Guitar Art Summer Fest u 17. izdanju od 15. do 20. avgusta u Herceg Novom: Miroslav Tadić, Yamandu Costa, The BestBeat

Letnja edicija festivala koji slavi instrument gitaru

0
Reklama


Letnja edicija festivala koji slavi instrument gitaru


HERCEG NOVI, 27. jula – Festival “Guitar Art Summer Fest” biće održan u 17. izdanju od 15. do 20. avgusta u Herceg Novom, Crnoj Gori, objavila je direkcija na društvenim mrežama.  

Miroslav Tadić, Jamandu Kosta (Yamandu Costa), The BestBeat, neki su od slavnih imena koji će nastupiti tokom šest dana trajanja festivala koji slavi instrument gitaru i njihove umetnike virtuoze.

 Na letnjem izdanju Guitar Art festivala do sada je organizovao više od 100 koncerata muzičara iz preko 40 zemalja sveta, kao i 16 izložbi i različitih promocija i predavanja.


 Guitar Art Summer Fest predstavlja spoj različitih vrsta umetnosti, koji doprinosi razvoju savremene kulturne scene za različite ciljne grupe.


YAMANDU COSTA
Festival svojim programom i organizacijom takodje podstiče razvoj stvaralaštva, kulture i muzike domaćih i inostranih autora, a cilj je da od Herceg Novog na svoj način stvori centar umetničkog i gitarskog dešavanja svakog avgusta.


Koncertni program će 15. avgusta od 21.00h otvoriti čuveni brazilski kompozitor i gitarista Jamandu Kosta na Trgu od muzike u Starom gradu Herceg Novog.
Ovaj originalni spoj klasike, fada i džeza beogradska publika je već slušala u maju na sceni Mts Dvorane, kada je Kosta u tandemu sa popularnom fado zvezdom Antonijom Zambujom otvorio 24. izdanje Guitar Art festa.


Kao i u Beogradu, letnja edicija festivala uglavnom ima koncept da je svako veče posvećeno jednom samostalnom koncertu, tako će na istom mestu (Trg od muzike – Stari grad) sledeće veče, 16. avgusta svirati sastav “Balkan Gypsy Jazz Kvartet” koji čine – Dejan Krsmanović, Nikola Savić, Tomislav Vujinović i Andrija Vojvodić.MIROSLAV TADIĆ
Park Boka – Letnja terasa Gradske kafane biće domaćin 17. avgusta za “Bitls” groznicu i veče šezdesetih godina: tribute “The Beatles” – bend “The BestBeat”, koji su često punili mnoge prostore u Beogradu (Dom omladine, Mts Dvorana, UK “Vuk Karadžić”), ali i mesta širom Srbije, regiona i sveta.

Centar festivala biće 18. avgusta  na popularnoj Kanli kuli (Stari grad), kada će svoje veče imati vrhunski gitarista Miroslav Tadić, slično kao što je priredio na Guitar Art festivalu 2022 u Mts Dvorani, a poznat je po tandemima sa Vlatkom Stefanovskim i Radetom Šerbedžijom.
 Ove večeri Miroslav Tadić će nastupiti sa Božom Vrećom uz specijalne goste (Yvette Holzwarth, Bako Jovanović i Đusi Kovač), kao magija sevdaha, etna i džeza.


Veče španske muzike 19.08. na Trgu od muzike prirediće gitarista Jovan Miloševski, dok će finalna noć 20. avgusta publici pružiti dva nastupa: Gitarske Integracije 4 – najbolji crnogorski profesori, učenici i studenti klasične gitare, kao i Duo gitara “Levante” (Vojisav & Aleksandra Ivanović) – program klasike.

Ivan Makragić
Tanjug / Music Pocket


Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here