Hitovi grupa “ABBA” i “Metallica” 29. avgusta u “Noći muzike” na stadionu Tašmajdan

Spajanje nespojivog u čarobnoj letnoj noći

0
Reklama


Spajanje nespojivog u čarobnoj letnoj noći

BEOGRAD, 23. avgusta (Tanjug) – Tradicionalni koncert “Noć muzike” biće održan u nedelju, 29. avgusta na stadionu Tašmajdan, kada će više simfonijskih orkestara izvesti posebno veče “ABBA vs. Metallica Symphonic”, saopštili su iz Centra beogradskih festivala – CEBEF.

Najveći tradicionalni koncert klasične muzike pod otvorenim nebom ove godine će predstaviti neočekivani spoj žanrova pop i metal muzike, u postavljenim okvirima simfonijskog orkestra.  

Tako će Beograđani na već ustaljenom prostoru stadiona Tašmajdan, imati prilike da prisustvuju „sudaru“ melodija neprolaznih ostvarenja švedske pop atrakcije ABBA i jednog od najpopularnijih metal bendova svih vremena – “Metalike”.

Muzičari će na violinama, flautama i ostalim instrumentima će predstaviti hitove dve grupe –  „Dancing Queen“, “Mamma Mia!”, „Enter Sandman“,“Nothing Else Matters“ i druge numere koje su obeležile istoriju muzike druge polovine 20. veka.
Premijera simfonijskog dvoboja legendarnih bendova kao spoj nespojivog obeležiće kraj leta u Beogradu, kao još jedna magična noć na Tašmajdanu, kada će se specijalno ovim povodom okupiti više orkestara za predstavljanje velikih hitova na kojima su odrastale mnoge generacije.


 Švedska grupa “ABBA” je osnovana u Stokholmu 1972. i postojala je do 1983. godine (imaju kraća okupljanja od 2017), dok je američki metal sastav “Metallica” formiran 1981. u Los Anđelesu.


Partneri ovogodišnje Noći muzike su grad Beograd i CEBEF, a ulaz na koncert je besplatan, kao i svake godine.


Projekat „Noć muzike“ se sa Tašmajdana selio i na Ušće 2019. kao poseban dodatak Beer festu, kada su u više večeri nastupali Vlatko Stefanovski i finski metal bend „Apocalyptica“.

U skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom, posetiocima ce biti potrebna potvrda o vakcinaciji, potvrda o preležanom kovidu-19, negativni PCR test ili negativni antigenski test. Takođe, na licu mesta biće omogućeno testiranje antigenskim testom o trošku posetioca. 


Kako navode iz organizacije – Spajamo nespojivo, otkrivamo nove harmonije i sa nestrpljenjem čekamo vanvremenske zvuke u magičnoj Noći muzike!


Foto: Ross Halfin
Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here