Glumac Miloš Biković: Premijera predstave “Laž” nije nam slučajno prvog aprila

Prezaposlen glumac i producent na velikom i malom ekranu

0
Reklama


Prezaposlen glumac i producent na velikom i malom ekranu


BEOGRAD, 27. marta – Popularni glumac Miloš Biković sa uspešnom karijerom u Rusiji, takodje i priznat kao producent, ovih dana intenzivno sprema predstavu “Laž” u Beogradu, a specijalno za agenciju Tanjug i emisiju “Kulturno” autorke Aide Đedović na Televiziji Tanjug je istakao da premijera tog komada nije slučajno odabrana za prvi april, Dan šale.

Miloš Biković kao glumac i producent je veoma angažovan na više strana i u dve zemlje, u Rusiji i Srbiji, tako da stalno trči sa snimanja filmova i TV serija na probe u pozorište, jer radi često i više projekata istovremeno.

Nailaze takvi dani u glumačkom rasporedu da ne možemo da iskontrolišemo sve što nam se dešava, i koliko god se mi trudili, moramo da idemo na predstave, da snimamo, probamo. Tako ja odlazim uveče da nahujem obradu, zapravo da radim zvučnu obradu neke scene iz filma, koja je jednom snimljena, ali nije dovoljno dobro zvučno zapisana. Kod mene uvek ima posla do kasno noću, barem do ponoći”, opisao je Biković ukratko kakve ga sve obaveze mogu čekati.


Trenutno je aktuelan projekat “Laž” francuskog pisca Florijana Zelera, u produkciji Beogradskog dramskog pozorišta, čiji je Biković član, a uz njega igraju i – Tamara Krcunović, Jelisaveta Orašanin Teodosić i Miodrag Radonjić.


Reditelj Nikola Ljuca i Miloš Biković

Filmski, a od skoro i pozorišni reditelj Nikola Ljuca (“Smrt i devojka” – Bitef teatar, 2022), prvog aprila će imati premijeru ovog komada sa tim obećavajućim kvartetom glumaca.

Miloš Biković se osvrnuo na činjenicu da ne uspeva da češće igra u pozorištu, mada bi veoma voleo da to bude drugačije, tako da ima jednu novu predstavu godišnje, ili jednom u dve godine, usled tolikih snimanja kinematografskih ostvarenja i projekata za mali ekran.

Filmska i producentska karijera mi oduzimaju dobar deo vremena, tako da ne mogu često biti prisutan na sceni, ali volim pozorište, pogotovu kada je tekst dobar, kao što je drama “Laž”. Zaista je u pitanju jako zanimljiva priča”, zaintrigirao je Biković o novoj drami koju sprema.

Autor Zeler je uveliko i u svetu popularan po svojim filmovanim komadima “Otac” i “Sin” u svojoj režiji, a u pitanju je trilogija koja ima finalni naslov “Majka”.


Florijan Zeler je tražen pisac u Srbiji, jer će nakon predstave „Sin“ (2021)u Ateljeu 212, u istom teatru, samo nekoliko dana pre dela “Laž”, premijerno – 27. marta biti izveden komad „Otac“ u režiji Paola Mađelija, a u tom filmu u režiji autora, briljirao je Entoni Hopkins i osvojio Oskara 2021. godine.Francuski dramaturg piše intrigantne i provokativne komade za Vest End (London) i Brodvej (Njujork).

Biković je u velikom susretu sa medijima pred kraj 2022. godine u BDP-u analizirao da komad “Laž” „počinje kao komedija, i da se dobrim delom tako i tretira, a onda iznenada, sasvim neočekivano prerasta u drugi žanr – veoma ozbiljnu dramu“.

Glumac se u potpunosti slaže sa svojim upravnikom Jugom Radivojevićem da “Laž” pretenduje da bude veliki hit u najavi, kako je tada saopštio, jer smatra da je “tekst vrlo dinamičan, privlačan, duhovit, a istovremeno je bolan, surov i brutalan”.

