Gary Kemp (Spandau Ballet) objavljuje drugi solo album 18. juna

Pauza muzičara duga čak 25 godina

0
Reklama

NEW YORK, 16. aprila:
Singlom “Ahead Of The Game”, Gary Kemp, kompozitor, gitarista i osnivač popularne britanske grupe Spandau Ballet, najavljuje novi solo album “Insolo” (Columbia Records) koji se očekuje 18.06.2021.
Ovo je drugi solo albumu izvođača, nakon čak 25 godina solo diskografske pauze.

Vodeći singl sa budućeg albuma je upravo “Ahead Of The Game”, vedra i prozračna numera o kojoj Gary kaže:

Richard Jones, moj dugogodišnji saradnik i odličan muzičar, svira bas u ovoj pesmi, a obzirom da je veliki ljubitelj popa kasnih ’70-tih, osetio sam nešto od tog uticaja u načinu na koji je svirao ovu pesmu. Zbog toga sam i pomoćne vokale aranžirao tako da zvuče kao da su iz te ere, poput bendova Wings, 10cc i Supertramp”.

Kao tekstopisac i gitarista jedne od najpopularnijih grupa iz ’80-tih godina, Spandau Ballet, Gary Kemp je postao jedan od komercijalno najuspešnijih autora dekade.

Spandau Ballet su imali 23 hit singla i ukupno su proveli preko 500 nedelja na top listama, a njihovi albumi i singlovi su prodati u preko 25 miliona primeraka širom sveta. Pesme “True”, “Gold”, “Though The Barricades”, postali su pop standardi koji se i danas rado slušaju, a “Gold” je bio izabran za pesmu Olimpijskih igara u Londonu, 2012.

Uporedo sa uspešnom muzičkom karijerom, Gary je ostvareni filmski i pozorišni glumac, igrao je u filmu “Bodyguard”, kao i na sceni West End pozorišta Lloyd Theatre Company u Londonu.

 Gary i njegov rođeni brat Martin Kemp (takođe član Spandau Ballet) zajedno su igrali u poznatom krimi filmu o gangsterskoj braći Krej “The Krays”, kao i u TV komediji BBC kanala – “The Kemps-All True”.

Kao član grupe Nick Mason’s Saucerful Of Secrets, Gary Kemp je svirao gitaru i pevao rani materijal grupe Pink Floyd, uz veliku podršku kritike i publike.

I onda, 25 godina nakon prvog solo albuma “Little Bruises”, Gary je komponovao i producirao album “In Solo”. U pitanju je introspektivna kolekcija pesama, sa dve dominantne teme: paradoks samoće u urbanom pejzažu i posmatranje života u retrovizoru, odnosno refleksija prošlosti u sadašnjosti (po autorovom priznanju, “njegova rastuća opsesija”).

Na pitanje zašto se tek sada odlučio na drugi solo album, Gary odgovara:

Sa grupom Nick Mason’s Saucerful Of Secrets obišao sam svet i usput zaradio reputaciju gitariste i pevača, što nikada nisam uspeo u matičnom bendu Spandau Ballet. To mi je omogućilo da uradim svoj album jer sada sam u izvesnim godinama kada osećam potrebu da razumem šta se dešava u svetu i u mom sopstvenom životu, a jedini način na koji to mogu da uradim je samo-terapija- pisanje pesama.

Gary Kemp je svirao sve gitare na budućem solo albumu “In Solo”, dok su bas svirali Guy Pratt (Pink Floyd, David Gilmour), osim u pesmama “Ahead of the Game” i  “Too Much” u kojima bas svira, već spomenuti Richard Jones .

U pesmama “The Feeling” i “Waiting for the Band”, bas svirao njegov brat Martin Kemp.

Ash Soan (Seal, Adele, Rod Stewart, Trevor Horn) svirao je bubnjeve u pesmama “ Ahead of the Game”, “I Am the Past”, “The Fastest Man in the World”, “The Haunted “, “Our Light”. Bubnjeve u pesmama “In Solo” i “I Remember You” svirao je Ged Lynch (Peter Gabriel, Electronic, Goldfrapp), a on je ujedno svirao i perkusije u pesmama “The Haunted”,” In Solo” i “I Remember You”, dok u pesmi “Too Much“ bubnjeve svira Roger Taylor (Queen).

Matt Clifford (The Rolling Stones, Mick Jagger) svirao je francusku hornu (rog) u pesmama “In Solo”, “Too Much” i “I am the Past”. Saksofon u “Waiting for the Band” svirao je Theo Travis (Soft Machine, David Gilmour, Steven Wilson), dok je Lily Carassik (Modern Nature) svirala trubu u numeri “ I Remember You”.

Gary-jev saborac iz benda “Saucerful Of Secrets” – Lee Harris, svirao je lap steel gitaru u pesmi “ A Rumour Of You”. 

Autor svih pesama na albumu “In Solo” je Gary Kemp.
Producirali su ga i smiksali: Gary Kemp & Toby Chapman, osim “Ahead of the Game”, koju je miksovao je Mark ‘Spike’ Stent, dok mu je asistent bio Matt Wolach.

Album je snimljen u studijima – RAK Studios  i Metropolis Studios, a mastering je uradio Miles Showell u studiju Abbey Road Studios.

Album “In Solo” će izaći 18. juna za kuću Columbia Records, na digitalnom, CD, LP i limitiranom LP formatu.


Album “In Solo” – redosled pesama:

In Solo (6:23)
A Rumour of You (5:36)
Waiting for the Band (5:28)

Ahead of the Game (3:53)
I Remember You (3:47)

Too Much (4:15)
The Fastest Man In the World (4:29)

I am the Past (4:36)

The Feet of Mercury (3:32)
The Haunted (6:02)
Our Light (4:06)

Album možete već sada poručiti putem linka https://smarturl.it/GKinsolo

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here