Hoodooleen predstavlja novi singl „Many more“

0
Reklama

Umetnik čije autentične i snažne interpretacije uspoređuju s veoma cenjenim izvođačima – od Nicka Cavea preko Eltona Johna do Olivera i Cohena predstavlja publici svoj novi singl „Many more„. 

Pesma je nastala u vreme kad sam otkrio estonskog kompozitora Arva Pärta koji mi je bio pravo otkriće i preko kojeg sam otkrio još nekoliko genijalnih minimalističkih kompozitora koje sada svakodnevno slušam. Mislim da se na samom početku može i osetiti uticaj Pärta.“ – rekao nam je Hoodooleen.

Hoodooleen, odnosno Robert James Hudulin, rodio se u Sydneyu u Australiji, a s pet godina se s porodicom preselio na Korčulu, rodni kraj svog oca. Radi kao nastavnik muzičke kulture u srednjoj školi u Petrinji i prof. saksofona u muzičkoj školi u Sisku, a sebe opisuje kao oca, kompozitora bodula, klavirista, pevača i uzgajivača maslina. Njegov osebujan autorski izričaj krase uzbudljive interpretacije, a inspiraciju nalazi od nasleđa bluesa, preko jazza i popa do hrvatske književnosti i folklorne baštine.

Za produkciju pesme pobrinuo se Filip Vidović iz Matterhorn Music studija dok je za spot zaslužan poznati splitski umetnik Toni Mijač s kojim Hoodooleen sarađuje od samih početaka karijere.

S Tonijem je svako snimanje avantura. Pošto se retko vidimo većinom snimamo dva spota u jednom danu što zna biti jako naporno, a tako je bilo i u slučaju za pesmu Many more. Ali uz sav napor ogromno je zadovoljstvo raditi s Tonijem.

Nakon dva vrlo uspešna albuma i sedam godina intenzivnog nastupanja s bendom Rolin Humes, Hoodooleen se odlučio za malo drugačiji pristup i kako ističe, svemu vezanim uz nju. Jedan od njihovih najuspješnijih projekata je „Živi, Rasti, Cvjetaj„, u kojem su s različitim tradicionalnim i folklornim udruženjima počeli oživljavati zapuštene i propale industrijske prostore i raditi radionice i edukacije s ciljem razvoja lokalne zajednice.

Samozatajnog, talentovanog i iskusnog umetnika Hoodooleena neki će možda prepoznati po umetničkom imenu, glasu ili pak po stilu, a nekima će ovo sigurno biti otkriće i melem za uši.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here