Gradska koncertna dvorana u Novom Sadu 20. maja programom Miloša Milovanovića zatvara prvu polovine sezone

Svestrani i posvećeni umetnik i TV lice

0
Reklama


Svestrani i posvećeni umetnik i TV lice


NOVI SAD, 17. maja – Kontrabasista Miloš Milovanović, koji je mnogima poznat sa malih ekrana kao TV voditelj (N1), novinar i producent, održaće edukativne radionice „Kako se sluša koncert“ za decu od 7 do 15 godina, u subotu 20. maja, u Gradskoj koncertnoj dvorani u Novom Sadu.

Time će biti završena prva polovina muzičke sezone u jednom od najmodernijih koncertnih prostora u zemlji.  


Edukativne radionice biće u formi koncerta, na kom će Miloša Milovanovića pratiti gudački kvartret „TAJJ“. 


Radionice će biti realizovane u dva termina od 11 i 13 časova, a ulaz je za sve – slobodan uz prethodne prijave putem mejla protokolsala@gmail.com.

Miloš Milovanović je od 2012. godine domaćin programa Kolarčeve zadužbine „Mala škola bontona – Kako se sluša koncert“, a 2014. ta zadužbina mu je dodelila plaketu za izuzetan doprinos programskoj delatnosti.


Milovanović je takodje dobitnik nagrade „Press vitez – Miloje Mića Orlović“ festivala „Press Vitez“ 2010. godine, i uvek je posvećen svojim nastupima i raznim angažmanima koje ima kao voditelj raznolikih sadržaja, festivala, manifestacija, dodela nagrade GODUM – Udruženja muzićara džez, rok i zabavne muzike Srbije.

Gradska koncertna dvorana u Novom Sadu, čiji je umetnički direktor skoro tri godine naš slavni violinista Stefan Milenković, u prvoj polovini sezone, ove godine, ugostila je vrhunske muzičare koji su izgradili svetske karijere.
 

Publika je imala priliku da sluša Slobodana Trkulju i njegov sastav „Balkanopolis“, novi umetnički multimedijalni sastav Melange: Schime & Muzikon, ccuveni LP Duo (pijanisti Sonja Lončar i Andija Pavlović), novi sastav „Corda Piano Trio“ i Kamerni ansambl „Metamorfozis“. 

Nakon letnje pauze koja predstoji, Gradska koncertna dvorana drugu polovinu muzičke sezone, otvara festivalom kamerne muzike „Blisko“, koji će se održati od 29. septembra do 8. oktobra. 

Prošle godine na ovoj manifestaciji je učestvovao upravo Stefan Milenković.Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here