Goribor slavi 10 godina albuma “Evo je banja”

0
Reklama

Kultni bend Goribor svojom mešavinom trip hopa i bluesa s pravom nose titulu jednog od najhvaljenijih muzičkih sastava cele regije.

Njihov nesvakidašnji izričaj, blizak bendovima poput Joy Division, Discipline kičme i Ekatarine Velike te razorna snaga tekstova Aleksandra Stojkovića ST-a, harizmatičnog frontmena i jednog od najjačih rokerskih pesnika na području cele regije koji je objavio i tri zbirke pesama, razlog su zbog kojeg je Goribor u samo nekoliko godina uspio protresti scenu, postati koncertna ”senzacija” i osigurati svoje mesto u istoriji rocka.

Goribor je 2007. godine pod okriljem Dancing Beara objavio svoj istoimeni debitantski studijski album ”Goribor” koji je odlično prihvaćen od strane eminentnih muzičkih kritičara u Hrvatskoj, ali i celoj regiji (brojne dnevne novine proglasili su album ‘Goribor’ Najboljim rock albumom 2007. godine), a zatim 2012. godine objavili su, takođe hvaljeni dvostruki album ”Evo je banja” koji je uvršten među najznačajnije dvostruke albume objavljene na prostoru bivše Jugoslavije. Produkciju za oba albuma potpisuje Edi Cukerić, jedan od naših najboljih, a tada i najtraženijih domaćih muzičkih producenata.

“Započeli smo tu saradnju jer smo jako verovali u Goribor premda smo znali da u to vreme ne možemo računati na tadašnju medijsku podršku pa tako Goribora i ST-a nije bilo na TV-u, niti na radijskim top lestvicama (kako su rekli, nemaju ih kamo svrstati, nisu ni domaći, a ni strani bend), a i broj pesama u radijskom eteru bio je skoro pa zanemariv, ali nije nas to obeshrabrilo. Unatoč tome, Goribor osvaja, ali i šire, jednu po jednu dušu žednu pravoga rocka te uz  ”usmenu predaju” privlači sve više publike na koncertima”, prisećaju se iz Dancing Beara.

Ove godine se beleži 10 godina od objavljivanja dvostrukog albuma ”Evo je banja” te je tim povodom Dancing Bear odlučio to više nego dostojno proslaviti objavom sledećih izdanja:
– 27.5.2022. objavljen je digitalni audio live album ”Goribor – Live” / album s audio snimkom koncerata koji su održani 19. i 20.9.2013. – 3.6.2022. stiže nam po prvi put dvostruki vinil prvog albuma ”Goribor” – 17.6.2022. za Record Store Day, kao posebna poslastica za sve fanove i kolekcionare biće objavljen, takođe po prvi puta i na dvostrukom vinilu album ”Evo je banja”

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here