Grupa „Ničim izazvan“ 29. jula svira u Bitefu, a ima i novi singl – spot „Bože, kako si?“

Uvek aktivni i aktuelni i u doba Kovida-19

0
Reklama


Uvek aktivni i aktuelni i u doba Kovida-19


Domaći pop rok rege bend “Ničim izazvan” nedavno je objavio novi singl „Bože, kako si?“, koji će biti izveden uživo 29. jula na njihovom prvom koncertu ove godine u Beogradu, na sceni kluba BitefArtCafe Summer Stage na Kalemegdanu.  

Nova pesma u izdanju diskografske kuće „Midgit Unit Records“ snimana je u Vrbasu (rodni grad čelnika benda), u studiju „Šamarčina’’, audio produkciju je realizovao Đani Pervan u Sarajevu, dok je spot režirao frontmen grupe Boris Bakalov. 

Živimo u svetu koji je poput javnog toaleta. U njemu svaki dan možemo videti dosta prljavštine i svaki dan mora da se vodi računa o higijeni“, istakao je Bakalov.

 „Moramo da mislimo na one koji tek dolaze na ovaj svet, i ujedno se potrudimo da izađemo odatle čistih ruku. U suprotnom, svi ćemo skrenuti sa uma i za nama neće ostati niko da taj nered počisti,“ poručuje Boris Bakalov, lider i autor tekstova sastava „Ničim izazvan“.


Novu pesmu su ekranizovali putem zabavnog i originalnog video spota, dok sama kompozicija, kao i par poslednjih singlova, odraz je godine koja je za nama, i zato numera “Bože kako si?” poziva na buđenje pomalo zaboravljene empatije. 

Kroz deset godina, koliko postoji bend, u njihovim pesmama mogli su se čuti razni muzički stilovi, tako da ih je uvek bilo teško žanrovski definisati, odrediti i označiti.

   Oni su negde između rok, pop i rege muzike, a sa novom numerom „Bože kako si?’’, kako Bakalov ističe, otišli su najdalje do sada.

   „Iako je pesma nabijena energijom i oštrim zvukom, zapravo poručujemo svakom našem slušaocu da malo uspori, zastane i zapita sebe i osobu pored sebe „Kako si?’’, zaključio je prvi čovek ove grupe. 

Tokom pandemije bend „Ničim izazvan“ je bio veoma vredan, tako da su stvarali nove singlove i spotove u karantinu i kasnije – „Krhka, a ponosna“, „Heroj“, nedavno i „Mala pesma“.

  Takođe, imali su i neke koncerte, kao što je u Letnjoj bašti rok kluba Fest u Zemunu, tokom leta 2020, a osim 29. jula na pozornici BitefArtCafe na Kalemegdanu, publika ih može gledati i dan kasnije, 30.07. na festivalu „Blues & Roll fest“ u Aranđelovcu.  

Publika je zavolela mnogobrojne članove benda Ničim izazvan po njihovom neobičnom konceptu koncerata u Beogradu pod nazivom „Double Date“ gde su bez problema imali rasprodate koncerte za Dan Zaljubljenih ili Osmi mart – Dan žena u Domu omladine, Mikser House, klubu Subbeerni centar, a gosti su im bili kolege iz regiona – Detour, Silente

Sledeće druženje sa njima u prestonici desiće se premijerno u Kombank Dvorani tokom novembra ako naravno sve bude u redu oko pandemije.

Klub BitefArtCafe nakon nastupa Ničim izazvan, predstaviće još zanimljivih koncerata, a kalendar je sledeći:

12.08. DEJAN CUKIĆ I SPORI RITAM BEND
25.08. TAMARA JOKIĆ
26.08. LETU ŠTUKE
02.09. VATRA    

     

   

     

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here