GALA KONCERT DEČIJE FILHARMONIJE „MAGIJA MUZIKE“

MUZIČKA ČAROLIJA KOJU ĆE UVELIČATI I SPECIJALNI GOSTI- HOR I ORKESTAR MATEMATIČKE GIMNAZIJE

0
Reklama

Gala koncert Dečije Filharmonije „Magija Muzike“ biće održan 29. januara 2022. godine s početkom u 19.30 časova u Kombank Dvorani. Specijalni gost ovogodišnjeg koncerta su hor i orkestar Matematičke gimnazije. Zajedničkim snagama mali virtuozi doprineće da jedno obično januarsko veče postane magično!

Naime, u organizaciji Fondacije „Deca Deci“ i „Dečije Filharmonije“ biće organizovan 14.  tradicionalni Gala koncert, namenjen ljubiteljima klasične muzike, a prvenstveno najmlađim generacijama.

Na repertoaru će se naći neprolazna dela klasične muzike koja izvode talentovani mladi solisti uz pratnju orkestra i pod dirigentskom palicom profesora Ljubiše Jovanovića. Publika će uživati i u čuvenim operskim arijama, ali i u popularnim savremenim hitovima pop i rock muzike.

Podsetimo, rame uz rame predstaviće nam se najbolji mladi muzičari i najtalentovaniji đaci matematičke gimnazije koji nam šalju poruku da su matematika i muzika savršen spoj. Posebno su, kako poručuju iz „Dečije Filharmonije“ i Fondacije „Deca Deci“ ponosni na saradnju sa Matematičkom gimnazijom, koja je jedna od najboljih državnih škola u svetu i koja već generacijama odgaja najuspešnije  mlade matematičare.

Đaci ove škole godinama osvajaju međunarodna takmičenja i  ponos  su nacije. Ovi mladi ljudi kroz svestranost i renesansni duh pravi su uzor mladim generacijama, ali i svima nama.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here