Holandska metal muzičarka Anneke van Giersbergen gostuje 9. novembra prvi put u Beogradu

Osim benda "The Gathering", predvodila je sastave “The Gentle Storm” i “Vuur”, i pevala u grupama - “Anathema”, “Ayreon”, “Amorphis”, “Moonspell”, “Within Temptation”

0
ReklamaOsim benda „The Gathering“, predvodila je sastave “The Gentle Storm” i “Vuur”, i pevala u grupama –Anathema”, “Ayreon”, “Amorphis”, “Moonspell”, “Within Temptation”BEOGRAD: Holandska pevačica i autorka Anneke Van Giersbergen, poznata iz metal grupe “The Gathering”, održaće prvi put samostalan koncert 9. novembra u velikoj sali Doma Omladine Beograd.


Gostovanje inostrane muzičarke biće realizovano u organizaciji agencija “MM Concerts”, “Serbian Hellbangers” i “Kosmonaut Booking”.


Ovo će biti njen prvi nastup u Srbiji i tom prilikom predstaviće pesme iz svoje bogate diskografije u akustičnom maniru.


Muzička umetnica Aneke je muzičku karijeru započela 1994. u legendarnom gotic dum metal bendu “The Gathering” i godinu dana kasnije objavili su veoma značajan uticajni album „Mandylion“ koji je postao inspiracija mnogim drugim bendovima na sceni – “Therion”, “Nightwish” (više puta gostovali na Exitu i u Beogradu), “Lacuna Coil”, “Within Temptation”.
Međutim, Aneke i momci iz benda “The Gathering” želeli su dalje da eksperimentišu sa zvukom i do 2006. godine snimili niz uspešnih albuma, vešto šetajući kroz žanrove čiji su put sami definisali kao „trip-rock“.

Ipak, nakon 13 godina sa “The Gathering”, Anneke je 2007. započela svoju solo karijeru.


Već od prvog narednog projekta “Agua De Annique” pokazala je da njena kreativnost nema granica.
Od tada je snimila šest solo studijskih albuma, predvodila bendove “The Gentle Storm” i “Vuur”, više puta snimala i nastupala sa kanadskim metal muzičarem DevinomTaunsendom.


Pevala je i u bendovima – “Anathema” (gostovali su u Domu omladine Beograda 2017), “Ayreon”, “Amorphis”, “Moonspell”, “Within Temptation”.

Aktuelni album holandske metal muzičarke – „The Darkest Skies Are The Brightest” postigao je veliki uspeh među fanovima i kritičarima, a intiman zvuk ploče biće adekvatno predstavljen na ovoj turnej u akustičnoj postavi benda.

Anneke foto Hughes Vanhouske
Fotro: Marcel HelderDomaći muzički umetnik Danilo Nikodinovski je specijalni gost na predstojećem koncertu holandske dame.

Ovaj srpski muzičar je pokretač benda “Consecration” poslednjih dvadesetak godina i jedna od glavnih karika u bendu Nikole Vranjkovića poslednjih deset.

Danilovo sviranje odlikuju širok i moćan zvuk gitare, a nastup u velikoj sali Doma omladine biće jedinstvena prilika da se po prvi put oproba u intimnijem, svedenijem nastupu kao solo izvođač.
Svaki njegov nastup je magijski ritual za sebe, a ovaj koncert će predstavljati potpuni skok u nepoznato, najavljuju organizatori.


Anneke van Giersbergen:
https://www.annekevangiersbergen.com/
https://linktr.ee/annekesings
https://www.facebook.com/annekevangiersbergenofficial
https://www.instagram.com/annekeannique/
https://twitter.com/AnnekeAnnique

Danilo Nikodinovski, photo by Nemanja Đorđević

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here