GRUPE “PLAYADE” & “MISTER AKUSTIK” NASTUPAJU 18. JUNA U TULUZ LOTREK CAFFE

HUMANITARNO VEČE ZA LJUBITELJE PRAVE MUZIKE

Ivan Makragić
Ivan Makragić
Diplomirani dramaturg sa Fakulteta dramskih umetnosti, kreativac, umetnik, u šali za sebe voli da kaže da je bedno piskaralo. Ali ne i skriboman.

podeli

popularno

ZLOSTAVLJANJE NA FILMU

Dokumentarni film naše rediteljke i glumice Danijele Štajnfeld „Zaceli me“ juče je, na ovogodišnjem 26. Festivalu autorskog filma, imao specijalnu projekciju u Kombank...

Koncert Queen Real Tribute ipak odložen

Koncert Queen real tribute benda koji je bio zakazan za 14. decembar u Kombank Dvorani u Beogradu, odlaže se zbog veoma nepovoljne epidemiološke...

Martin Mills legenda indie scene gost Runda Digital Day

Drugo izdanje Runda Digital Day-a kreće za dva dana, u sredu 02.12., pa će sve do petka, 04.12. sve biti...

HUMANITARNO VEČE ZA LJUBITELJE PRAVE MUZIKE


UVEK je plemenito kada se organizuju muzičke večeri humanitarnog karaktera, a takva je upravo noć pred nama u četvrtak, 18. juna u Tuluz Lotrek Caffe-u, na lokaciji Resavske 24 u Beogradu. Tada od 20.00h nastupaju dva benda – Playade i Mister Akustik uz intermeco Dragana Markovića.

Između ostalih, medijska podrška za ovaj događaj dolazi i od našeg web magazina Music Pocket, što je velika čast.

****************************
Događaj organizuje tim Act fondacije koji svima poručuje:

Snežana M. iz Subotice (61) živi sama sa psom kog je udomila, u kući koja prokišnjava, bez sredstava da popravi krov nad glavom. Snežana je rođena sa cerebralnom paralizom i zajedno sa svojim pokojnim suprugom, koji je bio nepokretan ceo život, bila je osnivač prvog udruženja za osobe sa cerebralnom paralizom u Subotici. Budući da je uvek bila orijentisana na pomaganje drugima, preko Snežane smo stupili u kontakt sa udruženjem za cerebralnu i dečiju paralizu i posvetili neke naše akcije u Subotici upravo njihovim štićenicima. Cilj nam je da pomognemo ovoj dobroj i hrabroj ženi, koja je ceo život pomagala drugima, a sad pozivamo i druge da joj pomognu. Tim povodom organizujemo koncert, kako bismo prikupili još sredstva i popravili Snežani krov.

Za sve dobre ljude koji prate naš rad, želimo da kažemo da smo u ime Snežane organizovali nešto ranije dve akcije u cilju prikupljanja sredstava za popravku krova. Iako je bio lep odaziv zaista, ostalo je da se prikupi još izvesna količina novca kako bi radovi mogli da se izvedu u potpunosti.

Pozivamo sve ljude dobrog srca da se uključe u ovu akciju i podrže naš humanitarni koncert ili doniraju novac sa naznakom “Za Snežanu” na naš žiro račun: 165-29869-66

S ljubavlju,
ACT Srbija tim


Beleške o muzičarima:


PLAYADE
je atraktivan i zanimljiv elektronski ženski sastav koji čine harfa (Željka Milošević) i vokal (Julijana Vincan). Kreativne obrade poznatih pop/rock i evergreen uveliko su postale zapažene, a devojke su bile vredne i u doba korone, jer su snimile spotove za nove singlove – obrade pesama “Stand By Me” i “Frka”. Počeli su kao duo, onda su se pretvorile u kvartet, da bi se sada ponovo vratile u varijantu duo sastava.
U samom startu su bile akustični bend, da bi se kasnije odlučile i za električnu harfu i saradnju sa DJ profesionalcem – Boris Medo Horvat.

