Grupa “Magic Bush” promovisala drugi album “Put za Shangri-La” u Beogradu

Bend je već snimio i treći album, a u toku je saradnja sa Giletom, Blažom i Kolarom

0
Reklama


Bend je već snimio i treći album, a u toku je saradnja sa Giletom, Blažom i KolaromBEOGRAD, 17. decembra – Poznata muzička pop rok grupa “Magic Bush” juče (16.12.) je održala promociju najnovijeg albuma “Put za Shangri-La” u prostoru svog izdavača „Jugoton/Croatia Records“ u Beogradu.


Gitarista, pevač i jedan od frontmena ovog beogradskog sastava Damjan Dašić, podsetio je na tu okolnost da je njihov drugi studijski album bio spreman još pre pandemije, krajem 2019. godine, ali da je upravo zbog naleta korona virusa izlazak materijala ovoliko kasnio.


Novi album sadrži 11 pesama – “Svanuo je dan”, “Dani te kriju od mene (Gde si sada ti?)”, “Magični žbun”, “Sve je k’o pre”, “Mega pop”, “Ljubavi umiru”, “Dar”, “Nema vremena”, “Neću više na tebe da mislim”, “Mlad, go i bos” i “Ona zna da reči kaže”.Njihov prvi album “First” (2017) objavljen za diskografsku kuću “Metropolis Records”, sadrži numere otpevane na engleskom jeziku.
Drugi studijski album “Put za Shangri-La” donosi sve pesme na – srpskom jeziku.

Dve numere sa novog projekta su uveliko poznate javnosti – “Sve je k’o pre” bila je u najužem izboru 2020. za nagradu “Milan Mladenović” istoimene Zadužbine, a takođe objavili su zapaženi singl i spot “Svanuo je dan”.


Foto:@Wood RS


Kako je Dašić istakao na promociji pred velikim brojem okupljenih kolega, prijatelja i saradnika, nove pesme su im u prepoznatljivom stilu specifičnog žanra – brit rock i power pop, kao uticaj muzike koju su voleli i sa njom odrastali.

Vokal i gitarista benda je napomenuo da je snimanje albuma počelo još pre skoro tri godine, te da mu je pao ogroman teret sa ledja sada kad je konačno objavljen, uz veliku podršku SOKOJ-a.  


„Veoma sam zahvalan svim kolegama iz benda, jer mi je stvaranje ovog albuma ostalo u divnoj uspomeni, radili smo ga u prijatnom druženju i izuzetnoj harmoniji. A tokom ovog perioda pandemije, mi smo snimili i naštreći album, koji će izaći verovatno naredne godine“, otkrio je Dašić, poznat i sa bendom “The BestBeat”, tribute sastav kultne grupe “The Beatles”.

 U vezi sa tim, njega vezuje boravak u Jugotonovoj prodavnici ploča i diskova, jer je pre 20 godina baš tu kupio „White album“ upravo od grupe „The Beatles“. 

 
„Danas je sasvim slučajno godišnjica tog „Belog albuma“ tako da nas „Bitlsi“ uvek prate, gde god da krenemo”, primetio je kroz šalu Dašić.

Poslednjih godina momci iz ovog benda su postali popularni zbog sastava “Gile & Magic Bush”, gde im je lider Srđan Gojković Gile, poznati frontmen rok grupe “Električni orgazam”.

Malo pred izbijanje pandemije objavili su live album “Retko svirane pesme” (Odličan hrčak, 2019) sa koncerta iz Doma omladine (2018).
Ali, osim tog “živog” albuma, Dašić je najavio i snimanje studijskog autorskog albuma u saradnji sa Giletom, odnosno već su dosta odmakli sa realizacijom.


Tu im se ne završavaju planovi, jer osim svog trećeg albuma i ovog sa Giletom, u toj hiper produkciji trenutno paralelno rade na još dva projekta.

Tokom jula je izašao singl i spot za pesmu “Savršeni par” kao duet Zdenka Kolara, člana kultnih „Idola“, i “Magic Bush”, što je zapravo najava za Kolarov prvi solo album.
Takođe, oni uveliko snimaju i prvi solo projekat Igora Blaževića, poznatijeg kao Prljavi inspektor Blaža.Foto:@Wood RS Svi navedeni muzičari su bili prisutni na ovoj promociji, kao i pop rok pevač Dejan Cukić, Miroslav Cvetković Cvele („Bajaga i instruktori“) i mnogi drugi.


Natalija Cajić ispred „Jugotona“ je podsetila da je album izašao pre dve nedelje i da je dobio samo pozitivne reakcije iz čitavog regiona od ljudi iz muzičke struke, i dodala da je bend „Magic Bush“ jedinstven i veoma autentičan.

Kako je Cajić navela, zadatak ovog albuma jeste u tome da predstavi stvaralaštvo benda širom regije, odnosno putem zemalja bivše Jugoslavije, jer se “Jugoton” uveliko spojio sa hrvatskom diskografskom kompanijom “Croatia Records”.

“Mi kao izdavačka kuća uvek ćemo podržavati naše momke iz benda, zbog njihovog tako neobičnog, ali i autentičnog rada, zbog njihove snažne volje da stvaraju i velike ljubavi i požrtvovanosti prema muzici. Takođe, podržavamo ih zbog odnosa koji imaju ka muzici, ali i zbog korektnog ljudskog prijateljstva, i predivnog odnosa koji smo imali za svo vreme naše uspešne saradnje”, podvukla je Natalija Cajić, PR menadžer izdavaštva “Jugoton/Croatia Records”.Album je uveliko u distribuciji, a nadamo se da ćemo „Magic Bush“ uskoro gledati i na koncertima, jer znamo da su uživo – na pozornici, oni zaista vrhunski bend.


Ivan Makragić


TANJUG / Music Pocket
Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here