FRANZ FERDINAND na OK Festu 2019 !

D.
D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Koncert Queen Real Tribute ipak odložen

Koncert Queen real tribute benda koji je bio zakazan za 14. decembar u Kombank Dvorani u Beogradu, odlaže se zbog veoma nepovoljne epidemiološke...

Nagrada “Shooting Stars” po 24. put u Berlinu 2021. godine

Deset najboljih glumaca kao podrška mladim talentima BERLIN – Promocija Evropskog filma (European Film Promotion - EFP) u svom 24. izdanju...

Promocija kolekcije svih albuma YU grupe povodom 50. rođendana u petak (4.12.)

Šta je pola veka za čovekaIzuzetan i značajan jubilej od 50 godina postojanja, rok sastav YU grupa (nastali...

Koncerti svjetski uglednih rock sastava u BiH toliko su rijetki da je svaki od takvih događaja ravan senzaciji, ali kada je vezan uz relativno mladi festival, onda želimo biti optimistični i povjerovati u neke stalne nove vjetrove.

Kada je prije još 15 godina najavljena mogućnost da u Sarajevu zasvira škotski indie rock sastav Franz Ferdinand, u to vrijeme tek friška svjetska rock zvijezda samo sa jednim albumom u opusu, taj željeni događaj je opisan kao najveći rock koncert u u BiH poslije famoznog nastupa U2, 1997. na Koševu.

Nije se dogodio, nažalost, da bi se Franz Ferdinand, jedan od bendova u programu IN Musica 2012., iste godine iznenađujuće pojavio na banjalučkom Kastel Rock Festu. U međuvremenu, u Sarajevu se potkraj 2007. pojavio vremešni Deep Purple i u prepunoj Zetri, pred publikom željnoj bar daška velikog rock spektakla, održao vjerovatno najposjećeniji koncert u svojoj novijoj karijeri, u kojoj u ostatku svijeta više nisu najuzbudljivija atrakcija kao nekad.

I to je to – saldo bjelosvjetskih senzacija u BiH u zadnjih četvrt stoljeća.

Zbog toga Franz Ferdinand na šestom OK Festu na Tjentištu sliči lijepom snu, ali ono što se čini puno važnijim – ovaj BH festival, najmlađi u familiji velikih festivala u regionu, iz godine u godinu pojačava svoj line-up, što znači da ima pažljivi i osmišljeni produkcijski plan, odnosno da Škoti ove godine nisu ‘eksces’ i da možemo računati kako će idućih godina to biti pravilo.

Isticanjem Ferdinanda u prvi plan ni najmanje ne treba umanjiti atraktivnost ostalog programa OK Festa 2019. Dapače, danas objavljeni popis svih sudionika dovoljan je za ocjenu – od 12. do 14. 7. 2019. Tjentište će biti među najatraktivnijim destinacijama za regionalno pleme rock, rap & all nomada.

A popis je izvrstan: Dubioza kolektiv, Let3, Goblini, Bjesovi, Brkovi, Nele Karajlić, Edo Maajka, Vojko V, Helem nejse, Partibrejkers, PipsChips & Videoclips, Đorđe Miljenović, Iskaz, M.O.R.T.

Već standardni dodaci – dnevno chillanje kraj bazena, after partijanje u OK kampu, rafting i planinarenje – dopunjavaju naš savjet da se čim prije pobrinete za ulaznice.

Paketi ponude za boravak na Nektar OK festu dostupni su na zvaničnoj stranici festivala www.okfest.net i organizator je ponudio prvu i više nego fer priliku za OK kampere – ograničen broj paketa po cijeni od samo 25 KM koji podrazumijevaju trodnevni boravak u OK kampu i prisustvo svim koncertima na tri festivalske bine.

OK Fest se i ove godine hvali stalnim sponzorskim prijateljima festivala (bez kojih ne bi bilo ove priče), ali mi ćemo reći – OK Fest je prijatelj publike.

Izvor: www.glas.ba

Fotografija: Matt Cowan/Getty

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

PIŠE: MILAN B. POPOVIĆ / ALEK – Prepoznaj me // Akustično u studiju

Oduvek sam voleo-anplagd- zvuk i ALEKOVO (Kragujevac, rodni grad) izvođenje sopstvene autorske pesme PREPOZNAJ ME, probudilo je moja sećanja...

ZLOSTAVLJANJE NA FILMU

Dokumentarni film naše rediteljke i glumice Danijele Štajnfeld „Zaceli me“ juče je, na ovogodišnjem 26. Festivalu autorskog filma, imao specijalnu projekciju u Kombank Dvorani. „Zaceli me“ prikazuje intimna svedočenja...

POVODOM FILMA “POVRATAK KUĆI – MARINA ABRAMOVIĆ I NJENA DECA” ODŽANA PRVA VELIKA ONLINE KONFERENCIJA

Povodom premijere filma "Povratak kući - Marina Abramović i njena deca" reditelja i scenariste Borisa Miljkovića u sredu je održana prva velika Online konferencija kod nas, uz prisustvo predstavnika...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!