Gipsy Kings“ gostuju 23. avgusta u resortu Portonovi (Herceg Novi), a sutra (12.08.) su na Nišville Jazz festivalu

Česti gosti Srbije i regiona ponovo na našim meridijanima

0
Reklama

HERCEG NOVI, 11. avgusta (Tanjug) – Koncert svetski slavne grupe „Gipsy Kings“ biće izveden 23. avgusta u luksuznom resortu Portonovi u ambijentu idilične jadranske rivijere Herceg Novog, saopštili su organizatori „Azmont Investments“ iz Crne Gore.  

 
 Spektakl u najavi će se odigrati u Portonovi Vista ulici kao ekskluzivan koncert gde će publika imati prilike da sluša velike hitove grupe koji se nazivaju kraljevi romske rapsodije – „Bamboleo“, „Volare“, „Bem, Bem, Maria“, „Trista Pena“ i drugi.  

 Zanimljivo je da će „Gipsy Kings“ sada pod vođstvom muzičara Diega Baliarda sutra, u četvrtak (12.08.) gostovati i na otvaranju Nišville jazz festivala u Nišu, a koncert će im poleti oko ponoći.  


   Krajem sedamdesetih godina, braća Andre i Nikolas Rejes, sinovi priznatog flamenko umetnika Hosea Rejesa, osnovali su grupu Gipsy Kings i ubrzo postali izuzetno cenjeni i traženi muzičari u celom svetu.  

 Slavni umetnici predstavljaju francusku grupu čiji su članovi španskog porekla tako da pevaju na tom jeziku.  


U svojoj muzici kombinuju tradicionalni flamenko, pop žanr i druge slične muzičke oblike kao što je katalonska rumba.  

 Njihov istoimeni najpoznatiji album „Gipsy Kings”, objavljen 1989. godine proveo je 40 nedelja na top listama, što im je to donelo veliku popularnost širom Evrope, Amerike i Bliskog Istoka.  


 Na krilima svetske slave, Gipsy Kings su se ipak 2014. godine razdvojili u dva posebna sastava – Nikolasa Rejesa i Andrea Rejesa. 

Tokom karijere prodali su više od 60 miliona nosača zvuka širom sveta, imaju  međunarodnu armiju fanova svih uzrasta, i očigledno im popularnost i dalje traje, delimično zahvaljujući staroj slavi.  

 Portonovi dočekuje pionire flamenko rumbe letnjim koncertom, pri čemu muzička scena tog resorta još jednom na ovaj način podiže lestvicu u organizaciji.  


Koncert će biti smešten između brižljivo uređenih bašta Portonovog, gde će publika uživati u bendu koji je doneo svetu zvuk progresivnog flamenka sa primesama pop muzike.  


 “Sa njihovim nezamenjivim i jedinstvenim aranžmanima za sedam gitara i snažnom ritam sekcijom, Gipsy Kings proslavljaju umetnička nasleđa Južne Evrope, Severne Afrike i Mediterana, istakao je Rašad Alijev, izvršni direktor kompanije „Azmont Investments“, koja dovodi slavne muzičare.  

 „Provlačeći u sopstvenu muziku iste vrednosti koje gaji i Portonovi, Gipsy Kings su pokazali da granice između naroda i kultura ne smeu da postoje, tako da smo izuzetno srećni što ćemo ih ugostiti „,
naveo je Alijev. 


 Gipsy Kings su gostovali u Beogradskoj Areni pre više od 10 godina, onda u Hali sportova 2017, a posledni put su bili u Velikoj sali Sava centra neposredno pred izbijanje pandemije, u februaru 2020.  Zato će sutra veče imati susret i sa publikom na Nišville Jazz festivalu u Glavnom programu na Niškoj tvrđavi.  

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here