Komad govori o ljudskim odnosima, o laži, prevari, istini, maskama, foliranju, o sposobnosti da čovek uopšte bude danas iskren i da primi istinu, i da je izgovori. Iako je drama pisana malo kao vodvilj, postoji ipak nekoliko slojeva od onoga šta se izgovara na sceni”, ocenio je jedan od naših najpopularnijih glumaca, koji je prethodnu novu ulogu na istoj sceni BDP imao u aprilu 2021. godine – “Baal” Bertolta Brehta, u režiji slovenačkog umetnika Diega De Bree.Jelisaveta Orašanin Teodosić

Tamara Krcunović
Takođe, Biković se u pozorištu na Krstu proslavio i već kultnom predstavom “Kad su cvetale tikve” reditelja Bobana Skerlića, prema drami nedavno preminulog pisca Dragoslava Mihailovića, ali je bio zapažen i kao negativac u komadu “Palilulski roman” Branislava Nušića, u režiji Egona Savina, u delu “Moj sin samo malo sporije hoda” Ivora Martinića, u režiji Predraga Stojmenovića, ali i klasiku “Dama s kamelijama” Aleksandra Dime Sina, reditelja Juga Radivojevića (Narodno pozorište).


Četvoro spomenutih glumaca u delu “Laž” igraju dva bračna para koja će tokom jedne večeri otkriti mnogo skrivenih istina jedni o drugima.
Kroz elemente komedije, uz mnogo zapleta i raspleta, predstava „Laž“ će, kako tvrdi glumačka ekipa, sigurno osvojiti publiku.


Prema Bikovićevim rečima od ranije, “Laž” govori o tome „koliko je čovek sposoban da bude iskren, istinit, da bude sve ono što traži ili očekuje od drugih“.

„Ovo je tema na mikroplanu, ali i onda na makroplanu. U pitanju je, kako bih definisao – ozbiljna komedija. Nije tragikomedija, jer ipak nema tragične posledice”, opisao je zvanično Biković ovu dramu, koja će se prema originalnom planu, igrati tokom aprila i kasnije u oktobru 2023. sve vreme, u paketu, svako ili svako drugo veče.

„Žanrovski je napisan kao vodvilj, najbliži je tome, a mi ćemo igrati nešto izmedju komedije i drame. Inače, premijera nam nije slučajno prvog aprila. Kako je to Svetski dan šale, koja se plasira kroz neku laž, tako nam se simbolično lepo namestilo da na taj datum igramo premijeru”, objasnio je slavni dramski umetnik.Junak filmskog i TV serijala “Južni vetar” je naveo da prvi put u karijeri sarađuje sa rediteljem Nikolom Ljucom, koji ima za sebe jedan dugometražni igrani film – “V(l)ažnost” (2016), a prošle godine je skrenuo pažnju na sebe sa predstavom “Smrt i devojka” prema istoimenom filmu (1994) Romana Polanskog.

Bikoviću se sviđa kako režiser radi i na koji način im saradnja teče, te ga je pohvalio da je veoma posvećen glumcima, što mu je drago.

Glumac se okrenuo temi improvizacije tokom procesa rada ili i za vreme finalnog rezultata, te po njegovim rečima, ona se kod glumca podrazumeva, jer je sva gluma jedna – improvizacija.


“Bez te slobode i igre, koja se pojavljuje u drami, nema uopšte glume i jednostavno nema života na sceni. Naravno da uvek improvizujemo, sve je to nama glumačka igra. U suštini, glumci tu improvizaciju ne doživljavaju tako, ona faktički i ne postoji. Odnosno, improvizacija postoji u odnosu na ono što je dogovoreno, i kada glumac to radi van onoga što je zacrtano, često se smatra neprofesionalnim. Tako da naravno da postoji prostor za improvizaciju, to i jeste u suštini – gluma”, analizirao je umetnik neuhvatljivu veštinu zvanu gluma.

On je otkrio da su u drami “Laž” promenili imena tih junaka koje igraju, tako da se zaista i zovu prema njihovim ličnim imenima – Miloš, Jelisaveta, Tamara i Miodrag, jer mu je uvek bilo neprirodno i odbojno što su na repertoaru beogradskih pozorišta komadi gde se domaći glumci oslovljavaju sa imenima tih stranih likova.Uvek ga je udaljila bilo koja priča i sudbina tih likova, jer nije mogao da ih oseti bliskim kada čuje inostrana imena, tako da su na ovaj način želeli da što više publici približe novu pozorišnu priču.

Prva repriza je 02.04, a tokom aprila „Laž“ će imati čak 16 izvođenja.

Biković je objasnio da je takav princip igranja na Brodveju ili Vest Endu, kada se pripremi neka predstava, ona se igra neprestano dva meseca, i onda gotovo, skida se sa repertoara, i realizuje se neka nova produkcija.


