GRUPA “E-PLAY” OD MARTA NA TURNEJI PO SRBIJI I VAN GRANICA NAŠE ZEMLJE

OD KIKINDE DO BEČA

Ivan Makragić
Diplomirani dramaturg sa Fakulteta dramskih umetnosti, kreativac, umetnik, u šali za sebe voli da kaže da je bedno piskaralo. Ali ne i skriboman.

podeli

popularno

Samo deluje da su se malo ućutali i nakratko povukli, ali zapravo spremaju turneju da obraduju svoje iskrene fanove po Srbiji, a odlaze i u veoma privlačno inostranstvo!
Alternativna hard rock grupa E-PLAY koju čine Maja Cvetković (vokal i bas gitara), Nemanja Velimirović (gitara) i Goran Ljuboja Trut (bubanj) prošlih sezona bili su izuzetno koncertno aktivni i ne postoji značajniji festivali koji su ih mimoišli.
Tokom 2018. posebno su bili u centru muzičke i medijske pažnje, kada su sa petim albumom “Sloboda” (Long Play) obeležili 20 godina postojanja kao izvanredan jubilej, a i sam CD se izdvojio kao jedan od svakako najuspešnijih u njihovoj diskografskoj karijeri. Na taj način su iz alternativnog zvuka uspeli da se približe mainstream sceni sa izvanrednim pesmama poput “Šamarčina”, “Pristanište”, “Sloboda”, “Da budemo samo dobro” ili “Srešćemo se neki drugi put”, dok je sa prethodnog materijala naravno favorit – “Divan dan”. Čim pogledate njiihovu listu koncerata koje su održali od izdavanja poslednjeg albuma, jasno je koliko su traženi i angažovani da uzduž i popreko oduševe ljubitelje uvek eksplozivnom i energičnom svirkom.

Prestonicu su osvajali u mnogim klubovima ili na relevantnim festivalima – “Aprilski susreti” SKC, Elektropionir, Letnja scena Doma kulture Studentski grad, Dom omladine – sala “Amerikana”, klub FEST, Knap club, Beer fest, Beer Garden.
Srbija im je bila praktično na dlanu što dokazuju intenzivni nastupi gotovo svuda: Arsenal fest 2018 – Kragujevac, “Arsenalizacija” – Dom kulture Kragujevac 2019, Klub Kombinat – Smederevo, Centar za kulturu Kovin, Lion Pub – Zrenjanin, Akademski kulturni centar Jagodina, klub Feedback – Niš, filmski festival “Cinema Now” Kulturna stanica Svilara – Novi Sad.
Nije ih zaobišao ni region, te su svirali na prvom Montenegro Beer festu na Cetinju, ali i Culture Club Tarantino – Podgorica, Crna Gora, po Bosni, Sloveniji.

Vezani su i za filmsku muziku, i njihove pesme se nalaze u sledećim hit naslovima: Munje, Potraga za srećkom, Zduhač znači avantura.


Sada vam predstavljamo listu turneje grupe E-PLAY po Srbiji, ali i šire:

13. mart Kikinda, Pab J

20. mart Beč, klub Replugged

04. april Apatin, klub CK-pik

10. april Podunavci, klub Zvook

11. april Trstenik, klub America


Ova sjajna rock trojka svira dakle prvi put u karijeri u predivnom Beču 20. marta, prestonici evropske kulture, metropoli koja nikada ne spava, centar pozorišta i muzike!
Za one koji žive u Beču ili će u to vreme biti tamo, evo detalja:
Koncert će biti održan u klubu Replugged, u 20h, a ulaznice po ceni od 20 EUR mogu se kupiti na sledećim mestima:

Café TALISMAN
Liebhartsgasse 49, 1160 Wien

Knjižara MI
Burggasse 84, 1080 Wien

MEK BUREK
Gerhardusgasse 19, 1200 Wien

PITAWERK
Mariahilfer Str. 147, 1150 WienKako poručuju iz benda, tako i mi njima kažemo:
Vidimo se uskoro!


A pred vama je spot za vanserijsku pesmu “Pristanište”, koju bend na žalost retko peva na koncertima, i ovim putem vapimo i apelujemo da je obavezno stave na set listu! Pratimo ih!


Ivan Makragić

- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Grupa “Magic Bush” objavila drugi studijski album “Put za Shangri-La”

Album kompletno na srpskom jeziku, a bend ima još četiri albuma u pripremi BEOGRAD: Poznata muzička grupa “Magic Bush” objavila...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket