Glumačke zvezde žele da kupe Tolkinovu kuću, čuvenog pisca J.R.R. Tolkina u Oksfordu

D.
D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Beogradski pankrok bend Mimo Protokola izbacio spot za svoj novi singl

Beogradski pankrok bend Mimo Protokola izbacio je uzbudljiv spot za svoj novi singl 100 svetlosnih godina! Spot prati Ivanu...

Noel Galager planira snimanje izgubljenih pesama Oasisa

Noel Galager je potvrdio kako će objaviti novi album pesama grupe Oasis, pošto je, navodno, pronašao kolekciju starih pesama...

Foo Fighters objavili spot za pesmu “Waiting on a War”

Foo Fighters su na rođendan Davea Grohla, 14. januara, objavili novu pesmu „Waiting On A War“,  a sada smo...

Ser Ian MekKelen i Martin Friman, zvezde iz filmova “Gospodar prstenova” i “Hobit” uključili su se u kampanju za otkup nekadašnje kuće čuvenog pisca J.R.R. Tolkina u Oksfordu.

Dobrotvorna organizacija “Project Northmoor”, koju je pokrenula spisateljica Džulija Golding, pokušava da prikupi 4,5 miliona funti kojima žele da kupe kuću na broju 20 ulice Northmoor, te da je pretvore u “književni centar” u čast pisca.

Sadašnji vlasnici odgodili su stavljanje kuće na tržište na tri meseca, da bi “Projectu Northmoor” pružili priliku da prikupi novac.

MekKelen koji je glumio čarobnjaka Gandalfa i Martin Friman koji je bio Bilbo Bagins, pridružili su se tako Džonu Rejs-Dejvisu koji je utelovio patuljka Gimlija, te Ser Dereku Džakobiju koji je nedavno glumio u bigrafskom filmu o Tolkinu u naporima da se potrebna svota što pre prikupi. Ideju je podržala i pevačica Eni Lenoks.

Zbog činjenice da se kuća, inače na listi objekata od posebne istorijske važnosti, nalazi u stambenoj četvrti, zakonski ona ne može da postane muzej. Zato bi, jednoga dana, ako prikupljanje novca bude uspešno, ljubitelji Tolkina biti “gosti” u njoj. Takva domaća atmosfera bila bi savršeno prikladna za razne aktivnosti poput kurseva kreativnog pisanja i mesta gde bi pisci mogli da rade na svojim delima u inspirativnom okruženju.

U slučaju, pak, da se novac ne prikupi (a svaki prilog je, kažu, važan i dobrodošao), iz organizacije poručuju da će sve što stigne na račun biti iskorišćeno za promociju Tolkinovog nasleđa i slavljenje kreativnost, prenosi Jutarnjii.

Inače, filmovi snimljeni prema Tolkinovim delima zaradili su enorman novac na bioskopskim blagajnama – trilogija “Gospodar prstenova” 2,96 milijardi dolara, a trilogija “Hobbit” tek nešto manje – 2,93 milijarde.

https://web.facebook.com/watch/?v=424146931933516

IzvorB92

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

DIVLJE JAGODE CD JUKEBOX / JUGOTON/ CROATIA RECORDS

Oduvek sam voleo umetnički izražaj vrhunskog gitariste i kompozitora svetskog, planetarnog a našeg ranga  ZELETA LIPOVAČE,osnivača , sad već...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!