Osim komada “Laž”, Biković je uveliko aktuelan sa drugom sezonom krimi serije “Južni vetar”, koja se nedavno prikazuje na programu RTS 1 i najgledanija je na ovom medijskom servisu.


“Prema komentarima ljudi koji je gledaju, očigledno je došlo do gledalaca to što smo mi zaista dali sve od sebe, da smo uložili sav naš trud, energiju i znanje. Mislim da se to negde prepoznaje i drago mi je zbog toga”, iskreno je naglasio glavni glumac i zvezda ovog serijala.

Podsetimo, prvi film u ovoj franšizi prikazan je 2018. godine i trijumfalno je osvojio bioskope sa milion gledalaca, da bi se priča nastavila kroz TV seriju iz 10 epizoda (2020), i onda je izašao film “Južni vetar 2: Ubrzanje” (2021), što dovodi do druge sezone serije “Južni vetar: Na granici” (2023).

U najnovijem akcionom serijalu gostovali su i poznati američki glumci – Vilijam Boldvin, brat popularnog Aleka Boldvina, i Erik Roberts, poznat i kao brat Džulije Roberts.

Veoma im se dopao rad kod nas, i obojica su veoma raspoloženi da nastavimo saradnju. Mislim da nisu očekivali ovakav tretman i saradnju u Srbiji. Drago mi je zbog toga, jer mislim da su oni dali novu dimenziju našem projektu”, ocenio je glumac i producent ispred svojih kuća “Archangel Studios” i “Archangel Digital”.

Prema originalnom planu, kako je najavio reditelj i autor cele serije Miloš Avramović, trebalo bi da se realizuju tri bioskopska filma i tri sezone serije, što je potvrdio i Biković.

Prema nekoj strukturi pripovedanja, uvek postoje tri čina, i mi mislimo da ova priča treba da se zaokruži i završi na taj način. Taj treći čin, naši junaci posle svega su zaslužili da dobiju”, smatra Biković, koji je postao izuzetno popularan upravo po toj ulozi fiktivnog kriminalnca Petra Maraša.Osim ovog serijala, Biković ne miruje, te se pričalo o prvom filmu u istoriji kinematorgafije koji je sniman u kosmosu.
Reč je o ruskoj SF drami “Izazov” reditelja Klima Šipenka, autora hita “Sluga”, kao novi izazov za srpskog glumca sa karijerom u Rusiji.


“Nisam snimao u kosmosu, ali jesam u bestežinskom stanju. Snimao sam u avionu koji pada, sa 9 000 metara, i dok on pada, vi imate unutar aviona takvo stanje. Takodje, radio sam i u Centru za pripremu kosmonauta, prolazili smo kroz testiranje i obuke”, približio je Biković i ovaj najnoviji ruski projekat i dodao da su reditelj Šipenko i glavna glumica Julija Peresild zaista išli u svemir prošle godine i tamo snimali dve nedelje na Medjunarodnoj stanici “Mir”.


Svi kadrovi koji se tamo dešavaju zaista su autentično tamo i snimljeni, kako je posvedočio glumac.

Desilo se prvi put u istoriji da je neko namenski išao u svemir da bi tamo snimao film. Mislim da je tu ideju imao Tom Kruz, da takodje snima u svemiru, ali ga je ova ruska ekipa u tome prestigla. Tako su oni prvi put u istoriji postigli ovaj podvig i stvarno mi je čast da budem deo takvog filma”, izrazio je zadovoljstvo Biković i napomenuo da igra glavnu mušku ulogu hirurga koji ima zadatak da poleti u kosmos i izvrši jednu operaciju.

Srpski glumac sa izuzetnom karijerom u ruskoj kinematografiji i TV serijama, opisivao je u detalje kako je izgledao taj pad avionom, koji nije bio nimalo naivan, ali se on trudio da se predano skoncentiše na svoj posao, i razmišlja o ulozi hirurga koja je pred njim, pravo adrenalinsko iskustvo.


Imali su astronautsku i hiruršku obuku kao veoma kompleksan zadatak, prisećao se Biković.
Snimanje je trajalo tri dana u tim okolnostima, sa šest letova avionom, što je bio uspeh, jer je glumac otkrio da su iz produkcije računali da će biti devet dana.


Režiser Klim Šipenko će sarađivati sa Bikovićem i na narednom projektu – “Sluga 2”, nastavak veoma uspešnog hita iz 2019. godine, koji čeka početak snimanja, dok “Izazov” čeka premijeru.


