Galerija „Suzy Art“ u Aleksandrovcu uskoro priprema izložbu njenog osnivača

"Ženski akt je nešto što volim prvenstvo raditi. Žensko telo treba predstaviti kao umetnost, a ne kao seksualni objekat”, mišljenja je Suzana Bondžić, ispred Galerije “Suzy Art”

0
Reklama


„Ženski akt je nešto što volim prvenstvo raditi. Žensko telo treba predstaviti kao umetnost, a ne kao seksualni objekat”, mišljenja je Suzana Bondžić, ispred Galerije “Suzy Art”


ALEKSANDROVAC, 22. februara (Tanjug) – Galerija „Suzy Art“ u Aleksandrovcu u prvi plan ističe neobične slike njenog osnivača – Suzane Bondžić, koja priprema svoju prvu samostalnu izložbu u narednom periodu.Umetnica Suzana je rodjena 5. aprila 1984. godine u Kruševcu, gde je završila Srednju tekstilnu školu, dok je osnovnu školu pohađala u Aleksandrovcu.

„Teško detinjstvo i problemi su uticali na to da krenem da slikam. Mir sam pronalazila u bojama. Od 2020. godine krenula je četkica oslikavati razne motive“, započinje Suzana svoju umetničku priču za agenciju Tanjug / portal Music Pocket.


Majka dve ćerke – Nađe (20) i Nine (17), ona živi i radi u Aleksandrovcu, na sat vremena vožnje od Kruševca, veoma je kreativna i produktivna, jer u svojoj kolekciji privatne improvizovane galerije ima zaista veliki broj veoma zanimljivih i nadasve lepih slika snažnih boja, koje prijaju na oko, dušu, izazivaju emocije, prijanjaju za srce.
Može se primetiti da dominira motiv lepote golog ženskog tela, oslikano veoma uverljivo.

„Ženski akt je nešto što volim prvenstvo raditi. Žensko telo treba predstaviti kao umetnost, a ne kao seksualni objekat”, mišljenja je Suzana Bondžić, ispred Galerije “Suzy Art”.

Slike su sve na prodaju, saradnja sa konzumentima likovne umetnosti dobrim delom se realizuje i online, po celoj Srbiji, kao i preko društvenih mreža, gde je slikarka otvorila i veoma aktivnu zvaničnu Facebook stranicu.

Na slikama se mogu videti privlačni predeli, priroda u svojoj vrhunskoj lepoti – krajolici, ušuškani putevi, vodene površine, ali i životinjski svet – konji, sove, golubovi, vukovi, kao i serije simpatičnih dela za decu, junaci iz detinjstva.


Umetnica – slikarka SUZANA BONDŽIĆ i Galerija Suzy Art

„Nemam završenu likovnu školu, samouki sam slikar. Želela sam da idem u školu, ali roditelji tada nisu imali novca za dalje školovanje“, otkrila je talentovana umetnica za Tanjug/Music Pocket, i nadovezala se na svoj proces stvaranja novih radova.


Slike radim na svoj način i onako kako samo ja vidim. Slikam po raspoloženju uglavnom“, pomalo je misteriozna Suzana, ali onda je ubrzo približila suštinu ove priče.

Iskrena da budem, moj život je bio veoma težak, i samim tim dugo nisam mogla da uzmem četkicu u ruke. Onda su došli neki dobri dani i krenulo je. Prvo su bile tamne boje, a sada su sve boje prisutne na platnu”, istakla je Suzana, i navela da nije još uvek imala zvaničnu svoju samostalnu izložbu, ali se raduje danu kada će se i to desiti, tokom ove godine.

Volela bih da mogu da živim samo od slikanja, od umetnosti. Ali, znam da je to nemoguće, barem ne u ovoj zemlji. Tako da imam stalan posao, radim kao pomoćni radnik u srednjoj školi Sveti Trifun u Aleksandrovcu“, rekla nam je Suzana.


Prema njenim rečima, osim autorskih dela iz nepresušnog izvora kreativne i kvalitetne mašte, u riznici slika ima i drugih autora koje je radila na svoj poseban način.

Ti autori su uglavnom sa YouTube kanala, a neke od slika su rađene po fotografijama i predlozima.

„Osim slikanja, imam još jednu aktivnost i interesovanje, a to je veoma lep hobi – sakupljanje kristala, minerala i poludragog kamenja. Imam već pozamašnu kolekciju. Sakupila sam prilično za godinu dana. I to ću verovatno izložiti uz svoju prvu izložbu. Inače, drago mi je što se ljudima dopada to što radim“, zaključila je Suzana Bondžić za Tanjug, u ime svoje Galerije “Suzy Art”.

Mi vam ovde predstavljamo najbolji izbor iz njene velike i atraktivne kolekcije, i savetujemo da posetite njenu Facebook stranicu Galerija Suzy Art.

IVAN MAKRAGIĆ

TANJUG / Music Pocket

Umetnica i njeno stvaralaštvo sa jarkim bojama i smislom za estetiku

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here