Hrast – novi spot KOIKOI u radničkom limbu

0
Reklama

Beogradska indie-rock atrakcija KOIKOI je za single Hrast izdala četvrti videospot sa prošlogodišnjeg debitantskog albuma Pozivi u stranu’ (Moonlee Records), kojeg je u produkciji Vrabac Film snimio reditelj Nikola Stojanović sa direktorom fotografije Mladenom Teofilovićem.

U spotu za pesmu Hrast, pratimo četvoro radnika (članove benda) koji kao aveti tumaraju kroz distopijski zaboravljeni i napušteni dom zdravlja. Reditelj spota, Nikola Stojanović, objašnjava: “Kroz proces i obilaske lokacija, pronašli smo kontekst, koji bi u jednoj rečenici mogli sažeti: duhovi radnika su zarobljeni i besni što su napušteni i zaboravljeni.”

KOIKOI komentarišu: “U Hrastu smo pokušali da dočaramo atmosferu među zaverenicima ili lovcima. U kontrastu je odnos jakog i stabilnog bita koji sve vreme lagano ubrzava i tvrdih semplova nasuprot troglasa i epski obrednog teksta.”

Nikola Stojanović dodaje: “Tekst Hrasta nas je inspirisao za ‘narativ’ spota, koji je začudan, ritualan, koji se tiče nekog kolektiva i, poziva na neku vrstu pobune. Intuicija nas je vodila, i slike su došle same od sebe, bez preteranog razmišljanja o značenju. A muzika nas je odvela vizuelno u drugi pravac, a to su neonska svetla, dinamična, koja se menjaju u ritmu pesme i koja su u suprotnosti sa narativom.”

Producentska ekipa Vrabac filma zaokružuje: “Zaboravljeni radnici i rock’n’roll muzika, mrtvi, u bolnici, traže reanimaciju (i spas od zaborava)”.

Podsjetnik. KOIKOI su nominovani među 15 finalista za Music Moves Europe Awards (prvi bend iz Srbije ikada), koje organizuje najveći evropski showcase festival Eurosonic Noorderslagu Groningenu, na kojem će KOIKOI u četvrtak, 19.1.2023. nastupiti u kultnom klubu Vera. Pored nagrada koje dodeljuje žiri, KOIKOI je i u konkurenciji za nagradu publike. Zato pozivamo sve fanove benda da najkasnije do 5.1.2023. glasaju za njih putem ovog linka: http://mmeawards.eu/en/nominees/vote/koikoi/

Ide gas, daj glas!

KOIKOI linkovi:
https://koikoi.bandcamp.com/

https://www.facebook.com/koikoiband

https://www.instagram.com/koikoi_band

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here