Guitar Art Festival od 1. do 5. juna u Beogradu: “40 Fingers”, Vlatko Stefanovski

Muzička smotra po 22. put pod sloganom “Digital Revolution”

Ivan Makragić
Diplomirani dramaturg sa Fakulteta dramskih umetnosti, kreativac, umetnik, u šali za sebe voli da kaže da je bedno piskaralo. Ali ne i skriboman.

podeli

popularno


Muzička smotra po 22. put pod sloganom “Digital Revolution”

 
Guitar Art Festival u svom 22. izdanju, biće održan od 1. do 5. juna pod sloganom “Digital Revolution”, na više koncertnih sala u Beogradu, a na programu su koncerti makedonskog virtuoza Vlatka Stefanovskog i proslavljenog italijanskog kvarteta “40 Fingers”.

      Muzički festival u saradnji sa Domom omladine Beograda će u prestonici predstaviti osam koncerata klasične, pop i rok muzike koji slavi gitaru kao esenciju modernog umetničkog stvaralaštva u Kombank Dvorani, Kolarcu i DOB-u.

Dugo iščekivani nastup popularne gitarske supergrupe “40 Fingers” otvoriće 22. Guitar Art Festival (GAF) 1. juna u Kombank Dvorani.

   Oni su bili predviđeni na prošlom izdanju festivala koje je moralo biti iznenada prekinuto usled izbijanja virusa Kovid-19 nakon svega dva koncerta sa programa.
    Koncert atrakcije “40 Fingers” do sada je bio tri puta bio odložen.

Novi muzičko-scenski spektakl italijanskog gitarskog kvarteta naziva “Guitar Rhapsody” predstaviće poznatu filmsku muziku, autorske pesme, da bi kasnije usledio energičan deo sa kultnim melodijama i popularnim obradama pop i rok hitova u posebnom aranžmanu za četiri gitare.


 


Istaknuti gitarista Vlatko Stefanovski je redovan gost prestonice i Srbije i nezaobilazni deo GAF-a, na kome je održao izuzetan rasprodati koncert 2019. godine u Kombank Dvorani.
    Poslednji put je bio gost prestonice na istom mestu u decembru 2020. u okviru Beogradskog džez festivala.

   Ovog puta 3. juna u velikoj sali Doma omladine pridružiće mu se specijalan gost – Vukašin Marković, pevač i trombonista, lider sastava “Irie FM”, sa kojim će izvesti popularne gitarske numere u posebnim aranžmanima.

Posebno mesto u programskoj šemi festivala ove godine zauzimaju najveći talenti Srbije, jer direkcija Festivala želi da podrži i promoviše gitarske virtuoze, da ih predstavi svetu i pomogne da započnu uspešne međunarodne karijere.

  Koncerte će održati mladi gitarista Vuk Vukajlović, pobednik takmičenja “Virtuoz V4+” koje već šest godina postoji u Mađarskoj i promoviše mlade talente klasične muzike, kao i Nikola Jelačić, virtuoz beogradskog Fakulteta muzičke umetnosti.
   Publici će se predstaviti i Amalija Miler, princeza šestožičanog instrumenta, koja izvodi koncert sa gudačkim orkestrom “Macris” pod vođstvom maestra Predraga Goste.

Koncerte klasične muzike na GAF-u održaće i vrhunski gitaristi među kojima su  Ruben Betenkurt iz Portugala, Tal Hurvic iz Izraela i Julija Trinšok iz Nemačke.
Svečano zatvaranje festivala rezervisano je za 5. jun na velikoj sceni Kolarčeve zadužbine i svetsku premijeru više puta najavljenog I odlaganog koncerta “Recuerdos de Belgrado” nemačkog kompozitora Hoakin Klerča, koji je koncert za gitaru i simfonijiski orkestar posvetio beogradskom Guitar Art Festivalu.

Nastupa Simfonijski orkestar RTS-a pod dirigentskom palicom Bojana Suđića, a solisti koncerta su Marko Tamajo iz Austrije, David Martines i Rafael Agire iz Španije.

   Novi projekat festivalske produkcije je “Guitar Art Aplikacija”, koja će prenositi deo programa festivala, uz jasan cilj je da promoviše kulturu Srbije, Beograd, mlade talente, da poveže i umreži muzičare, kao i publiku širom sveta, da stvori poznato okruženje, ali dovoljno originalno da i ovaj festival, kao i uvek, učini izuzetnim.   

  Guitar Art Festival je jedan od najznačajnijih kulturnih događaja u Srbiji i međunarodno prepoznat festival koji nosi titulu jednog od 5 najznačajnih manifestacija gitarske umetničke muzike u svetu.

Najveći gitaristi i muzičari sveta doprineli su tom statusu festivala, a među njima su Pako de Lusija, Sting, Enio Morikone, Mariza, Tomi Emanuel, Luz Kasal, Rosenberg Trio i mnogi drugi.
ULAZNICE:

Za koncert „40 Fingers“ zamena prošlogodišnjih ulaznica sa cenom i datumom 12. marta 2020. godine (besplatne ulaznice 0,00 dinara se poništavaju) za nove ulaznice biće moguća od ponedeljka, 17. maja u holu Kombank dvorane na Guitar Art pultu i trajaće do srede 26. maja. Nakon navedenog datuma, zamena neće biti moguća već eventualna kupovina novih ulaznica, ako za to budu postojali uslovi u skladu sa merama.

Prodaja novih ulaznica po ceni od 1200,00 dinara, kao i zamena starih sa cenom i datumom 14. mart 2020. (besplatne ulaznice 0,00 dinara se poništavaju) za koncert „Recuerdos de Belgrado“, biće moguća od ponedeljka, 17. maja na blagajni Kolarčeve zadužbine.

Ulaznice za koncert Vlatka Stefanovskog biće u prodaji od ponedeljka 17. maja na blagajni Doma omladine Beograda i putem prodajne mreže Tickets.rs po ceni od 2.000,00 dinara.

Ulaznice za koncerte Guitar Art Klasika, 2. i 4. juna u velikoj sali Doma omladine Beograda biće po ceni od 1.000,00 dinara. Sve informacije mogu se dobiti putem mejla na office@gaf.rs.

- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Rok klub Fest ima ozbiljno novo pojačanje u julu: Divlje jagode, Kolja, Dža ili Bu

Sezona koncerata se ubrzano zakuhtava Tokom pandemije dok je još bilo dozvole za održavanje koncerata sa svim poratećim merama,...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket