Glumac Andrija Kuzmanović: Film “Ala je lep ovaj svet” je uspešan spoj nespojivog

"Mom liku Bati u filmu se dešavaju zaista strašne stvari, a oko mene je sve samo šala i komika, dok sam ja zapravo tragikomičan”, priča popularni glumac za Music Pocket

0
ReklamaMom liku Bati u filmu se dešavaju zaista strašne stvari, a oko mene je sve samo šala i komika, dok sam ja zapravo tragikomičan”, priča popularni glumac za Music Pocket


BEOGRAD, 20. septembra – Novi domaći film “Ala je lep ovaj svet” reditelja Filipa Čolovića imaće premijeru 22. septembra u Mts Dvorani, a glavni glumac Andrija Kuzmanović specijalno za agenciju Tanjug i portal Music Pocket je ocenio da je njegov najnoviji projekat veoma teško žanrovski definisati, jer je to pravi spoj nespojivog.


Upravo iz tog razloga, film je osvojio Specijalnu nagradu publike na 46. izdanjuFestivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji, gde je letos bio premijerno prikazan.


Filmska priča pripoveda o ljubavi koja preobražava i o mogućnosti promene svakog čoveka na bolje ili na gore, i u prvi plan ističe filmskog reditelja Batu i Unu Lazarević, poznatu TV voditeljku i površnu zvezdu, autorku hit emisije “Šetnja s lavom”.
Andrija je pokušao da publici približi šta ih tačno očekuje u bioskopima od 22. septembra.

Naš film ima neke elemente melodrame, kao i komedije, i možda bih se tu zadržao, ne bih išao dalje. Mada, naravno, ima tu i veoma šarmantnih triler momenata. Napravili smo neki svet, kako je rekao reditelj Filip Čolović. Taj naš svet koji smo kreirali je veoma poseban. Čak ništa da se dodatno pojavilo u filmu, ne bi naškodilo niti bi ostvarenje imalo manje uspeha”, rekao je Kuzmanović kome je ovo prva glavna filmska rola i dodao da su mogli ubaciti i vanzemaljce, i to bi sigurno prošlo u priči.


Ova neobična filmska bajka dovodi Ljubišu, dobro nadzemaljsko biće čiji je zadatak da spoji ljude u bračnu zajednicu, ali već dugo je neuspešan u svom poslu.

Foto: Atta images
Foto: Vladimir-Sporčić
Uz Kuzmanovića, važne uloge igraju Anđelka Prpić (Una), Nikola Pejaković Kolja (anđeo Ljubiša), Andrej Šepetkovski (ujedno i scenarista filma), Anica Dobra, dok prateće role tumače – Branko Vidaković, Tihomir Stanić, Branka Pujić, Andrija Milošević, Stefan Bundalo, Miljana Gavrilović, Tara Milutinović, Jovan Jovanović, i drugi.Drago mi je što smo napravili samom slikom jedan drugačiji aspekt na filmu, jer je taj stil slike i montaže daleko od bilo kog komičnog momenta, možda nije u nekom ozbiljnom žanru, ali vuče na triler i dramu. Tako da je film jedan veliki oksimoron, spoj nespojivog, i želim da pohvalim sve kolege što su ispoštovali tu ideju koju smo imali od samog početka”, poručio je Kuzmanović, afirmisan od svog prvog filma i TV serije “Montevideo, bog te video” (2010) Dragana Bjelogrlića.


Film “Ala je lep ovaj svet” čiji se naziv oslanja na istoimenu pesmu pisca za decu Jovana Jovanovića Zmaja, prema scenariju dalje vodi anđela Ljubišu koji pokušava po svaku cenu spojiti ne baš toliko slične osobe – Unu i Batu tokom jedne fatalne noći koja će na brutalan način njima dvoma promeniti život iz korena.
Tada već nastaje i žanr trilera, krimi drame, i dobar deo filma se odigrava u zatvoru.
Rekao bih da je film okvirno komedija, ali za moj lik je to bila tragikomedija, samo da ne kvarim i ne otkrivam publici zašto je to tako. Mom liku Bati u filmu se dešavaju zaista strašne stvari, a oko mene je sve samo šala i komika, dok sam ja zapravo tragikomičan”, rekao je Kuzmanović i iskazao da je to negde i razlog za publiku da dođe u bioskope, jer ima toliko višeslojnih elemenata.Andrija je u poslednje vreme uglavnom angažovan u nekim projektima epohe, gde putuje kroz istoriju – TV serije “Senke nad Balkanom”, “Švindleri”, Jagodići”, “Aleksandar od Jugoslavije”, “Ime naroda”, dok se najnovijim filmom vraća urbanim, savremenim temama koje je imao u serijalima “Jutro će promeniti sve” ili “Sumnjiva lica”.


Nekad glumci osećaju veliku odgovornost kada imaju glavnu ulogu, mada Kuzmanović smatra da to sve zavisi, i kaže da mu je ova prva glavna uloga na filmu došla u pravo vreme za karijeru.

Foto: Miša Obradović
Foto: Katarina-Mihajlović
Zapažene role imao je u novim filmovima “Toma” i “Zlatni dečko”, koji su pretvoreni u mini serije.

Odnosno, film Dragana Bjelogrlića o pevaču Tomi Zdravkoviću još čeka da se montira u formi serijala, dok se debi ostvarenje Ognjena Jankovića iz 5 epizoda upravo emituje na kablovskom kanalu Superstar TV, u vlasništvu kompanije “Telekom Srbija”.


On je podsetio da je imao već glavnu ulogu na televiziji, odnosno u seriji “Zlatni dani” (2020, Pink/ Superstar TV) od 30 epizoda, prema scenariju Gordana Mihića, gde mu je partnerka bila Tamara Krcunović.


“Najduže si na setu, imaš najviše snimajućih dana, dolaziš medju prvima, odlaziš medju poslednjima, i zaista non stop radiš kada si na snimanju. U tome je razlika izmedju sporednih i glavnih uloga. Imao sam već iskustva za glavnu ulogu u seriji, tako da sve znam, nije mi bilo skroz novo. A u pristupu u radu smatram da bi svaka uloga morala da se posmatra kao da je glavna”, zaključio je Andrija Kuzmanović za Tanjug / Music Pocket.


Od jeseni ili naredne godine gledaćemo Andriju u novoj sezoni nastavka komične serije „Složna braća – The Next Djenerejšn“ Dr Neleta Karajlića.

Beograd, 23. marta 2022.- Reziser Filip Colovic trenutno snima film „Ala je lep ovaj svet“ u kome glavne uloge igraju Andrija Kuzmanovic i Andjelka Prpic, uz Nikolu Pejakovica, Andreja Sepetkovskog i druge, koji bi trebalo da se pojavi u bioskopima na jesen. U filmu kog produciraju Telekom Srbija i kuca Blubaterflaj Kuzmanovic je Bata, smotani intelektualac postaje glavni mangup, Prpic je Una, brzopleta i povrsna selebriti voditeljka koja pocinje da traga za smislom zivota. FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ nr
Evo kako je bilo u susretu sa medijima kada su novinari imali jedinstvenu priliku da pre svih, publike, odgledaju ceo film.


Premijera domaćeg filma „Ala je lep ovaj svet“ 22. septembra u Beogradu: Umetnost, ljubav i vera pobedjuju i čine nas boljim ljudima

BEOGRAD: Novinarska projekcija novog domaćeg filma “Ala je lep ovaj svet” održana je nedavno beogradskom multipleks bioskopu “Roda Cineplex” u prisustvu autorske i glumačke ekipe, povodom premijere 22. septembra u Mts Dvorani.

U susretu sa medijima govorili su – reditelj Filip Čolović, scenarista i glumac Andrej Šepetkovski, producentkinja Aneta Ivanović, kao i glumci –Anđelka Prpić, Andrija Kuzmanović, Miljana Gavrilović i Stefan Bundalo.„Dosta sam scenarija čitao u poslednje vreme, i obično nisu bili toliko dobri. Veoma mi se svideo scenario mog kolege glumca Šepetkovskog, i u startu smo želeli i znali da snimamo nešto sasvim drugačije“,
izjavio je reditelj i saradnik na scenariju Filip Čolović, poznat po novoj verziji TV serije „Kamiondžije“.

„Najlepše je kad reditelj stvori svoj svet, a to se sa ovim filmom dogodilo. Mi smo svi zajedno napravili naš poseban, izmaštan svet, dosta pomeren. Nismo po svaku cenu jurili humor, naravno ima duhovitosti, jer Šepetkovski ume zaista divne dijaloge da napiše“, istakao je režiser i dodao da se ovde nalazi čitava lepeza glumačkih talenata koje će publika voleti.

Snimao sam već gledane projekte, za televiziju i siguran sam da ljubitelji filma neće iz bioskopa izaći nezadovoljni“, zaključio je reditelj Čolović.


Andjelka-Prpić-i-Andrija-Kuzmanović-Foto-Nemanja-Miščević
Film je premijerno prikazan letos na 46. izdanju Festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji, gde je osvojio Nagradu publike.


U filmu igraju – Andrija Kuzmanović, Anđelka Prpić, Nikola Pejaković Kolja, Andrej Šepetkovski, Anica Dobra, Branko Vidaković, Tihomir Stanić, Branka Pujić, Andrija Milošević, Miljana Gavrilović, Tara Milutinović.


Glavnu žensku ulogu tumači sve popularnija Andjelka Prpić, koja igra voditeljku Unu.


Takva moja junakinja svakako postoji na našem televizijskom nebu. Učinili smo da ona bude simpatična publici, a dobro je što se njoj dešava prava metamorfoza. Uspeva da nadje divnog čoveka za sebe, i postiže da sve bude kako treba“, približila je Andjelka svoj lik u filmu „Ala je lep ovaj svet“.
Glavna glumica je ocenila da je njena Una takav karakter da svi požele da navijaju za nju, i otkrila je da je davala sugestije za scenario kolegi glumcu, i da su lik zajedno gradili i nadgradili.