“Spremamo se, promovišemo film “Izazov” pred premijeru, koja će biti 12. aprila u Moskvi, a onda i 19. aprila u Beogradu, i dalje kreće ovde redovno u bioskopima. Retko u životu imate priliku da kad nešto radite, to bude deo istorije i da ulazi u enciklopedije i udžbenike. Stvarno mi je drago što ovakav film mogu da predstavim srpskoj publici”, smatra Biković, koji je u Rusiji postigao uspeh sa raznim komercijalnim filmskim hitovima, kao spomenuti “Sluga” (2019), “Led” (2017), “Bezdušni 2” (2015), “Koma” (2019), “Izvan granice realnosti” (2018) gde igra i Antonio Banderas, dok je afirmaciju stekao sa epizodnom ulogom u ratnoj drami “Sunčanica” (2014) Nikite Mihalkova.

Naravno, uspešan je bio i ratni film “Balkanska međa” u rusko-srpskoj koprodukciji, gde je igrao sa srpskim kolegama – Milena Radulović, Miodrag Radonjić, Aleksandar Srećković – Kubura.
Srpski glumac i producent je otkrio da je film “Sluga” gde igra glavnu ulogu bio najgledanije ostvarenje svih vremena u Rusiji, i taj uspeh je osetio na svojoj koži u ovoj zemlji, jer je ipak imao vodeću rolu kao stranac.

Samim tim bilo mu je evidentno nakon toga kako ga drugi gledaju u Rusiji, prema ponudama i honorarima koje dobija, u odnosu na neko manje tržište kao što je Srbija, gde “retko kada “boks ofis” – zarada na blagajni ima neki veći ekonomski značaj, u odnosu na glumce”.

On kaže da se ne može porediti tržište Srbije i Rusije, u kojoj živi izmedju 150 i 200 miliona ljudi, a prema starim vestima, u ovoj zemlji se godišnje snima minimum 200 dugometražnih igranih filmova, i plus mnoge televizijske serije, a budžet nekih ruskih institucija samo za bioskopske filmove u godini iznosi 200 miliona evra.


“U Rusiji imate sedam internet filmskih platformi, i tu ne spadaju filmski kanali na televiziji, onda Ministarstvo kulture i Fond Kino, a to su odvojene institucije, jer imaju svako svoje konkurse. Tu su i privatnici koji se bave filmom i investiraju, kao Roman Abramovič”, objasnio je Biković.


Svakako da Biković ne može da se požali na status koji ima i uloge koje dobija, tako je srpska publika gledala i njegovu romantičnu komediju “Očajnica za brak” (2022) gde je imao vodeću rolu, a na malim ekranima je prisutan u TV serijama – “Hotel Eleon” (2017, uz nastavak koji je činio srpsko-ruski film “Hotel Beograd” – 2020), “Hotel Grand Lion” (2018), “Krila imperije” (2017), “Magomaev” (2020), “The Telke” (2022).

Veliko tržište vam dozvoljava da od filma pravite biznis. Tako je film “Hotel Beograd” 2020. godine morao da ide na platforme, jer se pojavio u vreme pandemije. Išao je samo par dana u srpskim bioskopima, kao i u Rusiji, i onda je korona sve zaustavila. Platforme zato imaju svoju matematiku, tako da je zarada na njima moguća. Tu je najveća razlika izmedju srpskog i ruskog filma, jer mi ovde nemamo tržište. Možda je nekada bilo u doba stare Jugoslavije, kada smo imali i koristili taj naš zajednički jezik kao prednost, što je davalo mogućnost da snimamo isplative filmove”, rekao je Biković i dodao da je “to sada sve malo teže, i zbog toga mi smo sada pod nekom vrstom kulturološki podređenog položaja”.

Junak serije i filmova “Montevideo” Dragana Bjelogrlića, smatra da domaća publika veoma voli i ceni domaći film, kao i kinematografiju regiona, ta ostvarenja su tražena, ali mu se čini da “jedni drugima ipak ne pomažemo dovoljno”.

Kako se ozbiljno bavi produkcijom, izmedju ostalog u saradnji sa italijanskom kompanijom “Iervolino & Lady Bacardi Entertainment S.p.A. (ILBE), popularni srpski i ruski glumac kaže da postoje neke ideje da se udružuju mnogi producenti iz regiona i zajednički realizuju mnoge filmove konstantno tokom cele godine, ali to po njemu nije tako jednostavno iz više razloga, mada mu se čini da nije ni nemoguće, samo je potrebno dobrano se tome posvetiti.

