GRUPA “CRVENI KARTON” OBJAVILA JE NOVI SPOT ZA SVOJ TREĆI ALBUM “ZANAT PREŽIVLJAVANJA”

Izvor: Ivan Makragić – Music Pocket

Fotografija: https://www.facebook.com/crvenikartonKS/


DEMONKRATIJA ZA ZEMLJU BEZ DEMOKRATIJE

Veoma kontroverzan i osvešćen spot pojavio se nedavno i izazvao malu buru i potres na medijskoj sceni. U pitanju je treći najavni singl i ekranizacija spota za tu pesmu – “Demonkratija” pank rok grupe CRVENI KARTON, za njihov predstojeći treći album “Zanat preživljavanja”. Momci iz ovog benda smatraju da DemoNkratija stiže u pravo vreme kad se sve zahuktava po Srbiji, a govori upravo o razlozima zbog kojih je Srbija konačno ustala. Tako da nemojte da se iznenadite ako je čujete dok budete šetali.

Uvek je pohvalno kada se pojave hrabri bendovi koji znaju šta hoće i umeju da ostave svoj pečat na sceni tekstovima koji pomeraju granice. Crveni karton je na tom putu, da poput raznih grupa pokaže zube i pruži otpor režimu koji je uzeo maha. Ceo spot je baziran na kritici aktuelne vlasti sa sve predsednikom na čelu, i deluje kao opasno tle delovanja grupe, koja se eto i javno zamera onima koji surovo cenzurišu sve one sa drugačijim stavom od njihovih. Setimo se samo kako je sa TV medija nestala Olja Bećković i njena kultna emisija “Utisak nedelje”, ili noviji skandal ukidanja šou programa “Veče sa Ivanom Ivanovićem”. Nadajmo se samo da ovaj oštri pank sastav neće doživeti sličnu sudbinu da ih bilo ko zabranjuje. Snažne politčke kritike često vole da upućuje i rep sastav “Beogradski sindikat”, popularan po veoma dugim tekstovima koji se bave vivisekcijom društva na veoma duhovit način. Crveni karton je negde na toj liniji “BG Sindikata” kao i žanrovski slične grupe – “Hladnog piva”.

Pesma “Demonkratija” kaoi ceo album je snimana u Kruševcu u studijuKošnica, glavni i odgovorni za mix pultom je bio Zoran Vasić, pesmu i muziku kao i montažu spota je radio Stevan Pavlović.

Ostavite komentar