Grupa „Artan Lili“ predstavila novi singl i spot „Otrov“

0
Reklama

Pop rok bend „Artan Lili“, prethodnih godina često je pominjan u kontekstu novih, mladih muzičkih snaga. Kako zvuči i izgleda, kada se sada već decenijsko iskustvo i zanimljive ideje spoje u novoj pesmi u Jutarnjem programu RTS-a ispričao je Bojan Slačala, frontmen grupe.

Otrov“ je ime najnovijeg singla i spota grupe Artan Lili, a kao gost u pesmi se pojavljuje Nikola Vranjković. Video je snimila Romana Slačala, a audio produkciju potpisuju Nikola Vranjković, Ivan Petrović i Marko Benini.

Bojan Slačala, frontmen grupe Artan Lili istakao je: „Novi singl smo uradili zajedno sa našim velikim prijateljem, kolegom, saborcem i muzičkom zvezdom Nikolom Vranjkovićem. Ponovo smo uradili nešto drugačije od očekivanog i izuzetno smo zadovoljni kako sve zajedno zvuči i izgleda ! Verujem da je tema izuzetno zanimljiva i da je baš ovo doba godine- pravi tajming za jednu ovakvu pesmu.

Bilo je pravo uživanje raditi sa Artanima na novom materijalu, u svim fazama ovog procesa- bilo da smo snimali i miksovali zvuk (u studiju, stanu ili vikendici), bilo da smo usaglašavali tekst i druge  detalje u vezi sa pesmom i spotom“, rekao je Nikola Vranjković, muzičar, tekstopisac, kompozitor, producent i gitarista i dodao: „Artan Lili su jedna od retkih grupa sa ovih prostora koja zna šta radi.“ 

„Otrov“ je osmi singl sa predstojećeg studijskog albuma „III“ grupe Artan Lili, koji će kao i prethodna dva, biti zajedničko izdanje PGP RTS-a i „Jugoton Kroacija Rekords-a“.

Pesma i spot su danas premijerno predstavljeni putem medijskog sistema Radio-televizije Srbije: Radio Beograd 202, Radio Beograd 1, RTS3, RTS1, RTS Muzika, RTS Rokenroler i sajtu RTS-a, kao i na društvenim mrežama RTS- a i grupe Artan Lili. Singl „Otrov“ je osim na Jutjubu, dostupan i na ostalim vodećim platformama za digitalnu distribuciju muzike. 

Nakon singlova „Maca“, „Priča“, „Oud“, „Foliram“, „Pedana“, „Rokenrol posle rokenrola“, „Geler“ i najnovijeg „Otrov“, ostale pesme i spotove sa gostima koje će svoje mesto naći na trećem albumu, grupa će predstaviti uskoro.

Nakon turneje povodom obeležavanja desetogodišnjice grupe, koju su započeli ove jeseni velikim koncertima u Beogradu i Zagrebu, a nastavili širom regiona, „Artan Lili“ na radost publike najavljuju nastavak koncertih aktivnosti širom Srbije i regiona.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here