GRUPA STEEL BEOGRAD: ČELIČNI I OSEĆAJNI!!!

D.
D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Koncert opere “Magična muzika” 17. januara u Narodnom pozorištu

Koncert ansambla Opere Narodnog pozorišta u Beogradu pod nazivom “Magična muzika” biće izveden u nedelju, 17. januara na Velikoj sceni tog pozorišta.Program će započeti...

ROK APOTEKA CD/VIDEO SINGL / LINDA// SAMOSTALNO IZDANJE

Ono što me je prvo asociralo na opus ovog krajnje ozbiljnog u kompozitorskom i instrumentalno sviračkom pristupu i medijskom...

Gala koncerti Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu i Opere SNP u Novom Sadu

Povodom proslave Srpske Nove godine, Narodno pozorište u Beogradu će izvesti 13. januara od 19 sati spektakl Baleta kao Novogodišnji Gala koncert, dok će Srpsko narodno pozorište (SNP) iz Novog Sada održati 14....

Grupa Steel je osnovana krajem 2012. godine u Beogradu. Na samom početku Steel se opredelio za rad na autorskim pesmama, a svoj pravac je definisao kao melodičan hard rock. Posle dosta izmena članova u grupi, 2015. godine konačno je formirana sadašnja postava u kojoj su: Rajko Bosiočić (gitara), Saša Omerović (bubanj), Branislav Lazić (vokal), Petar Đukić (bas) i Nikola Plavšić-klavijature.

Po formiranju benda u potrazi su za što boljim i kvalitetnijim zvukom, a naporan rad i priličnu koncertu aktivnost krunisali su svojim, prvim albumom  “Deo sna” koji izlali u junu 2016. godine za PGP RTS.

Ono što je karakteristično za Steel jeste dobra i pozitivna energija koja je usmerena na celokupno umetničko stvaralaštvo u pogledu muzike, tekstova i aranžmana.

Steel

Branislav Lazić – Bane –IZUZETNI VOKAL I GLAVNI TEKSOPISAC GRUPE STEEL

Rodjen je 19.08.1975. godine u Beogradu. Pohađao je osnovnu školu “Stanko Marić” u Ugrinovcima, gde je već od prvog razreda pokazao talenat glasovnih mogućnosti.

Odmah pošto je primljen u hor pažnja je usmerena na njegovo još veće usavršavanje vokala.

Važi za pevača koji ne voli da koristi standardne tehnike pevanja, već je uvek težio ka pronalaženju sopstvenog stila.

U osnovnoj školi je bio član hora zemunsih talenata u Pinkiju, gde odlučuje da oformi svoju rock grupu, pronalazi ekipu i grupu naziva “Lepota porocka”. Sa tom grupom je stekao dosta iskustva i dobio pozitivne kritike širom Srbije, pa se odlučuje da svoj talenat pokaže i u poznatoj takmičarskoj emisiji 3K Dur, gde stiže do velikog finala zajedno sa pop pevačicom Jelenom Tomašević, koja je i pobedila.

2002. godine Bane ulazi u studio i snima svoj prvi album koji nažalost nikad nije objavljen zbog finansija koje su sve to trebale da isprate. To je bio krah u njegovoj karijeri i veliko razočaranje u njegovom životu.

2006. nalazi mir u porodičnom životu sa svojom suprugom Sanjom, sa kojom danas ima dvoje dece.

Posle više godina muzičke pauze, 2014. godine ulazi u takmičenje “Pinkove zvezde” gde osvaja publiku pesmama Daire (Smak) i Pronađi me (Osvajači). Tim nastupom vraća rock ‘n’ roll u svoje srce i ubrzo potom upoznaje momke iz grupe Steel sa kojima započinje saradnju na albumu.

RAJKO BOSIOČIĆ, VODEĆI I JEDINI I SASVIM DOVOLJNI ŠESTOŽIČANI GITARISTA

Gitarista, kompozitor i idejni tvorac grupe, rođen je 01.05.1965. godine. Već u osnovnoj školi, u KUD-u Veljko Vlahović pokazuje interesovanje za muziku, ali ljubav prema gitari otkriva još u ranim danima detinjstva.

U prvoj godini srednje škole formira grupu “Mefisto”, sa kojom osvaja prvo mesto na gitarijadi u Dadovu, učestvuje na gitarijadi Palilula (POK) i na hitu nedelje radija 202.

Posle odsluženja vojnog roka u Pljevljima, gde je vodio orkestar, jedno vreme sarađuje sa grupom “Bezobrazno Zeleno”.

Kao poznavalac elektrotehnike i tehnike obrade drveta, svoje gitare, kao i pojačala pravi sam, sa originalnim Gibson i Marshall komponentama. Model koji mu se najviše dopada i koji koristi je Ibanez, Gibson Flying. Od 2013. godine intenzivno se bavi audio produkcijom, pravi sopstveni studio i okuplja članove grupe Steel.

SAŠA OMEROVIĆ-ZA SETOM BUBNJEVA I AUTOR PAR TEKSTOVA PESAMA

Rodjen je 12.02.1967. godine u Beogradu. Pred kraj osmog razreda osnovne škole formira grupu “Horda” i kupuje svoj prvi bubanj. U to vreme završava osnovni kurs bubnjeva kod profesora Miroslava Karlovića – Karla.

Kasnije u srednjoj školi svira u grupi “Carrie” i “Noćni koktel”.

Godine 1986. odlazi u Sarajevo na odsluženje vojnog roka i ostvaruje saradnju sa grupom “Divlje jagode”. Jedno vreme je bio i član grupe “Čuvari snova”.

Od 2013. godine, nakon muzičke pauze i sadašnje karijere šefa računovodstva, sa Rajkom učestvuje na hard-rock projektu albuma grupe STEEL.

PETAR ĐUKIĆ- BASS

Rodjen 15.08.1994. godine, basista Steel-a od juna 2013. Muzikom je počeo da se bavi još u osnovnoj školi, kad je učio da svira klavir.

Na bas gitaru je prešao nakon što je njegov stariji brat počeo da svira solo gitaru, pa su zajedno oformili Petrov prvi bend.

Veliku pomoć pri učenju dobio je od brata Vladimira Čukića, koji je svirao u poznatijim srpskim bendovima kao što je Rambo Amadeus bend i Negativ.

Sa raznovrsnim muzičkim ukusom, koji se prostire od džeza i klasike do hard rocka i progresivnog metala donisi unikatan gruv bas linijama Steelovih pesama. Studira softversko inženjerstvo na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu. Slobodno vreme provodi veslajući na Dunavu u okviru veslačkog kluba Galeb.

FotoPromo

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

ZAYN OBJAVIO TREĆI ALBUM “NOBODY IS LISTENING”

IZDVOJILI SE SINGLOVI “BETTER” I “VIBEZ”Pop zvezda Zayn Malik objavio je u petak, 15. januara novi, treći studijski album...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!