Narativi koji formiraju svakodnevicu se toliko vremenom razlikuju, da je veoma teško naći zajednički osnov. Ali mislim da ne mora da bude problem i prepreka koja ne može da se prevaziđe, jer su nam osobine i ljudske priče podjednako bliske”, razmišljao je naglas Biković i pohvalio se da je film “Južni vetar 2: Ubrzanje” bio najgledaniji film ikada u Hrvatskoj.

Sa producentom Andreom Iervolinom, Biković realizuje preko svoje kuće “Archangel Digital” seriju animiranih projekata kao što je “Puffins”, gde je glas glavnom junaku dao Džoni Dep, nedavno dva puta gost Beograda ovim povodom (2021, 2022).

Producent i glumac se onda osvrnuo na trenutnu situaciju u Rusiji povodom rata sa Ukrajinom i otkrio da “neke američke kompanije ne mogu, ne žele ili ne smeju da prikazuju svoje filmove na ruskom tržištu, što je ruskim bioskopima stvorilo prazninu i istovremeno otvorilo i oslobodilo prostor za sve veću proizvodnju ruskih filmova”.

Takodje, Rusi uzimaju – uvoze filmove sa drugih tržišta, i distribucija nije više naklonjena ka blokbasterima, hitovima sa superherojima “Marvela” i “DC Comics”, kako je publika navikla, već se dovode sasvim druga vrsta filmova, i sve je onda drugačije, prema navodima Bikovića.

Primetno je da su neki filmski autori otišli iz Rusije, što je velika promena u ruskoj kinematografiji. Opet, povećala se proizvodnja ostvarenja koji treba da nadomeste odlazak tih stranih franšiza”, ukratko je glumac predstavio kompleksnu situaciju u Rusiji oko filmske industrije i hiper produkcije.


Biković nakon SF priče “Izazov”, u planu ima da snima komediju “Sluga 2” u Moskvi i Petrogradu, a takodje je tu u igri i nekoliko projekata koji su mu trenutno dogovoreni u Rusiji, ali ne zna još uvek koji će od njih prvi da startuje u realizaciji, i time je “bukiran” do naredne jeseni.


Kada je reč o ambicijama za srpske projekte, za sada je prerano govoriti o još jednom “Južnom vetru”.

Prvo treba da se napiše scenario za film “Južni vetar 3”, mora da se pripremi , to nije brz proces. Projekat se mnogo duže priprema i radi, nego samo snimanje, koje je najkraći i najstresniji deo. Opet, spremam neke filmove kao producent, ali ne bih da govorim o njima, dok bar neki od njih ne uđu u fazu izvesnosti”, istakao je sve angažovaniji dramski umetnik i preduzetnik, koji je takodje i junak mnogih reklama za različite brendove, gotovo u isto vreme.Dugo se već snima i montira film od koga se mnogo očekuje – “Budi Bog s nama” legendarnog reditelja Slobodana Šijana (“Ko to tamo peva”, “Maratonci trče počasni krug”, “Davitelj protiv davitelja”), gde Miloš Biković igra glavnu ulogu – Boška Tokina, ali je i jedan od producenata.


Šijanov film nam se nalazi u završnoj fazi, u post-produkciji i mislim da će se pojaviti ove jeseni u bioskopima. Snimanje filma nam je ometala korona i jedini je film koji se tako razvukao na duže, jer je jako kompleksan, umetnički i produkciono zahtevan. Slobodan Šijan je majstor sa kojim mi je bilo drago i velika čast da radim. Baš me interesuje kako će taj film na kraju da ispadne”, rekao je Biković, koji u tom ostvarenju igra pionira filmske kritike i popularizatora filma, pisca, novinara Boška Tokina.

Uz Bikovića igra čitava plejada glumaca: Sloboda Mićalović, Jovana Stojiljković, Goran Bogdan, Andrija Milošević, Marko Janketić, Momčilo Otašević, Viktor Savić, Nebojša Dugalić, Denis Murić, Sergej Trifunović, Aleksandra Balmazović, Nikola Rakočević, Ivan Tomić, i drugi.

