FOTO: Legendarni Darko Rundek i Ekipa hitovima zaljuljali Zappa barku u Beogradu

0
Reklama

Legendarni Darko Rundek i Ekipa, samo dvadesetak dana posle tri večeri za pamćenje u Botaničkoj bašti, u subotu 18. septembra su, na ispunjenoj Zappa barci, priredili Beograđanima fantastičan, ali, opet, sasvim drugačiji u odnosu na prethodne koncerte.

Dok je u Botaničkoj bašti naglasak bio na promovisanju aktuelnog albuma “Brisani prostor”, koji je za Srbiju krajem 2020. godine objavila promoterska kuća Long Play, a za Hrvatsko tržište Menart, sada su Rundek i Ekipa počastili obožavaoce serijom hitova, repertoarski prošetavši kroz sve faze stvaralaštva uticajnog umetnika. Repriza, takođe na Zappi, sledi večeras (20.00). 

Euforija je nastala čim su se na bini pojavili Darko, trubač Igor Pavlica, basist Roko Crnić, saksofonistica Ana Kovačić i bubnjar Silvio Bočić. Rundek je u skladu s tim najavio da će koncerti na Zappi biti kao “afterparti” posle Botaničke bašte. Početak je, međutim, bio setan. Subotnji koncert je održan tačno na 19. godišnjicu smrti Margite Stefanović, pa se prvo začuo ove večeri posebno toplo prihvaćen EKV klasik, “Kao da je bilo nekad”.

Posle pesme s početka Darkove solo karijere, “Grane smo na vjetru” i “Mile” kao kratkog osvrta na “Brisani prostor”, “Uzalud pitaš” je bio jasan znak da će publika dobiti dosta Haustora. Bio je to brzinski okidač za početak prave zabave gde je svaku pesmu, bez izuzetka, pratila zaglušujuća buka, uz pevanje. Nije ni čudo jer su Rundek i Ekipa nanizali “Ja želim”, “Enu”, “Šejn”, “Sejmene”… Uz “Ljubav se ne trži” udarali su dlanovi u ritmu pesme,  cela Zappa je u glas pevala i “Jorgovan”, “Bi mog’o da mogu”, “Ruke”, a za sam kraj službenog dela i neizbežnu “Apokalipso” gde je Darko prepustio publici glavnu reč.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here