Osnovna suština našeg filma je da umetnos, ljubav i vera pobedjuju i čine nas boljim ljudima. Andrija Kuzmanović je izvanredan partner, sve vreme me je vodio kroz film na čemu sam mu beskrajno zahvalna. Neverovatna mi je činjenica da mu je ovo prva glavna uloga na filmu, jer ga često gledamo u toliko projekata. Moralo je mnogo ranije da mu se desi vodeća uloga u filmu“, zaključila je Anđelka Prpić, istaknuta 2021. godine sa triler filmom i TV serijom „Jedini izlaz“, a ove sezone ćemo je gledati u trećoj sezoni sitkoma „Radio Mileva“.Novi film je bajkovita, ali i surova priča o ljubavi: Ljubiša, dobro nadzemaljsko ima važan zadatak da spaja ljude u bračnu zajednicu, ali već dugo je neuspešan u svom poslu.

 Ovog puta se zarekao da će spojiti Batu, neafirmisanog filmskog reditelja i Unu Lazarević, najpoznatiju TV voditeljku i mega zvezdu, autorku emisije „Šetnja s lavom“.
Andrija Kuzmanović igra upravo glavnu ulogu reditelja Batu.

Danas sam prvi put gledao film sa medijima, nisam imao prilike ranije. Izašao sam nasmejan i dopalo mi se što smo stvorili neki svoj stil gde sve može, a ništa ne mora. I da smo stavili vanzemaljce u film, i oni bi komotno mogli da prodju“, rekao je Kuzmanović.

Glumac je otkrio da su imali opsežne pripreme za snimanje filma, koje su za njega veoma potrebne i dragocene.

Porodica, ljubav, prijateljstvo, to su glavne teme i metamorfoza koja nam se u filmu dessava, a sve navedeno je ranije bilo normalno da imamo u zzivotu, a na žalost danas je skroz aut, kao da je prevazidjeno“, zaključio je Andrija Kuzmanović.


Foto: Petar-Djordjević
Produkciju filma potpisuju kuća „Blue Butterfly“ i kompanija „Telekom Srbija“, a kao scenarista debituje glumac Andrej Šepetkovski, koji je pre 12 godina napisao pozorišni komad „Šetnja s lavom“, igran u pozorištu „Puls teatar“ u Lazarevcu.

Ta ideja je bila u meni ranije, od nje je nastala predstava, a biće i TV serija. Reditelj je sve to lepo složio, sklopio, uvezao. Žanr filma mi najviše prija, a to je komedija, i sama ideja je nastala negde na osnovu ličnihpriča, vezane za dramsku umetnost, davanje šanse ljudima da rade. Kao scenarista nisam smetao, trudio sam se da odem kad kao glumac završim svoje scene“, napomenuo je Šepetkovski, koji kao inspektor Trišić hapsi glavnog junaka Batu zbog navodnog ubistva iz nehata, i pogrešno shvaćenog pokušaja ubistva Une.
Bata biva osuđen i dospeva u zatvor, gde pokušava da preživi, ali da ne otkrivamo dalje.

MILJANA GAVRILOVIĆ
Producentkinja Aneta Ivanović je ocenila da je posao produkcije na filmu zapravo muški svet gde radi mnogo žena, ali se zna da su muški glavni i jasan je zakon jačeg.

Ipak, ona je primetila da tvrdoglave žene danas kada vide zid ispred sebe, odmah kreću glavom, iako su svesne da će puno da ih boli, ali su uporne da istraju, kako je i sa ovim filmom i njenim iskustvom.

„Ljubav i umetnost imaju kapacitet da promene ljude i čitav svet“, podvukla je producentkinja.


Glumica Miljana Gavrilović, poznata iz TV serije “Folk” (2014)je rekla da je njena epizodna uloga novinarke Dine jedan mali doprinos filmu, te da je Andjelka Prpić privatno divna kao osoba, i saradnja sa njom je bila uspessna, kao i sa celom ekipom. 
Stefan Bundalo igra prateću ulogu zatvorenika Olija, i kaže da nije imao prilike da radi ranije romantičnu komediju.

„U poslednje vreme se trudim da biram uloge, da ne prihvatam odmah, i volim da radim one projekte koji nam nedostaju na filmu ili televiziji. Siguran sam da je „Ala je lep ovaj svet“ takav film koji će publika svaki put rado gledati kada se kasnije bude prikazivao na televiziji“, smatra Bundalo.

Naziv filma nadovezuje se ne samo na čuvenu dečiju pesmicu Jovana Jovanovića Zmaja, već i na istoimenu bluz numeru Nikole Pejakovića Kolje, koji je komponovao muziku za ovaj film sa Vojislavom Aralicom, a naravno i glumi neobičnog andjela. 


Ivan Makragić

TANJUG / Music PocketReklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here