Julijana Vincan je istovremeno muzičarkapevačica, PR menadžer iz kulture i novinarka.
Diplomirala je novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka i kasnije završila master studije – Kreativna filmska i televizijska produkcija na Fakultetu dramskih umetnosti.
Muzikom se bavi još od malih nogu, dok je sa pevanjem krenula od 14. godine. Završila je Nižu muzičku školu za klavir i solo pevanje. Kroz pesme izražava svoje emocije i svoje biće, voli da živi u svom svetu, i uvek je radoznala da istražuje nove umetničke horizonte. Bila je pevačica hard rock benda The Bite, kao i ABBA Real Tribute, Himera, dok je sada i u timu čuvenog Valentina.

Paralelno sa Playade pričom, Julijana nastupa u tandemu i sa Alenom Markovićem (Neozbiljni pesimisti) kao Alen i Juli na raznim prestižnim mestima – restoranima, gostuje i kod drugih sastava, a tokom korone bila je veoma aktivna. Osim video zapisa online svirki i singlova sa Playade, Vincan je bila angažovana i kao solista u obradi čuvene pesme “Plava ptica” autora Sanje Ilića i Balkanika, ali i u akustičnoj varijanti – rimejk hit balade “Dođi” Parnog valjka.Željka Milošević je rođena u Kragujevcu, ali radi i živi praktično paralelno u tri grada gotovo istovremeno – Beogradu, Novom Sadu i Somboru. Retko je izvanredan muzičar na harfi koju obožava i skoro da se od nje i ne odvaja.
Dama se bavi i pedagoškim radom kao nastavnik uskostručnih predmeta u okviru smera „Dizajn zvuka“ u Srednjoj muzičkoj školi, vodi četiri kulturno – umetnička udruženja, i često je angažovana na mnogim proslavama, venčanjima kao harfistkinja. Takođe nastupa i sa pop rock grupom Galija kao šlag na torti.
Tokom doba pandemije bila je veoma vredna u raznim muzičkim online video klipovima u saradnji sa drugim kolegama, i svojim lekovitim muziciranjem na svojoj Facebook stranici i na YouTube kanalu oduševljavala je sve ljubitelje instrumentala, ne skidajući osmeh sa lica.

****************************
Mister Akustik je bend koji godinama redovno nastupa, najčešće izvode domaće i strane pop – rock hitove. Poznati su i po originalnim konceptima gde svirku posvećuju određenom muzičkom pravcu ili periodu. Dragana Bilčar (vokal) i Boban Krsmanović (gitara) sviraju često i svoje autorske pesme. Najdraže su im “Volim te još”, “Kasno je”, “Samo ti i ja”, “To je bila ljubav”, “Mi smo najbolji”.


****************************
U kratkoj pauzi između ove dve muzičke grupe, veče će obogatiti i Dragan Marković svojim pesmama, koje su ispunjene dušom i dubokim smislom.

****************************
Minimalna predložena donacija je 200 dinara.

****************************

Dakle, ne zaboravite, četvrtak veče je i vaše veče!

Playade + Mister Akustik + Dragan Marković

Četvrtak, 18. jun, 20h
Resavska 24, Beograd
☎ Rezervacije: 065.644.13.40


Ivan MakragićOSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

EDO PLOVANIĆ MUZIKA.HR: Imam jednu excelicu sa svime šta želim napraviti, čovječe, nema kraja

U najnovijem nastavku naše muzičke PR priče, upoznajemo veoma zanimljivog, ambicioznog, nadasve svestranog mladog čoveka, koji je do sada...

PIŠE: MILAN B. POPOVIĆ / ALEK – Prepoznaj me // Akustično u studiju

Oduvek sam voleo-anplagd- zvuk i ALEKOVO (Kragujevac, rodni grad) izvođenje sopstvene autorske pesme PREPOZNAJ ME, probudilo je moja sećanja na nekadašnje dvodecenijske i trodecenijske...

ZLOSTAVLJANJE NA FILMU

Dokumentarni film naše rediteljke i glumice Danijele Štajnfeld „Zaceli me“ juče je, na ovogodišnjem 26. Festivalu autorskog filma, imao specijalnu projekciju u Kombank Dvorani. „Zaceli me“ prikazuje intimna svedočenja...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!