Osim tog projekta, Biković će tokom 2023. godine imati još dva domaća filma kao glumac i producent – psihološki triler “Izolacija” Marka Backovića i drama o NATO bombardovanju Srbije 1999. godine – “Bauk” Gorana Radovanovića, gde ima sporednu rolu, uz Vojina Ćetkovića.

Od svetskih reditelja, Bikoviću je želja da radi sa spomenutim francuskim piscem i rediteljem Florijanom Zelerom, kao i sa irskim dramskim piscem i režiserom Martinom Mekdonom (“U Brižu”, “Duhovi ostrva”), za koga kaže da je “stvarno fantastičan”, a rado bi ponovio saradnju sa Nikitom Mihalkovim posle iskustva sa filmom “Sunčanica”.


“Nisam siguran da li Nikita ima u planu da snima neki novi projekat, čini mi se da nema. Uloga u njegovom filmu mi je zaista otvorila mnoga vrata u ruskoj kinematografiji. Voleo bih da se opet sretnemo i radimo, ali to sada opet zavisi od raznih okolnosti, od zdravlja, i njega samog. Za sada ne znam da li će uskoro snimati neko ostvarenje”, objasnio je glumac/producent.


Biković je naglasio da “gluma zahteva veliku posvećenost, disciplinu i preciznost”, iako deluje da je ta umetnost veoma haotična.


Onda se vratio na svoju značajnu ulogu koja ga je oblikovala – bokser Ljuba Vrapče u hit predstavi od dva i po sata “Kad su cvetale tikve” u produkciji BDP-a, na repertoaru od 2014. godine.
“Kada dugo igrate jednu ulogu, onda možete polako da primećujete kako se vaš pristup prema odredjenim scenama menja, zbog ličnog životnog ili glumačkog iskustva. Polako počinjete da uviđate koliko pogrešno to činite. Ja na svojim ulogama radim i kada prođe premijera, i na 50. izvođenju, uvek nešto menjam, naravno malo po malo, da ne šokiram previše moje kolege na sceni. Jeste to jedna uloga koju sam sedam – osam godina igrao, što je dug period. Sa tom ulogom sam mogao da se ravnam i da se proveravam, da držim ruku na pulsu i gledam kako se i ja menjam”, približio je Biković osećaj u vezi te role koja ga je proslavila u pozorištu.

Proslavljeni umetnik je ocenio da je u teatru teško odrediti da li je neki glumac dobar, samo na osnovu aplauza publike i definisao da ima više reakcija auditorijuma – smeh, aplauz i – tišina.

Ta tišina je jako važna i sigurno je jedna od najboljih pokazatelja. Na neki način ona govori o saučesništvu publike u toj predstavi, jer pozorište je kolektivni čin, ne samo ansambla koji u tome učestvuje, već i publike koja se projektuje u likove i glumce u tom trenutku, i sve sa njima proživljava, te zajedno dolaze do neke katarze”, rekao je junak filma i serije “Šešir profesora Koste Vujića” Zdravka Šotre.Kadar iz novog ruskog filma „IZAZOV“

“Oseća se ta energija glumaca i publike koja se sjedinjuje u tom stvaralačkom činu. Zato je svaka predstava različita i zavisi od publike koja dođe da gleda, jer se ona ukrca na taj brod koji glumci vode, putuje sa njima i to je onda njihovo zajedničko putovanje, što ne može da se ponovi”, siguran je uspešni glumac na svim poljima – film, teatar, televizija.

Pozorišna umetnost je kao morska pena, ona se radja i u tom trenutku i umire i sutra će biti nešto veoma slično, ali neće biti isto, prema njegovim rečima.

Što se tiče mnogih želja u pozorištu, Biković smatra da je svim glumcima uvek na prvom mestu Vilijam Šekspir, kao i njemu, jer je engleski dramski pisac, najveći svih vremena – “lestvica koju bi svi želeli da dosegnu”. Takodje, Biković bi voleo da radi Antona Pavloviča Čehova u teatru i neku dobru adaptaciju raznih romana Fjodora M. Dostojevskog.

Opet, i Florijan Zeler je za mene skriveni dragulj za koga nisam znao. Samo zahvaljujući Tamari Krcunović, koja je pronašla tu dramu i donela u BDP, i ja sam saznao za ovog sjajnog pisca”, zaključio je Miloš Biković za Tanjug i sve pozvao 1. aprila na premijeru komada “Laž” i 19. aprila na svečanu premijeru ruskog filma “Izazov”.IVAN MAKRAGIĆ
TANJUG / Music Pocket
Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here