Frajle u Hrvatskoj nastupale bez dozvole / DOBILE KAZNU OD 1.300 EVRA

0
Reklama

Ženski bend  “Frajle” prošlog vikenda nastupio je u hrvatskom mestu Pitomača, u Centru za kulturu “Drago Britvić”, i to bez radne dozvole, zbog čega su sve tri članice benda sankcionisane kaznama između 900 i 1.300 eura, piše Virovitica.net.

Nataša Mihajlović i Jelena i Nevena Buča napravile su sjajnu atmosferu, pa su publici zasigurno ostale u divnom sećanju, ali za njih tri noć nije prošla bez neprijatnosti.

Naime, iako je Policijska uprava virovitičko-podravska upozorila da devojke ne mogu da dobiju potvrdu o prijavi rada, te da samim tim ne mogu ni da nastupe, organizator se oglušio i Frajle su zapevale.

Koncert je održan, pa policiji nije preostalo ništa drugo nego da Prekršajnom delu Opštinskog suda u Virovitici podnese optužni predlog zbog “počinjenih prekršaja iz člana 88. stav 4. kažnjivo po članku 247. stav 2. tačka 2., i prekršaja iz članka 88. stav 4. kažnjivo po članku 247. stav 5. Zakona o strancima”.

https://www.instagram.com/p/CVaraxEIda_/

Pozvali su se na odluku Ministarstva unutrašnjih poslova koja je na snazi od 18. aprila ove godine, u kojoj je naznačeno da izvođači ne mogu da dobiju potvrdu o prijavi rada u objektu, već se one mogu izdavati (uz uslove propisane zakonom o strancima), samo ako se nastupi održavaju na javnim površinama.

Pevačice su kaznu morala da plate na licu mesta.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here