senidah, slovenačka pevačica i tekstopisac, rodom iz Ljubljane.

Velika regionalna zvezda je okupila najveći broj publike na Glavnoj bini ove večeri, do sada, a posle nje se čeka američki duo sa Floride – „Sofi Tukker“, elektro pop žanra.

Senidah je gostovala i prošle godine na Exitu i tada je osvojila Main Stage, a takodje je tokom 2022. bila glavna i na drugim našim velikim festivalima – Beer Fest, Arsenal fest (Kragujevac) ili „Lovefest“ (Vrnjačka Banja).  

Postala je istaknuta kao pevačica slovenačke grupe „Muff„, a mediji je često nazivaju „balkanska diva trepa“. Senidah je regionalnu slavu postigla sa hitom „Slađana“ u martu 2018, i numera je proglašena za hip-hop/rep pesmu godine na ceremoniji dodele muzičkih nagrada 2019. u Štark Areni, što je bio glavni singl sa njenog debitantskog studijskog albuma „Bez tebe“ (2019,  beogradska kuća „Bassivity“). Album je pratio niz komercijalno uspešnih singlova  „Mišići”, „Kamikaza”, „100%” i „Replay”, koji su upravo ove noći na Exitu oduševili nekoliko desetina hiljada ljudi.


Senidah je sinoć na Glavnoj bini pevala i druge hitove sa  albuma dok je bila u grupi „Muff“ („Muff (2014), „Unity“ (2018)), i sa solo izdanja “Bez tebe” (2019) i “Za tebe” (2022).

Exit ljubitelji iščekuju i nastup elektro dua „Sofi Tukker“ pre ponoći.

U isto vreme na Visa Fusion Stage-u nastupe su imali alternativni rok muzičar Nikola Vranjković, elektro pop hip hop dama Bojana Vunturišević, hrvatski dens pop alternativa “Porto Morto” i drugi izvodjači.


IVAN MAKRAGIĆ
TANJUG / Music PocketReklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here