GRAND HOTEL NA BALET FEST SARAJEVO

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Plesna predstava Grand Hotel, u koreografiji Aleksandra Ilića i režiji Aleksandra Nikolića, nastala u koprodukciji Opere i teatra Madlenianum i Udruženja profesionalnih baletskih igrača, koreografa i baletskih pedagoga Srbije, biće izvedena na Balet Fest Sarajevo 21. septembra s početkom u 20.00 časova na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Sarajevu.

Vreme je neuhvatljivo, nepovratno, ponekad surovo, konfuzno, tačno i netačno. U Grand Hotelu vreme je zaustavljeno u lepoti, zavodljivosti i erotici likova. Da li će lepota zaista spasiti svet, ili će permanentna čežnja za njom uništiti pojedinca? Preispitujem konstantno naše odnose prema životu, koji nezaustavljivo teče. Da li vreme zaista teče ili je njegov protok samo naš konstrukt kako bi imali nekakav referentni okvir postojanja i sopstvene relevantnosti? Šta bi smo sa tom nesvakidašnjom koketnom sposobnošću uradili da možemo da zaustavimo ili vratimo vreme? Da li bi uništili svaki smisao civilzacije, pokrenuli emotivnu propast i zapravo uništili samog sebe?”  pita se koreograf, Aleksandar Ilić.

Postojanje možemo da predstavimo kao koordinatni sistem: jedna beskonačna prava je vreme, druga beskonačna prava je mesto. Naš život je jedna jedina tačka u kojoj se te dve beskrajne prave susreću. Postojimo samo sada i ovde, tu smo samo privremeno, kao gosti velikog hotela. Cela ljudska vrsta je za nas samo naš brat, naša prijateljica, majka, ljubavnik, neprijatelj, poznanik – zapravo samo tih nekoliko desetina ljudi koji su u isto vreme slučajno gosti istog Grand hotela koji je život sam” – kaže reditelj predstave, Aleksandar Nikolić.

U predstavi igra internacionalna ekipa: Mojca Majcen (Slovenija), Ognjen Vučinić (Hrvatska), Branko Mitrović (Republika Srpska) i Jakša Filipovac (Srbija).

Kuriozitet je da će u ulogama Gospođa koje tumače Vreme premijerno nastupiti odabrane statiskinje iz Sarajeva.

Muziku za predstavu je uradila Ana Krstajić, scenografiju Žorž Draušnik a kostim Aleksandra Karović.

Grand Hotel je premijerno izveden 1. aprila na Velikoj sceni Opere i teatra Madlenianum.

IzvorPress
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Zdenka Kovačiček i Matija Cvek osvojiće vas zajedničkim singlom “Tvoje usne”

Novi singl “Tvoje usne” kolaboracija je s genijalnim Matijom Cvekom kao gostom na Zdenkinom hvaljenom albumu “Konstatacija jedne mačke” koji je tokom ove godine uz CD...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket