Grupa „Parni valjak“ otvorila sinoć (28. jun) Arsenal Fest u Kragujevcu: suze za Akija Rahimovskog

0
Reklama

KRAGUJEVAC, 29. juna – Popularni bend „Parni Valjak“ iz Zagreba sa novim pevačem Igorom Drvenkaromsinoć (sreda, 28. jun) je otvorio Arsenal Fest u Kragujevcu pred nekoliko hiljada ljubitelja ispred Glavne bine (Main Stage).  

Publici je bilo neobično da na bini više ne može da vidi originalnog pevača, nažalost preminulog umetnika Akija Rahimovskog, autentične i specifične boje glasa. 

Koncert su započeli veselo sa pozitivnom temom u naslovu „Ljubav“, kao ilustracija njihovog opusa gde dominiraju uglavnom romantične priče. 

Osnivač ove pop rok grupe Husein Hasanefendić Hus, ujedno gitarista i kompozitor, imao je potrebu da se obrati publici velikim povodom. 

Dobro veče, Kragujevac. Večeras prvi put sviramo u Srbiji bez našeg Akija. Jako nam je teško bez njega, puno nam nedostaješ, verujemo i vama. Ali eto, ipak smo odlučili da nastavimo, jer život ide dalje. Tako smo upoznali divnog pevača Igora Drvenkaru. Ne možemo bez muzike, a naravno Aki će zauvek ostati u nama, istakao je Hus veoma emotivno, gotovo sa suzama u očima. 

„Parni valjak“ je onda ušao u rokenrol paru, da predstavi svoje velike hitove da novim vokalom, te su se nizali naslovi koji poručuju „Suzama se vatre ne gase“, „Ostani sa njim“, neizbežne „Zastave“, naravno balada „Ljubavna“. 

Sa novim singlom „Moja glava, moja pravila“ i pratećim muzičkim spotom koji su nedavno publikovali, članovi hrvatskog pop rok sastava su potvrdili ipak nastavak aktivnosti i na taj način predstavili novog pevača. 

Nastavili su dalje sa hitovima „Prokleta nedelja“, antologijskom pesmom „Jesen u meni“. 


Iako je delovalo da se neće dalje okupiti za koncerte i stvaralaštvo nakon iznenadne smrti pevača Akija Rahimovskog, reakcija publike u susednim zemljama, gde su do sada nastupali, govori o tome da je prihvaćeno novo poglavlje jednog od najznačajnijih bendova u regionu.   

Prelomili smo svoje dileme, nastavljamo dalje, jer bez sviranja nemamo svrhu, bez svirke gubimo svoj smisao. Aki će duhom uvek biti prisutan u nama, a u Igoru smo prepoznali izvrsnog čoveka sa kojim krećemo u novu avanturu”, poručili su nedavno članovi benda.  

Na glavnoj bini u Kneževom Arsenalu na repertoaru su se nizali pop klasici „Dođi“, „Ugasi me“ i drugi. 

Bilo je čudno, neobično, nesvakidašnje, drugačije na bini gledati nekog drugog za mikrofonom umesto nezaboravnog i neprežaljenog Akija, koji svima nedostaje, i dalje nekako ne možemo da verujemo ni da se pomirimo da ga (zaista) nema. To je osnovni utisak nakon njihovog nastupa od punih sat i po vremena, malo i duže sa jednim bisom (95 minuta). 

Pored „Parnog Valjka“ na Main stage-u sinoć je nastupila i slovenačka atrakcija “Joker Out”, koju je publika gledala na ovogodišnjem izdanju Beer festa, a poznati su i na učešću Evrovizije 2023 u Liverpulu sa pesmom “Carpe Diem”.   

Posle njih kao i prošle godine svirao je elektro pop duo „Buč Kesidi“ iz Pančeva, veoma traženi i popularni širom Srbije i regiona. 

Na Garden stage-u Arsenal Festa prve večeri su nastupali alternativni domaći rok bendovi “Kanda Kodža i Nebojša” (KKN), “Keni nije mrtav”, hrvatski nezavisni pop “Porto Morto”, reperka Sajsi MC, kao i Gazda Paja, “Crna lista”, Fraktal, Teya Dora.   

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here