Frensis Bin Kobejn, tužna sudbina slavne umetnice

0
Reklama

Početkom ovog meseca u Los Anđelesu, Frensis Bin Kobejn, udala se za Rajlija Hoka. Za svoju venčanu kumu je odabrala glumicu Dru Barimor, dok je mladencima pevao njen kršteni kum, Majkl Stajp, frontman grupe REM.

Podsetimo, 1994. legendarni frontmen grupe Nirvana oduzeo je sebi život nakon borbe sa slabim fizičkim i psihičkim zdravljem i duge zavisnosti o heroinu. Heroin je konzumirala i ljubav njegovog života, kontroverzna Kortni Lav s kojom se venčao 1992., a iste su godine dobili ćerku Frensis.

U aprilu 1994. godine njegovo beživotno telo je pronašao električar koji je u njegovu kuću došao da instalira alarmni sistem. Oko njegove smrti kolale su razne teorije, a kao službeni uzrok smrti Kurta Kobejna navedeno je da je u pitanju samoubistvo.

Iako se ne može zanemariti trauma tako ranog gubitka oca, malena Fensis Bin ni za vreme njegovog života nije imala mirno detinjstvo. Dok je Kortni bila trudna šuškalo se da je i u trudnoći konzumirala heroin. Malena Frensis je čak bila privremeno oduzeta od roditelja kad je imala samo dve nedelje.

Kortni je kasnije priznala da su navodi o tome da je heroin konzumirala u trudnoći bili istiniti. ‘Istina je, uzimala sam heroin prve tri nedelje trudnoće. Takođe sam povremeno pušila cigarete’, otvoreno je rekla u intervjuu iz 2011.

Nakon Kurtovog tragičnog kraja, Kortni je ostala sama s bebom starom godinu i po dana. Od neprestane pažnje javnosti nije mogla da se sakrije ni u majčino krilo budući da je i Kortni prolazila kroz tešku krizu pa se su se za nju često brinuli rođaci, ali i baka s očeve strane.

Kad joj je majka bila uhapšena zbog droge, nakon čega se predozirala tabletama, sud joj je oduzeo starateljstvo koje je predato Kurtovoj majci i sestri. Frensis nije morala da brine oko novaci jer joj je Kurt u nasledstvo ostavio svoje bogatstvo od 140 miliona dolara, kao i autorska prava od svoje muzike.

Međutim, i sama se borila s zavisnošću, ali je to uspešno skrivala od svih. Na kraju je ipak uspela da se izvuče izvući, a prihvatila je i odgovornost za svoje postupke.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here