Gerard Butler tuži produkciju filma “Pad Olimpa”, traži 10 miliona dolara

Gerard Butler pokrenuo je tužbu protiv produkcijskih kuća Nu Image i Millennium Films, tvrdeći da mu duguju više od 7,2 miliona funi

0
Reklama

Tužba je podnesena u petak 30. jula Višem sudu u Los Angelesu, s optužbama za prevaru, kršenje ugovora, kršenje ugovora o dobroj veri i poštenom poslovanju te namerno mešanje u ugovorne odnose i računovodstvo, a koja se pripisuje protiv producenata filma. U podnesku se tvrdi da su Nu Image i Millennium Films “podcenili vlastite prihode i dobit za više od 11 miliona dolara, uključujući i to što nisu prijavili otprilike 8 miliona dolara isplata višim izvršnim direktorima”. Brojke se temelje na neovisnoj reviziji koju su proveli Butler i njegov pravni tim.

“Pad Olimpa” objavljen je u martu 2013., a zaradio je 170 miliona dolara delom sveta s proračunom od 70 miliona dolara. Usledio je nastavak “Pad Londona” 2016. godine koji je zaradio 206 miliona dolara pri proračunu od 60 miliona dolara te “Pad anđela” 2019. godine koji je zaradio 146 miliona dolara u proračunu između 40 i 80 miliona dolara.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here