FOTO: Rade Šerbedžija virtualnim koncertom oduševio publiku u celom svetu

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Dobro veče, dobrodošli na naš koncert, virtualni. Održavamo ga u Croatia Records studiju u Zagrebu, u Dubravi. Skinite maske i osećajte se udobno u svojim stanovima, u bifeima ili na ulici, a mi ćemo vam pomoći s našim pesmama, poezijom, muzikom”, rekao je na početku na koncerta Rade Šerbedžija.

Legendarni glumac i pesnik svoj prvi hrvatski virtuelni koncert započeo je pesmom “Eto pesma” kojom je najavio izlazak aktualnog albuma “Ne okreći se, sine” i po kojoj je ovaj koncert dobio ime. Poletna pesma autora Huseina Hasanefendića Husa na početku koncerta bila je sjajan uvod u večer u kojoj je Rade svojoj publici pevao nove pesme i neizbežne hitove svojeg koncertnog repertoara.
Izgled velikog studija CMC televizije i Croatia Recordsa posebno je promijenjen za ovu prigodu pa je publika preko svojih ekrana imala osećaj da se Rade u pratnji članova Zapadni kolodvor banda nalazi u kavani u kojoj se peva, onako, za dušu.

Nemogućnost održavanja koncerta uživo mnoge je muzičare osudila na virtualne koncerte, no iako se i u takvim uslovima dobro snalaze, muzičarima itekako nedostaju živa pozornica i bliski susret s publikom.
“Malo mi je neprirodno jer nisam navikao pevati bez publike, zato sam u goste pozvao svoje prijatelje: Maju Posavec, božanstvenu glumicu s kojom sam imao prilike glumiti, svog starog prijatelja Peru Močiboba s kojim sam igrao nogomet i Gorana Bogdana, mog mladog prijatelja i šampiona glume na ovim prostorima. Njima ću uživo i vama preko ekrana pevati i svirati večeras”dodao je Šerbedžija.
No, nisu samo oni bili gosti jučerašnjeg koncerta. Gabi Novak, diva zabavne muzike i Matija Dedić, jazz pijanista pridružili su se u pesmi “Otkako te ne volim”. Odabir upravo ove pesme koja se nalazi i na novom albumu još je jedna Radina posveta velikom Arsenu Dediću.

U pesmi “Gumbelijum roža” pridružili su se Maja Posavec i Goran Bogdan na gitari. Pesme “Kasna jesen dolazi”, veliki hit Drage Mlinarca, “Grad” i “Suzo moja, strpi se” s novog albuma publika je sinoć mogla prvi put čuti uživo, a potom je Rade otpevao dobro pozate pesme svojih prijatelja i legendarnih autora Kemala Montena, Johnnyja Štulića, Đorđa Balaševića i Zlatka Arslanagića, a uz zvuke harmonike i recitirao pesmu Nikice Petraka “Na ružičastom papiru”.

Intimna scenografija, sjajan Zapadni kolodvor band koji čine Mario Igrec na gitari, prof. Antun Stašić na violini, prof. Marjan Krajna na harmonici, Ranko Purić na bugariji, Dario Hleb na električnom basu i suvereni Šerbedžija, ispunili su jučerašnje veče pesmom i poezijom. Pozdravi oduševljene publike stizali su iz svih krajeva sveta, Čilea, Švedske, Austrije, Švicarske i cele regije.
Pred kraj koncerta Šerbedžija je otpevao naslovnu pesmu “Ne okreći se, sine” koju je posvetio svom sinu Danilu Šerbedžiji, našem poznatom i nagrađivanom reditelju i recitirao pesmu “Pijem” Vladislava Petkovića Disa. Koncert je završio u veselom tonu kako je i započeo i to pesmama “Barbara” i “Laku noć, muzičari”.

Virtualni koncert “Ne okreći se, sine” Rade Šerbedžije & Zapadni kolodvor banda, u organizaciji Baba Productiona i produkciji Croatia Recordsa i CMC televizije, režirao je Marko Zeljković.

- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Arhitektura u fokusu Kaleidoskopa kulture – otvoren konkurs za dizajn javnih prostora u Novom Sadu

U sklopu priprema za ovogodišnji Kaleidoskop kulture, koji će biti održan od 2. septembra do 8. oktobra u Novom...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket