Gala koncerti Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu i Opere SNP u Novom Sadu

Spektakl proslave za Srpsku Novu godinu 13. i 14. januara 2021.

D.
D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Gospodin Pinokio – Novi singl/spot “Dvadeset drugi kasni sat”

Rekli su o Pinokiu: Sve je puno uglavnom prljavih gitara, žestokih r'n'r riffova s puno energije i sasvim jednostavnim tekstovima...

FESTIVAL POLJSKIH FILMOVA „VISLA” U SRBIJI (04.03. – 07.03.)

Festival savremenog poljskog filma „Visla” biće realizovan od 4. do 7. marta u digitalnom izdanju na veb stranici www.mojeekino.pl...

Džoni Štulić traži milione evra: “Moji prihodi slivali su se u vaše kofere”

Sve je počelo 1981. kad je Štulić izašao iz SOKOJ-a (Savez kompozitora Jugoslavije) jer više nije hteo da preko...

Povodom proslave Srpske Nove godine, Narodno pozorište u Beogradu će izvesti 13. januara od 19 sati spektakl Baleta kao Novogodišnji Gala koncert, dok će Srpsko narodno pozorište (SNP) iz Novog Sada održati 14. januara Gala koncert Opere.

Na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u sredu 13.01. će se tradicionano predstaviti Novogodišnji Gala koncert u izvođenju solista i ansambla Baleta.   

U okviru programa biće izvedeni najlepši dueti i igre iz baleta, Labudovo jezero, Don Kihot, Bajadera, Ko to tamo peva, Korsar i Krcko Oraščić.  

Solisti ove večeri su: Bojana Žegarac Knežević, Jovica Begojev, Teodora Spasić, Jovan Veselinović, Tijana Šebez, Ana Ivančević, Ines Ivković, Olga Olćan, Ivana Savić Jaćić, Miloš Živanović, Nikola Bjanko, Ljiljana Velimirov, Maja Stojakov, Milena Ogrizović, Margareta Čeromuhina, Hoze Iglesias, Ada Raspor, Milja Đurić, Darina Bulakovska, Silvija Džunja, Miloš Marijan, Milica Jević, Miloš Kecman, Tatjana Tatić, Semjuel Ges


Programi u Narodnom pozorištu, uz ograničen broj mesta za publiku, održavaju se uz poštovanje svih mera zaštite koje propisuje Krizni štab u vezi sa epidemijom virusa korona.         

 
Gala koncert Opere SNP Novog Sada imaće program u trajanju od skoro dva sata kada će publika imati prilike da čuje najpopularnije operske arije i uvertire, od “Nabuka”, preko “Knjeginje Čardaša” do “Trubadura”, pod supervizijom gostujućeg maestra dirigenta iz Sankt Petersburga – Mikhaila Sinkeviča.

Nakon serije uspešnih onlajn koncerata koji su tokom decembra izvođeni uživo iz SNP-a, i emitovani direktno preko YouTube kanala, opera se vraća uživo na scenu upravo ovim spektaklom.

 To je poslednja priča koja nam je ostala da ispričamo i ujedno najava nastavka sezone”, otkrio je direktor Opere SNP-a Aleksandar Stankov.
 “U poslednjoj novogodišnjoj priči vraćamo se na binu, ali i publiku polako vraćamo u salu. Ideja je da predstavimo sve ono što nam je inače na repertoaru ali u nekom, malo drugačijem ruhu”, objasnio je Stankov.

Maestro iz Rusije Mikhail Sinkevič istakao je da je program vrlo zanimljiv, jer je svaka numera svojevrsno remek delo.

 “Vrlo je zahtevno i za soliste i za orkestar i stoga mislim da će ovo biti pravi izazov. Ali, period pandemije pokazao nam je koliko nam je kultura potrebna, da je neophodno doći u pozorište i osetiti muziku”, zaključio je Sinkevič.

 Operske julijanske priče na programu su 14. januara na sceni Jovan Đorđević, a ograničen broj karata je u prodaji na biletarnici SNP-a.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

Oproštaj mnogih kolega od Borisa Komnenića: Nije ovo jedna od tvojih šala

Hvala ti na svemu čemu si nas naučio, na svakom smehu duše koji si nam priredio! Volimo te i...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

musicpocket