Grupa Zenit Zed predstavlja drugi singl sa debitantskog albuma „Vrt sekunda“

0
Reklama

Beogradska grupa Zenit Zed predstavlja drugi singl sa debitantskog albuma „Vrt sekunda„, a ovoga puta poetično-simboličnu video skulpturu dobila je pesma „Horizont„. Autorka videa je i ovoga puta Vesna Radović, a album je dostupan na svim digitalnim platformama, kao i na bandcampu Pop Depresije.

Svako može da izabere po čemu će da pamti 2021. godinu, ali za mnoge ljubitelje poezije Kize Radovića ovu godinu je obeležio Zenit Zed album „Vrt sekunda“. Kizina poezija i gitara, Brankin klavir, Verin bas i Vladimirova ritam mašina – ili jednostavnije – Radovići i Krkljuš i emocije, gole i sirove, divne i čiste. Čist pank ili Penderecki ili… pronađite već kako ćete Zenit Zed da objasnite sebi. A „Horizont“ je jedna planeta za sebe.


Horizont iznutra i spolja ne opterećuje... Pitanje je samo kada će ponovo da vas pozove?„, kratko kaže Zoran Kiza Radović.

Autorka videa je, kao i za naš prvi spot „Statue“, Vesna Radović, koja je na sebi svojstven, lep i jednostavan način, obuhvatila i prenela sve emocije i previranja, kao i ritam i tok koji pesma sadrži… Iako povremeno zazvuči oštro, ova pesma je odjek najnežnijih snova,“ smatra Branka Radović.

Zenit Zed je posle višegodišnje pripreme najzad izašao u svet sa svojom muzikom, a vrlo brzo predstaviće i album broj dva. Tokom decembra i legendarni Presing, Kizin matični bend, objavio je svoj šesti studijski album „Povratak u krntiju“ i odjednom je jedna izgubljena godina dobila svoj smisao. Zazvučala je oštro, ali je odjek najnežnijih snova, zar ne?

fb:  www.facebook.com/ZENIT-ZED-107989201645784 
streaming:  album.link/85qnpcsh4bjvv 

bc: https://popdepression.bandcamp.com/album/vrt-sekunda

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here